Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζωή Τηγανούρια και ο Μπάμπης Τσέρτος συνεργάστηκαν και παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο τραγούδι-αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η ταλαντούχα μουσικοσυνθέτρια και σολίστ του ακορντεόν μελοποίησε τους στίχους του Τάσου Θεοδωρακόπουλου και ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής ερμήνευσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Επανάσταση 1821-Ζήτω η Ελευθερία», που ήρθε για να ενώσει όλους τους Έλληνες, όπως επισημαίνουν οι δύο αξιόλογοι καλλιτέχνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωή Τηγανούρια: «Το τραγούδι μιλάει για τους ήρωες του 1821, για τη λεβεντιά τους, το ότι απελευθερωθήκαμε από τον τουρκικό ζυγό. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες, όλη την Ελλάδα, τους προγόνους μας. Βγήκε, λοιπόν, το πρώτο μέρος, καλαματιανό και ήθελα να το ερμηνεύσει ένας τραγουδιστής που να αντιλαμβάνεται αυτό το παραδοσιακό μοτίβο που εγώ ήθελα να βγει στη μελωδία. Δεν θα υπήρχε φυσικά καλύτερος ερμηνευτής από τον τραγουδιστή που πολλά χρόνια θαυμάζω, είμαι και φαν του, τον Μπάμπη Τσέρτο».

Μπάμπης Τσέρτος: «Αμέσως είπα “ναι” και μου άρεσε και πάρα πολύ όλη αυτή η διαδικασία.
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, να είναι τα 200 χρόνια η αφορμή να ξαναγυρίσουμε προς τα πίσω, να δούμε όλο αυτό το πράγμα που έγινε, και σήμερα, που περνάμε κάπως δύσκολα, να προσπαθήσουμε με ενότητα, με σύνεση να τραβήξουμε μπροστά. Θεωρώ ότι το τραγούδι αυτό είναι μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια της ενότητας και αισθητικά ενώνει όλες αυτές τις μουσικές των Ελλήνων».

Ο Μπάμπης Τσέρτος και η Ζωή Τηγανούρια μιλούν επίσης στο zougla.gr για την πανδημία, τον εγκλεισμό, την καλλιτεχνική τους διαδρομή, το ίντερνετ και τις διαδικτυακές συναυλίες και αποκαλύπτουν τα μελλοντικά τους  σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

Ακούστε το τραγούδι:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης