Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

«Κάποια στιγμή αισθάνθηκα μια καλλιτεχνική συγγένεια με την οικογένεια από τον “Κυνόδοντα” του Λάνθιμου! Αυτή η οικογένεια μπορεί να υπάρχει, μπορεί και να μην υπάρχει! Οι χαρακτήρες μπορεί να είναι σχιζοφρενείς μπορεί και να είμαστε όλοι μας! Ο θεατής θα κρίνει!» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr ο Παναγιώτης Μπουγιούρης  με αφορμή τη συμμετοχή του στην παράσταση «Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς» στο θέατρο Olvio.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης έχει μια επιτυχημένη πορεία τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση. Ο ταλαντούχος ηθοποιός φέτος πρωταγωνιστεί στο έργο «Το σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς», το οποίο παρουσιάζεται στο θέατρο Olvio για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία των Ζαχαρούλας Χρόνη και Κωνσταντίνας Καλλιβωκά. Στην παράσταση συμπρωταγωνιστεί με τη Ηρώ Πεκτέση.

Ακόμα ο δημοφιλής καλλιτέχνης φέτος συμμετέχει στην τηλεοπτική σειρά «Μην ψαρώνεις».

Ο Παναγιώτης Μπουγιούρης αποκάλυψε στο zougla.gr τα μελλοντικά του, σχέδια καθώς και τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική του διαδρομή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού οφείλεται η επιτυχία της συγκεκριμένης παράστασης; Ποια είναι τα στοιχεία του έργου που έγιναν αιτία να ακολουθήσει ο κόσμος και να αγαπήσει το έργο «Το Σύνδρομο Της Άδειας Φωλιάς»;

Η αμεσότητα των συναισθημάτων και η ενσάρκωση των τεσσάρων χαρακτήρων του έργου από δύο ηθοποιούς μόνο, νομίζω, είναι τα πιο ελκυστικά στοιχεία της παράστασης! Σίγουρα συμβάλλουν κι άλλα πράγματα, αλλά, αν έπρεπε να επιλέξω , θα έλεγα αυτά τα δύο!

Το «Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς» με ποιον τρόπο θεωρείτε  ότι αγγίζει τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς; Πείτε μας λίγα λόγια για τα δύο έργα.

Το «Σύνδρομο» εμπνεύσθηκε από τον «Γυάλινο Κόσμο» και είναι ευθείες οι αναφορές στους χαρακτήρες του Τενεσί Ουίλιαμς, ένας φόρος τιμής, ενός είδους ομάζ, όπως λέμε στην κινηματογραφική διάλεκτο! Αλλά πέραν αυτού είναι ένα νέο, ξεχωριστό, αυτόνομο ελληνικό θεατρικό έργο!

Μιλήστε μας  για τους ήρωες που υποδύεστε και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Εγώ υποδύομαι τους τρεις αντρικούς χαρακτήρες του έργου, τον πάτερα, τον γιο και τον νεαρό φίλο-επισκέπτη του γιου! Ο πατέρας κρατάει τα ηνία της οικογενείας, αφού η μητέρα τους έχει εγκαταλείψει, και έχει το μεγαλύτερο φάσμα συναισθημάτων, από τρυφερός και υπερπροστατευτικός έως σκληρός και ερωτικά διαταραγμένος! Ο γιος επαναστατεί στην εξουσία του πάτερα και ο νεαρός φίλος, αρκετά φιλόδοξος, «ζει στον κόσμο του»!

Tι δυσκολίες συναντήσατε στο χτίσιμο αυτών των ρόλων;

Η δυσκολία ήταν να επιλέξουμε σε ποια στοιχεία θα βαδίσουμε την εναλλαγή ρόλων! Άπαξ και επιλέξαμε αυτό να γίνεται μέσω των σχέσεων των χαρακτήρων και όχι από εξωτερικά στοιχεία, εκμεταλλευόμενοι βέβαια την εξαιρετική επικοινωνία και χημεία που αισθανθήκαμε με την Ηρώ Πεκτέση, όλα ήταν πολύ αρμονικά και εύκολα!

Ποια η εμπειρία σας από  τη συνεργασία σας με τη συμπρωταγωνίστρια σας  Ηρώ Πεκτέση και τις δύο σκηνοθέτιδες, Ζαχαρούλα Χρόνη και Κωνσταντίνα Καλλιβωκά;

Νομίζω ότι είχαμε μια τόσο εξαιρετική συνεργασία που συνέβαλε τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της θεατρικής πράξης!

Αν μπορούσατε να απομονώσετε μια φράση του έργου, ποια θα επιλέγατε;

«Είσαι δικιά μου, το κοριτσάκι μου, το δημιούργημά μου»! Είναι μια στιγμή παραληρήματος του πατέρα προς την κόρη όταν συνειδητοποιεί ότι τη χάνει από έναν άλλο άντρα!

Τελικά το έργο «Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς» βρίσκει απήχηση στην ελληνική οικογένεια του σήμερα;

Το «Σύνδρομο» είναι ένα ποιητικό έργο! Δεν αναφέρεται απαραίτητα σε ρεαλιστικές καταστάσεις και οι χαρακτήρες είναι ένα σύνολο ψηφίδων διαφορετικών μεταξύ τους! Κάποια στιγμή αισθάνθηκα μια καλλιτεχνική συγγένεια με την οικογένεια από τον “Κυνόδοντα” του Λάνθιμου! Αυτή η οικογένεια μπορεί να υπάρχει, μπορεί και να μην υπάρχει! Οι χαρακτήρες μπορεί να είναι σχιζοφρενείς, μπορεί και να είμαστε όλοι μας! Ο θεατής θα κρίνει!

Το έργο τι γεύση αφήνει στον θεατή;

Σίγουρα είναι ένα δραματικό και συγκινητικό έργο.

Οι συνεργασίες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη ενός καλλιτέχνη.  Εσείς είστε ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Πάρα πολύ! Νομίζω ότι είμαι εξαιρετικά τυχερός σε αυτόν τον τομέα! Νομίζω είναι το παν!

Πείτε μας λίγα λόγια για την τηλεοπτική σας συμμετοχή στο «Μην ψαρώνεις»  και την εμπειρία σας από αυτήν τη συνεργασία.

Το κατευχαριστήθηκα γιατί ήταν ένας αμιγώς κωμικός ρόλος και το διασκέδασα πάρα πολύ!

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Να εξακολουθώ να γνωρίζω ενδιαφέροντες ανθρώπους που ανανεώνουν το πάθος μου γι΄ αυτήν τη δουλειά!

Τι σας βοηθάει στη ζωή να ισορροπείτε και να ξεπερνάτε τις δυσκολίες;

Οι φίλοι.

Ετοιμάζετε κάτι άλλο;

Στις 21 Φλεβάρη, πάλι στο θέατρο Όλβιο, ανεβάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το αριστούργημα του Γιάλμαρ Σέντεμπεργκ, «Δόκτωρ Γκλας», σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου, έχοντας στο πλευρό μου την υπέροχη Αγγέλα Σιδηροπούλου! Είναι ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Στοκχόλμη του 1905 και άφησε εποχή!

Δείτε επίσης: Παράταση παραστάσεων για το έργο «Το Σύνδρομο Της Άδειας Φωλιάς» στο θέατρο Olvio

Δείτε ακόμη:«Δόκτωρ Γκλας» με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη, Αγγέλα Σιδηροπούλου στο Θέατρο Olvio

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης