Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

«Θέλω να συνεχίσει να πηγαίνει τόσο καλά το Καφέ της Χαράς. Να έχουμε μια υπέροχη συνεργασία και την καινούργια χρονιά γιατί είναι μια δουλειά που αξίζει και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή. Έτσι και αλλιώς με το θέμα του στρατού λόγω σπουδών μπόρεσα και πήρα αναβολή για του χρόνου οπότε θα είμαι κανονικά στο καφέ. Και θεατρικά να συνεχίσω με αυτούς τους ανθρώπους που με πάνε μπροστά και να έχω την ευλογία να γνωρίσω και νέους» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr ο Πάρις Σκαρτσολιάς με αφορμή τη συμμετοχή του στην παράσταση «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο Βυθό της Ασφάλτου» του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αντωνιάδη, που παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:00, στον Πολυχώρο Vault.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό ως ο Μανωλάκης, ο γιος του Πώποτα στο «Καφέ της Χαράς», διανύει μια δημιουργική περίοδο τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.

Πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο Βυθό της Ασφάλτου» του Άκη Δήμου, όπου ενσαρκώνει έναν δύσκολο και απαιτητικό χαρακτήρα και παράλληλα τον απολαμβάνουμε εκ νέου στο Καφέ της Χαράς και στον νέο κύκλο επεισοδίων που έχει ξεκινήσει να προβάλλεται στη μικρή οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Πάρις Σκαρτσολιάς αποκαλύπτει στο zougla.gr τα επαγγελματικά του σχέδια, καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

Πού οφείλεται η επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης; Ποια είναι τα στοιχεία του έργου που έγιναν αιτία να ακολουθήσει ο κόσμος και να αγαπήσει το έργο «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου»;

Πρόκειται για μια εντελώς συλλογική προσπάθεια προς την ίδια κατεύθυνση κάτω από την ιδέα του Αντωνιάδη. Εννοώ ότι δημιούργησε ένα κόσμο όπου υποκριτική, μουσική, σκηνικά και σκηνοθεσία συνομιλούν μεταξύ τους σαν ένα πράγμα. Αυτό έδωσε μια υπόσταση επί της ουσίας στην παράσταση δημιουργώντας μια συνθήκη όπου το ένα ενεργοποιεί το άλλο.

Μιλήστε μας για τον ήρωα που υποδύεστε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Ο Μαξ είναι ένα παιδί ουσιαστικά μόνο του. Που τον πατέρα του δεν τον γνώρισε και η μητέρα του τον παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν μικρός, άρα έχασε και αυτόν τον ρόλο στη ζωή του. Έτσι βρήκε σε μια κούκλα ό,τι θεωρούσε ότι του λείπει. Μεγαλώνοντας άρχισε να βγαίνει με άντρες ψάχνοντας να βρει τον πατέρα του. Όχι κυριολεκτικά, αλλά μεταφορικά, δηλαδή την ουσία της λέξης αυτής.
Είναι εσωστρεφής, νευρικός, με μια βαθιά αγάπη για ό,τι τον αφορά.

Tι δυσκολίες συναντήσατε στο χτίσιμο του ρόλου σας;

Κάθε ρόλος έχει τις δικές του ανάγκες, η δυσκολία πάντα είναι να καταφέρεις να πλησιάσεις σε αυτές, πετώντας όλες τις δεδομένες ευκολίες σου ως ηθοποιός. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι και το δεύτερο είναι να βρεις τα σημεία όπου συναντάς τον κάθε χαρακτήρα… πάντα υπάρχουν.

Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με τη συμπρωταγωνίστρια σας Εύη Τσάφου και τον σκηνοθέτη της παράστασης Θοδωρή Αντωνιάδη;

Είναι μια ευλογία να δουλεύεις με ανθρώπους που σε πάνε μπροστά. Ήταν μια εμπνευσμένη συνάντηση. Νιώθω ευγνώμων γι΄ αυτό.

Αν μπορούσατε να απομονώσετε μια φράση του έργου, ποια θα επιλέγατε;

Μη μιλάς, όσο μιλάς παλιώνεις. Παλιώνεις γρηγορότερα από αυτό που λες.

Τελικά το έργο «Η Σαμάνθα και ο Μαξ στο βυθό της ασφάλτου» βρίσκει απήχηση στην ελληνική κοινωνία του σήμερα;

Χτυπάει βαθιά, πιστεύω, σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, καθώς θίγει θέματα που κάνουν τζιζ σε μια κοινωνία.

Το έργο τι γεύση αφήνει στον θεατή;

Είναι ένα έργο που το παίρνει ο θεατής στο σπίτι μετά. Και αυτό είναι το σημαντικό.

Συμμετείχατε σε πολύ μικρή ηλικία στο Καφέ της Χαράς. Τι σας έλεγαν οι συμμαθητές σας τότε;

Τίποτα. Εντάξει, συχνά ερωτήσεις για τα γυρίσματα ή ατάκες.

Πώς αισθανθήκατε όταν σας  πήρε τηλέφωνο ο Χάρης Ρώμας και σας είπε  ότι το «Καφέ» επιστρέφει;

Τρελάθηκα. Ο Χάρης είναι ένας φύλακας άγγελος για μένα, το έχω ξαναπεί.

Τελικά θα σας δούμε με τη Βάλια ζευγάρι;

Χαχαχα! Δεν έχω ιδέα ακόμα.

Πολλοί καλλιτέχνες φεύγουν στο εξωτερικό. Θα θέλατε κάποια στιγμή να ανοίξετε τα φτερά σας και να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας και στο εξωτερικό;

Όχι, δεν νομίζω. Είμαι σε μια φάση που ξεκινάω να στήνω και εδώ και θέλω να δω πού θα με πάει.

Έχετε δει το σίριαλ «Άγριες μέλισσες», που επίσης πάει καλά όπως και το «Καφέ της Χαράς»;

Ναι, κάποιες φορές. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος αρκετός.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Να παίξω μεγάλα έργα σε μεγάλα θέατρα. Αλλά το βασικότερο είναι να τελειώνω την όποια παράσταση και να βλέπω ότι στα μάτια των θεατών υπάρχει κάτι. Αυτό θα ήθελα ιδανικά.

Ποια τα άμεσα επαγγελματικά σας σχέδια;

Θέλω να συνεχίσει να πηγαίνει τόσο καλά το «Καφέ». Να έχουμε μια υπέροχη συνεργασία και την καινούργια χρονιά γιατί είναι μια δουλειά που αξίζει και χαίρομαι που συμμετέχω σε αυτή. Έτσι και αλλιώς με το θέμα του στρατού λόγω σπουδών μπόρεσα και πήρα αναβολή για του χρόνου οπότε θα είμαι κανονικά στο «Καφέ».

Και θεατρικά να συνεχίσω με αυτούς τους ανθρώπους που με πάνε μπροστά και να έχω την ευλογία να γνωρίσω και νέους.

Δείτε το βίντεο:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης