«Οι μισθοί και οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά στα τέλη Ιουνίου» ξεκαθάρισε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, διαψεύδοντας ουσιαστικά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung που ανέφερε ότι «οι Έλληνες συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι πως οι μισθοί τους για τον Ιούνιο δεν θα καταβληθούν στο σύνολο τους».

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΥΠΟΙΚ αναζητεί περίπου 600 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί ο λογαριασμός της μισθοδοσίας και των συντάξεων. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο εάν οι ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία εξακολουθούν να καταθέτουν στην ΤτΕ τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιδιώκουμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας και σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά, καλύπτονται μισθοί και συντάξεις και άλλες υποχρεώσεις που έχει το κράτος» τόνισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Μάρδας.

Η γερμανική εφημερίδα επικαλέστηκε πρόσφατη έκθεση των δανειστών σύμφωνα με την οποία υπάρχει «τρύπα» από 2 έως 3,6 δισ. ευρώ για την πληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου, την ίδια στιγμή που τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης