Ακόμα κι αν έχει χαλαρώσει ο αυτοπεριορισμός στο σπίτι για  τον έλεγχο της πανδημίας του κορωνοϊού  είναι ζωτικής σημασίας να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το καλό όλων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ενδέχεται ακόμη και ζευγάρια να πρέπει να μην έρθουν σε επαφή για ένα χρονικό διάστημα ώστε να διασφαλιστεί η μη μετάδοση του ιού. Εάν κάποιος για παράδειγμα έχει γυρίσει από ταξίδι ή έχει έρθει σε επαφή με άτομο που φέρει τον  ιό είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα μέχρι να κριθεί εκ νέου ασφαλής η επαφή του με τρίτους. Είναι πολύ σημαντικό οι δυο σύντροφοι να κρατήσουν τις αποστάσεις τους για τις ημέρες που χρειάζεται ώστε να διασφαλίσουν την υγεία των ιδίων αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων. Για το όποιο διάστημα όμως χρειαστεί να γίνει αυτό, υπάρχουν τρόποι να διατηρηθεί και γιατί όχι να ενισχυθεί η σύνδεση και η συναισθηματική εγγύτητα των δυο συντρόφων. 

Ένας ιδιαίτερα ρομαντικός τρόπος σύνδεσης είναι η δημιουργία και η αποστολή playlist με τραγούδια ή η  ανταλλαγή ερωτικών επιστολών. Βεβαίως στην περίπτωση αυτή το ρομαντικό στοιχείο μπορεί να  ενισχυθεί και με το σεξουαλικό. Μπορεί για παράδειγμα η επιστολή να περιγράφει μια σεξουαλική ιστορία ή μια φαντασίωση ή τα τραγούδια που επιλέγονται να  συνδέονται με αναμνήσεις ή φαντασιώσεις που ερεθίζουν το ζευγάρι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα οι δυο σύντροφοι μπορούν  να περιποιηθούν τον εαυτό τους και να στείλουν ο ένας στον άλλον φωτογραφίες. Μια εναλλακτική είναι επίσης η αποστολή σεξουαλικών μηνυμάτων, φωτογραφιών ή βίντεο. Σε αυτή τη περίπτωση όμως οι  δυο σύντροφοι είναι απαραίτητο να είναι ενήλικοι, να έχουν συζητήσει αυτές τις πρακτικές και να συμφωνούν από κοινού ή να είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτές. 

Μια καλή ιδέα είναι επίσης το διαδικτυακό ραντεβού. Το ζευγάρι μπορεί να δει μαζί μια ταινία, να παίξει διαδικτυακά ένα παιχνίδι, να πιει καφέ ή να φάει ένα γεύμα μαζί με τη βοήθεια βιντεοκλήσης ή απλά να ακούσει το ίδιο μουσικό άλμπουμ. 

Εάν η πανδημία έχει φέρει ένα καλό είναι ότι μας έχει κάνει πιο επινοητικούς. Η απόσταση άλλωστε στη σχέση έχει πολλές διαστάσεις. Η φυσική απόσταση είναι μονό μια από αυτές και όταν είναι περιορισμένη  χρονικά όχι μόνο δε βλάπτει τη σχέση αλλά με τον κατάλληλο χειρισμό μπορεί και να την ωφελήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: andrologia.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης