Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων των ΗΠΑ σημειώνουν ότι το κάπνισμα ευθύνεται για έναν στους 5 θανάτους σε ετήσια βάση. Επίσης εφιστούν την προσοχή αναφορικά με τη λήψη ορισμένων αντισυλληπτικών μεθόδων οι  οποίες  δεν είναι κατάλληλες για τις γυναίκες που καπνίζουν.

Πιο συγκεκριμένα οι ειδικοί συνιστούν  στα άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών που καπνίζουν να αποφεύγουν τη χρήση ορισμένων τύπων αντισύλληψης, όπως το αντισυλληπτικό χάπι που συνδυάζει δύο ορμόνες, το αντισυλληπτικό επίθεμα και τον δακτύλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κάπνισμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε επιπλοκές στην υγεία. Παράλληλα είναι πιθανό να αυξήσει τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος και καρδιακής προσβολής.

Ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας μπορεί να συμβουλεύσει τα άτομα που καπνίζουν να κατευθυνθούν προς άλλες διαθέσιμες επιλογές που δεν περιλαμβάνουν  ορμονικές μεθόδους αντισύλληψης όπως  το αντισυλληπτικό χάπι, το αυτοκόλλητο επίθεμα ή τον δακτύλιο. Αυτές οι μη ορμονικές αντισυλληπτικές μέθοδοι  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων το προφυλακτικό και την ενδομητρική συσκευή (IUD) από χαλκό.

Ο ειδικός επίσης θα συστήσει τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς πέρα από την αρνητική αλληλεπίδραση με τις ορμονικές μεθόδους αντισύλληψης, το κάπνισμα μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο του πνεύμονα, καρκίνο του νεφρού, καρκίνο του στομάχου, καρδιαγγειακή νόσο, σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, μειωμένη γονιμότητα, προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη και οστεοπόρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης