Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Η ταλαντούχα Έρρικα Πατρικίου παρουσιάζει «Τα μετεξεταστέα», τον πρώτο προσωπικό της δίσκο με τραγούδια της τραγουδοποιού και θεατρικής συγγραφέα Ευσταθίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εξωστρεφής, ενθουσιώδης, χαρούμενη, αισιόδοξη»: έτσι περιγράφει η ίδια η Έρρικα Πατρικίου τον εαυτό της και επισημαίνει την αγάπη της για τη μουσική λέγοντας: «Μα γεννήθηκα τραγουδώντας και όχι κλαίγοντας! Από πάρα πολύ μικρή ηλικία ξυπνούσα με τραγούδι. Έτσι ήρθε όλο αυτό πολύ φυσικά. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το τι σπουδές θα ακολουθήσω». Τι ονειρεύεται όμως για την καλλιτεχνική της πορεία; «Να παρουσιάσω τη δουλειά μου παντού, να μιλήσω με τους ανθρώπους που με ακολουθούν, να τους αγκαλιάσω, να τραγουδήσουμε παρέα» εκμυστηρεύεται με χαρά.

Ο δίσκος «Τα μετεξεταστέα» περιλαμβάνει οκτώ διασκευές και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο «Ξυπνητήρι», το οποίο κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα μαζί με το κομμάτι «Ζωές θανατηφόρες». Πρόκειται για ένα άλμπουμ με έντονο γυναικείο άρωμα, με τραγούδια που σχολιάζουν άλλοτε χιουμοριστικά και άλλοτε γλυκόπικρα καθημερινές ιστορίες, ρίχνοντας φως στις πιο ανεπαίσθητες λεπτομέρειες των σχέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας άλμπουμ «Τα μετεξεταστέα της Ευσταθίας», καθώς και για τη συνεργασία σας με την Ευσταθία.

«Τα μετεξεταστέα» είναι ένα άλμπουμ που δημιουργήθηκε με πολλή χαρά και αγάπη. Τα οκτώ τραγούδια του άλμπουμ είναι επανεκτελέσεις τραγουδιών που έχει τραγουδήσει η ίδια η δημιουργός σε παλαιότερες δουλειές της. Ωστόσο διαφέρουν πολύ, χάρη στις ευφάνταστες διασκευές του παραγωγού μας Μανώλη Λιανή.
Πότε ποπ, πότε με τζαζ διάθεση, πότε σάλσα, ο Μανώλης κάθε φορά μάς εκπλήσσει! Στον δίσκο υπάρχουν ένα ντουέτο μας με την Ευσταθία, μία δυνατή μπαλάντα, καθώς και το ολοκαίνουριο «Ξυπνητήρι», που θυμίζει παιδικό τραγούδι…

Ποιο τραγούδι  από τον πρώτο προσωπικό σας δίσκο αγαπάτε περισσότερο;

Ο δίσκος μας πήρε δύο χρόνια να ολοκληρωθεί και έχουμε κάνει πολύ προσεχτικά την επιλογή των τραγουδιών. Όλα τα τραγούδια είναι μοναδικά για μένα. Έχω μία μικρή αδυναμία στο «Η πόλη που βυθίστηκε στην μπίρα», μάλλον επειδή ήταν το πρώτο που ηχογραφήσαμε και η πρώτη μου επαφή στο στούντιο με την Ευσταθία.

Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας με λίγες λέξεις;

Εξωστρεφή, ενθουσιώδη, χαρούμενο και αισιόδοξο..

Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με το τραγούδι και τη μουσική;

Μα γεννήθηκα τραγουδώντας και όχι κλαίγοντας! Από πάρα πολύ μικρή ηλικία ξυπνούσα με τραγούδι. Έτσι ήρθε όλο αυτό πολύ φυσικά. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα για το τι σπουδές θα ακολουθήσω. Γράφτηκα στο ωδείο και ολοκλήρωσα σπουδές ανώτερων θεωρητικών, κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού και πιάνου.

Πώς αισθανθήκατε όταν ακούσατε για πρώτη φορά το τραγούδι σας «Ξυπνητήρι» στα ραδιόφωνα;

Είναι μεγάλη χαρά αυτό το πράγμα. Δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλη. Συγκινήθηκα βαθιά.

Από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σας διαδρομή ποιες στιγμές και συνεργασίες ξεχωρίζετε;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μαγικούς ανθρώπους. Από όλους διδάχτηκα και όλοι στην πορεία έγιναν φίλοι μου. Τους αγαπώ με όλη την καρδιά μου, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους και όλους μαζί επειδή με εμπιστεύτηκαν.

Πώς βιώσατε την εποχή του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού;

Για μένα ήταν σημαντική αυτή η δύσκολη περίοδος. Ετοίμαζα την κυκλοφορία του δίσκου, διάβασα και συγκεντρώθηκα πολύ στη δουλειά μου, άκουσα νέους δημιουργούς, ερμηνευτές και χάρηκα την οικογένειά μου. Φυσικά υπήρξαν και στιγμές απελπισίας, αλλά, επειδή είμαι χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος, προσπαθούσα να μην κρατάνε πολύ.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας πορεία και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Να παρουσιάσω τη δουλειά μου παντού, να μιλήσω με τους ανθρώπους που με ακολουθούν, να τους αγκαλιάσω, να τραγουδήσουμε παρέα. Αυτό ονειρεύομαι για την ώρα. Στα μελλοντικά μου σχέδια είναι η δημιουργία ενός παιδικού δίσκου. Είναι κάτι που σκέφτομαι χρόνια και πιστεύω πως σύντομα θα γίνει…

Ακούστε το τραγούδι:

 

Ακούστε το τραγούδι:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης