Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

«Όταν κοιτάζω πίσω και ανατρέχω στις συνεργασίες μου, με θαυμάζω για το θράσος μου ή σκέφτομαι πως είχα άγνοια  κινδύνου… Έπεσα στα βαθιά και βγήκα στη στεριά! Είμαι ένας ευλογημένος άνθρωπος που στάθηκα δίπλα στους σημαντικότερους καλλιτέχνες αυτού του τόπου και έμαθα να δουλεύω σκληρά, να σέβομαι τη διαφορετικότητα, να πειραματίζομαι, να τολμάω, να είμαι αληθινή  και… “να αφήνω το καλάμι στο σπίτι μου”» αναφέρει μεταξύ άλλων στο zougla.gr η Ασπασία Θεοφίλου με αφορμή τη νέα της μουσική παράσταση στον Σταυρό του Νότου Club με τον Στάθη Γιαννακόπουλο με τίτλο «Έτσι για το ροκ»  στις 26 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ασπασία Θεοφίλου είναι μία από τις πιο φρέσκες και ταλαντούχες παρουσίες των τελευταίων ετών στο μουσικό ελληνικό στερέωμα. Με κέφι και πάθος για το τραγούδι και τη μουσική αποδεικνύει κάθε φορά πως έχει βρει τον δρόμο για να κάνει αληθινή μουσική, να εξελίσσεται καλλιτεχνικά και να κερδίζει σε κάθε νέα εμφάνισή της τις εντυπώσεις και την αγάπη του κόσμου που την ακολουθεί.

Πείτε μας λίγα λόγια για την επερχόμενη παράστασή σας «Έτσι για το ροκ» στον Σταυρό του Νότου. Τι θα ακούσουμε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση μας είναι ένα καυτό πάρτι στην καρδιά του χειμώνα. Θα ακούσετε τη μουσική της καρδιάς μας. Μουσική με παλμό, κέφι, ενθουσιασμό και αλήθεια… Τη δική μας αλήθεια! Θα σας ταξιδέψουμε από την Janis Joplin στον Γιοκαρίνη και από τους Αbba στον Ζαμπέτα.. Η συνέχεια την Κυριακή, στον Σταυρό του Νότου.

Ποια η εμπειρία σας από τη συνεργασία σας με τον Στάθη Γιαννακόπουλο;

Με τον Στάθη δεν έχουμε μια συνεργασία, μας συνδέει μια βαθιά φιλία 16 χρόνων και η τρέλα μας για τη ζωή και τη μουσική.

Ποιος είναι ο κοινός άξονας που σας ενώνει;

Αγαπάμε με τον ίδιο τρόπο τη μουσική και κάθε φορά που ξεκινάμε ένα project το ζητούμενο είναι να περάσουμε εμείς καλά, να ευχαριστηθούμε και αυτό με ένα μαγικό τρόπο φτάνει πάντα στον κόσμο… Είναι η δύναμη της αλήθειας.

Οι Έλληνες αγαπούν το ροκ; Σε ποιες ηλικίες απευθύνεστε;

Οι Έλληνες αγαπούν ό,τι φτάνει στην καρδιά τους… Η μουσική δεν έχει όρια, δεν μπαίνει σε καλούπια, δεν έχει κανόνες! Το «Έτσι για το ροκ» δεν έχει ηλικία. Όποιος έρθει περνάει καλά. Είναι πολύ γνωστά τραγούδια, που δεν τα αγγίζει ο χρόνος, με σύγχρονη προσέγγιση. Ατελείωτο πάρτι!

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς. Πότε συνειδητοποιήσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με το τραγούδι και τη μουσική;

Ποτεεεέ! Ήταν κάρμα… Είχα πάντα λατρεία για το θέατρο, αλλά πώς να το πω στην οικογένεια χωρίς να προκαλέσω «τσουνάμι», χα, χα! Μπήκα στο πανεπιστήμιο και έδωσα μια μικρή παράταση
στη δραματική σχολή, αλλά ήταν άλλες οι επιθυμίες του σύμπαντος! Ο Γ. Χατζηνάσιος με άκουσε να τραγουδάω σε ένα κατάστημα με ρούχα που εργαζόμουν, ήμουν μόνη και τραγουδούσα, (όλη μέρα αυτό κάνω άλλωστε) και έτσι ξεκίνησαν όλα! Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα να τραγουδάω για να πάω κόντρα στους δικούς μου, που μου το απαγόρευσαν… Κριός γαρ! Μην μου πάτε κόντρα, χαχα!

Έχετε συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα; Τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία;

Όταν κοιτάζω πίσω και ανατρέχω στις συνεργασίες μου, με θαυμάζω για το θράσος μου ή σκέφτομαι πως είχα άγνοια  κινδύνου. Έπεσα στα βαθιά και βγήκα στη στεριά! Είμαι ένας ευλογημένος άνθρωπος που στάθηκα δίπλα στους σημαντικότερους καλλιτέχνες αυτού του τόπου και έμαθα να δουλεύω σκληρά, να σέβομαι τη διαφορετικότητα, να πειραματίζομαι, να τολμάω, να είμαι αληθινή  και.. «να αφήνω το καλάμι στο σπίτι μου»…

Ποιος ο μηχανισμός του τραγουδιού σήμερα;

Ειλικρινά δεν έχω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Ο αναβρασμός που επικρατεί γύρω μας υπάρχει και στο τραγούδι. Δεν ξέρω αν υπάρχει πια μηχανισμός ή συγκυρίες. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι πάντα κινούσε τα νήματα η δύναμη του χρήματος και τώρα περισσότερο από ποτέ!

To ιντερνέτ πιστεύετε ότι βοηθάει να αναδειχθούν νέοι καλλιτέχνες; Εσάς σας βοήθησε στην αρχή της καριέρας σας;

Σίγουρα το ίντερνετ είναι ένα ισχυρό όπλο και έχει αναδείξει σταρ σε παγκόσμια κλίμακα, ωστόσο δεν είναι εύκολα και απλά τα πράγματα. Είναι εκατομμύρια πληροφορίες, καλλιτέχνες… Είναι εύκολο να «χαθείς στη μετάφραση»… Θα τολμούσα να πω ότι το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει τη δική του «μουσική βιομηχανία», έχει τους δικούς του μηχανισμούς, αλλά σίγουρα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος για τους νέους καλλιτέχνες. Το δικό μου ξεκίνημα πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, οπότε θα πω πως όχι, δεν με βοήθησε. Η παντοδυναμία του διαδικτύου ήρθε αργότερα.

Τι ονειρεύεστε για την καλλιτεχνική σας διαδρομή;

Θέλω να ζω το παρόν, να απολαμβάνω κάθε στιγμή δημιουργίας και να  διατηρήσω τον ενθουσιασμό μου ατόφιο! Βλέπω καθετί που κάνω με τη χαρά ενός παιδιού. Ονειρεύομαι να έχω δίπλα μου τον τρελό μου συνοδοιπόρο, Μάριο Τσικνή, να ντύνει με το ταλέντο του, την τρέλα μου και να κάνουμε ωραία μουσικά ταξίδια, μέσα από τα projects μας και φυσικά  να σας έχουμε συνεπιβάτες!!

Στην καθημερινότητά σας τι σας δίνει χαρά και από πού αντλείτε για να είστε καλά;

Μοιάζω λίγο με τον Ζορμπά. Βλέπω τον κόσμο κάθε μέρα σαν να είναι η πρώτη φορά! Επιλέγω να βλέπω την ομορφιά γύρω μου. Μου δίνει χαρά ο ήλιος, ο ελληνικός καφές στη χόβολη, ο γάτος μου, τα σκυλιά μου, η μουσική. Όταν βλέπω στο κινητό κλήσεις από τη «φρουφρούκα» (παρατσούκλι της μαμάς), τον μπαμπούλη και τη Μαντώ, την κολλητή μου, την αδερφή μου, την ψυχή μου… Είναι και κάτι «καλημέρες» και κάτι «καληνύχτες» που σου χαρίζουν τον κόσμο όλο… Κάτι αγκαλιές… Κι ας είναι από χιλιόμετρα μακριά, γιατί σημασία έχει να αγκαλιάζουν την ψυχή σου… Έμαθα όμως να αντλώ από μένα, πήρα σκληρά μαθήματα και αποφάσισα να με αγαπάω, να με φροντίζω και να είμαι καλά για να μπορώ να αντέχω! Η ζωή είναι δύσκολη, αλλά υπέροχη!

Μελλοντικά σχέδια

Τα σχέδια μου… Να είμαι καλά, να χαμογελάω, να απολαμβάνω κάθε μικρή στιγμή, γιατί δεν θα ξανάρθει, και να αγαπάω… Τη ζωή, τη μουσική, τους ανθρώπους, τον κόσμο όλο και αυτός είναι ο δρόμος για να κάνω αληθινή μουσική, που θα την αγαπήσετε και θα αγαπήσετε κι εμένα! Σας φιλώ γλυκά!

Δείτε επίσης: Ασπασία Θεοφίλου – Στάθης Γιαννακόπουλος στον Σταυρό του Νότου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης