Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να προληφθεί η ανάπτυξη κάποιου εξογκώματος στους όρχεις είτε πρόκειται για μια ακίνδυνη κύστη στο όσχεο είτε για καρκίνο.

 Ωστόσο, οι άνδρες μπορούν να κάνουν τακτικά μια αυτό-εξέταση όρχεων ώστε να ελέγξουν τους όρχεις τους για τυχόν ανωμαλίες και να ψηλαφίσουν κάτι ασυνήθιστο νωρίς. Η έγκαιρη διάγνωση σε κάθε περίπτωση οδηγεί στην αποτελεσματική θεραπεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι άνδρες είναι καλό να ξεκινήσουν τη διαδικασία της αυτοεξέτασης από νεαρή ηλικία ώστε  να εξοικειωθούν με τους όρχεις τους. Με τον τρόπο αυτό  θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν μια κύστη ή κάτι πιο σοβαρό και να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Η αυτό εξέταση όρχεων καλό είναι να πραγματοποιείται κάθε μήνα. Τα  σωστά βήματα για την πραγματοποίηση της είναι:

• επιλέγεται ως καλύτερη στιγμή για την εξέταση, αυτή μετά από ένα μπάνιο ή ντους, όταν το όσχεο είναι ζεστό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•  ο άνδρας στέκεται μπροστά από έναν καθρέφτη

• ελέγχει για οποιοδήποτε για οίδημα στο δέρμα

• εξετάζει κάθε όρχι ξεχωριστά κυλώντας τον μεταξύ των αντιχείρων και των δακτύλων

• εντοπίζει την επιδιδυμίδα, πίσω από τους όρχεις και ελέγξτε για τυχόν εξογκώματα.

Ιδιαίτερα οι νέοι άνδρες είναι σημαντικό να επισκεφτούν έναν ειδικό που θα τους υποδείξει τη σωστή διαδικασία αυτοεξέτασης και θα δώσει συμβουλές πρόληψης και υγιεινής.

Σε κάθε περίπτωση εάν ο άνδρας παρατηρήσει  κάτι ασυνήθιστο κατά την ψηλάφηση ή βιώσει πόνο και δυσφορία κατά τη αυτοεξέταση είναι σημαντικό να επισκεφτεί τον γιατρό του για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης