Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την επόμενη ημέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 το πρωί και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με εξαίρεση ορισμένα εκλογικά τμήματα, όπου παρατηρείται μειωμένος αριθμός αντιπροσώπωνΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο τετραετίας, ενώ ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να διώξουν το ψέμα και τη μιζέρια. Στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου εστίασαν οι πολιτικοί αρχηγοί της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, κάλεσε τους νέους να πουν «όχι» στην αποχή και την απογοήτευση.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ζήτησε από τον λαό να ενισχύσει το κόμμα του για να υπάρχει μια διαφορετική και πραγματικά αντιμνημονιακή πολιτική στη Βουλή, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σήμερα το βράδυ θα υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα. Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την ελπίδα «οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση».

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 το πρωί και σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, με εξαίρεση ορισμένα εκλογικά τμήματα, όπου παρατηρείται μειωμένος αριθμός αντιπροσώπων.

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλ. Τσίπρας: «Ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή συνέχειας και προοπτικής»

Για κυβέρνηση τετραετίας, αλλά και μάχης, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Κυψέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει «εντολή συνέχειας και προοπτικής» για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε «ο τόπος να ανασάνει», και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα γίνει εκ νέου ισχυρός και ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη».

«Θα προχωρήσουμε μπροστά, ανοίγοντας δρόμους. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τους ανοίγουμε κι εκεί που δεν υπάρχουν» τόνισε.

Ευ. Μεϊμαράκης: «Οι πολίτες να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν»

Σε εκλογικό τμήμα στο 1ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου ψήφισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Σήμερα είναι ημέρα γιορτής, μιλούν οι πολίτες με την ψήφο τους. Πιστεύω ότι θέλουν να διώξουν το γκρίζο, το ψέμα, τη μιζέρια, τους δήθεν. Θέλουν να φέρουν την αλήθεια και τους αυθεντικούς, να φέρουν ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο αύριο για την οικογένεια, κυρίως για τον στυλοβάτη της, τη γυναίκα, τη μητέρα, τη γιαγιά, την αγρότισσα, την άνεργη» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Στ. Θεοδωράκης: «Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, να κάνει το άλμα»
 
Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στα Χανιά.

«Ελπίζω να έχουμε μικρή αποχή, να σηκωθεί ο κόσμος να ψηφίσει, να ψηφίσει αλλιώς και να ψηφίσει για το μέλλον των παιδιών του, να μη γυρίσουμε πίσω στον Ιανουάριο του 2015… Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, να κάνει το άλμα» δήλωσε ο κ. Θεοδωράκης.

«Να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι για δίκαιους συμβιβασμούς και να αποκλείσουμε νέες εκλογές» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: «Το παν είναι η διάθεση για συνεργασία και αυτό θα εξαρτηθεί από την ψήφο του ελληνικού λαού».



Παν. Λαφαζάνης: «Ο λαός να πει “όχι” στη λιτότητα και στα μνημόνια»

Στο 5ο Λύκειο Κορυδαλλού άσκησε λίγο μετά τις 09.00 το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδο από το κτήριο ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι προτεραιότητα για το κόμμα του έχει η νεολαία, η οποία πρέπει να πει «όχι» στην αποχή και στην απογοήτευση. Την ίδια στιγμή, κάλεσε συνολικά τους ψηφοφόρους να πουν διά της ψήφου τους «όχι» στη λιτότητα και στα μνημόνια.

Δημ. Κουτσούμπας: «Με ένα δυνατό ΚΚΕ να ανοίξουμε έναν καλύτερο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας»

«Όλα αυτά τα χρόνια ο λαός μας τα έχει δοκιμάσει όλα, τα έχει δει σχεδόν όλα. Ήλθε η στιγμή σήμερα να αξιοποιήσει αυτήν τη μεγάλη πείρα του, να πάει μαζικά στην κάλπη, να ενισχύσει τη μόνη δύναμη που μπορεί και αύριο να βρεθεί μαζί του μπροστά, που της έχει εμπιστοσύνη, που έχει δείξει συνέπεια και αυτή είναι το ΚΚΕ» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 397ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας.

«Καλούμε όλους να πάνε στην κάλπη, να μην καθίσουν σπίτι τους σήμερα, είναι κρίσιμες οι εποχές, έρχονται δύσκολες μέρες και με ένα δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσουμε να ανοίξουμε έναν καλύτερο δρόμο για εμάς και τα παιδιά μας» πρόσθεσε.

Φώφη Γεννηματά: «Είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες»

Με τα δύο παιδιά της έφτασε λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

«Επιλέξαμε να μην εμπλακούμε σε άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Μεταφέραμε μήνυμα ενότητας και ελπίδας σε όλη τη χώρα, κυρίως για τη Δημοκρατική Παράταξη, το κοινό μας σπίτι είναι εδώ. Η ελπίδα απαιτεί συνεργασίες και εμείς είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση τετραετίας, θα πρέπει σήμερα το βράδυ να τελειώσει η σύγκρουση του άγονου δικομματισμού» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Θαν. Θεοχαρόπουλος: «Η λύση βρίσκεται στη συνεργασία»

Λίγα λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Σε σύντομη δήλωσή του έξω από το 1ο Γυμνάσιο της Νέας Σμύρνης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ανέφερε: «Σήμερα ο λαός ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας. Η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί σχέδιο, γνώση, όραμα και εμπειρία. Εμείς στη Δημοκρατική Συμπαράταξη διεκδικούμε τον τρίτο προοδευτικό πόλο, ώστε να συμβάλλουμε στη λύση αυτών των προβλημάτων».

Πάνος Καμμένος: «Το βράδυ είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε κυβέρνηση»
 
Στην Κρήτη ψήφισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Στη δήλωσή του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Καμμένος επεσήμανε: «Οι σημερινές εκλογές είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλει ο λαός. Αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο αύριο ή ψήφο ασυλίας στο χθες. Εδώ στη λεβεντογέννα Κρήτη θέλω να στείλω μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. Μεγαλύτερος εχθρός είναι η διχόνοια και η διαφθορά. Το βράδυ είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε κυβέρνηση».

Πρ. Παυλόπουλος: «Ελπίζω οι θυσίες του λαού να βρουν ανταπόκριση»
 
Στις 10.00 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο του Νέου Ψυχικού και σε δήλωσή του αμέσως μετά ανέφερε:

«Είμαι βέβαιος ότι όλη η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τρόπο που ταιριάζει στην παράδοση και την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Εύχομαι και ελπίζω το αποτέλεσμα των θυσιών του λαού μας και ειδικά της νεολαίας όλα αυτά τα χρόνια να βρει ανταπόκριση. Η Ευρώπη επιτέλους αντιλαμβάνεται ότι στο κέντρο του πυρήνα της είναι ο άνθρωπος και οι αξίες του».

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης