Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη

Κάμερα – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Η βραβευμένη σοπράνο Αναστασία Ζαννή, μια ερμηνεύτρια με βαθιές μουσικές γνώσεις και έντονη σκηνική παρουσία, που τα τελευταία χρόνια κάνει καριέρα στο εξωτερικό, μίλησε στο zougla. gr για την καλλιτεχνική της διαδρομή και τα όνειρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν κάποιος έχει μια ανάγκη να εκφραστεί και ένα όραμα, θα το υλοποιήσει κι ας είναι εκτός συνόρων», τόνισε η ταλαντούχα καλλιτέχνις.

Παράλληλα ανέφερε: «Προσπαθώ να κρατάω την παράδοση και την ιστορία και ταυτόχρονα να χρησιμοποιώ σύγχρονους ήχους. 

Απευθύνομαι στους ρομαντικούς. Ο ρομαντικός άνθρωπος εχει ένα όνειρο και όλοι θα τον αμφισβητήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρέπει να πας με το όνειρο. Στη δική μου ζωή δεν έχει νόημα ο συμβιβασμός και η ασφάλεια.

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να τολμάει να βγει από τον κύκλο και να πάει εκεί που αυτός ονειρεύεται, και ας μην τον βγάλει πουθενά, θα τον βγάλει στον εαυτό του».

Η Αναστασία Ζαννή ερωτηθείσα για την παρουσία της στη Μουσική Ακαδημία του Fame Story III το 2005 ανέφερε: «Αυτή η διαδρομή είμαι εγώ, είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα μου και ήταν ένα βήμα μιας πορείας. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα. Τώρα ξέρω τι θέλω, τι μου ταιριάζει και τι όχι».

Ακόμη η δημοφιλής καλλιτέχνις αποκάλυψε τι ονειρεύεται για την καλλιτεχνική της διαδρομή.


Δείτε τη συνέντευξη:

H Αναστασία Ζαννή στο «Cutting Room» στη Νέα Υόρκη

Με ένα εντελώς διαφορετικό ρεπερτόριο αλλά πάντα με την ίδια φωνή και το πάθος που τη διακρίνει, η Αναστασία Ζαννή πραγματοποίησε το καλοκαίρι  συναυλία στο γνωστό κλαμπ «Cutting Room», κερδίζοντας νέους φίλους και τις εντυπώσεις για την τόλμη της να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό και να προβάλει την Ελλάδα και την πλούσια μουσική της παράδοση.

Η συναυλία συγκέντρωσε όχι μόνο τους φίλους και τους θαυμαστές αλλά και πολλούς Αμερικανούς που αγαπούν την ελληνική μουσική και βέβαια εκτιμούν και την καλή ερμηνεία.

Το πρόγραμμα λοιπόν που διάλεξε η ταλαντούχα ερμηνεύτρια ήταν ιδιαίτερα προσεγμένο και είχε και ελληνικά και τραγούδια στην Αγγλική. Μάλιστα, δύο από αυτά τα είχε γράψει η ίδια, ταίριαζαν απόλυτα με το ύφος της συναυλίας και η σοπράνο τα αφιέρωσε στον πατέρα της και στο όνειρό του να ζήσει στην Αμερική. Ανάμεσά τους και το «Never on Sunday» («Ποτέ την Κυριακή») του Μάνου Χατζιδάκι και το «Δίχτυ» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Η Αναστασία είχε κοντά της στο εγχείρημα αυτό, τον διακεκριμένο κιθαρίστα Σπύρο Εξάρα, ο οποίος και την βοήθησε να συνδέσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μια ορχήστρα από έμπειρους και καταξιωμένους μουσικούς και να παρουσιάσουν έτσι κομμάτια με ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως την «Μισιρλού» (γνωστό από την ταινία «Pulp Fiction»), το «Δεν σε θέλω πια μαζί», αλλά και τις διασκευές των τραγουδιών των «Beatles», όπως τα «Hey Jude», «Imagine», «Let it Be».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η γνωστή κι αγαπημένη σοπράνο της Ομογένειας είχε επιχειρήσει να βάλει ελληνικό χρώμα στις συναυλίες της. Στο παρελθόν είχε επιλέξει κάτι παρόμοιο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο, ενώ το ίδιο είχε επιλέξει κι όταν εμφανίστηκε στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Ήταν σαν να εμφανιζόταν εκτός από τον ρόλο της σοπράνο και σαν πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού. Άλλωστε, η ίδια έχει συνδέσει το όνομά της και με τους Ολυμπιακούς και Παρα-ολυμπιακούς αγώνες. Τώρα, στην πιο πρόσφατη εμφάνισή της στη Νέα Υόρκη, στο φημισμένο «Cutting Room», όπου μεταξύ άλλων γνωστών καλλιτεχνών έχουν εμφανιστεί η Dionne Warwick και η Cindy Lauper, ήθελε να έρθει πιο κοντά στο κοινό και να τους θυμίσει όμορφες στιγμές από τα φοιτητικά τους χρόνια στις μπουάτ.

Γι‘ αυτό και κάθισε η ίδια στο πιάνο για να αποδώσει τα δικά της τραγούδια με τίτλο «Riverside Drive» και «58th Street».

Έτσι αν και έχει εμφανιστεί στο παρελθόν σε σκηνές όπως το «Carnegie Hall», η φωνή της είχε κάτι διαφορετικό για να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Υπήρχε και η έμπνευση και η ένταση. Και φυσικά υπήρχε και νοσταλγία και τραγούδια με δάκρυα στους στίχους και εκρήξεις από την πλευρά της ερμηνεύτριας:

«Η Ελλάδα δεν πεθαίνει ποτέ»…

Ενώ σε μια άλλη στιγμή η ίδια αφιέρωσε το «We are the Champions» (από το Βρετανικό συγκρότημα «Queen») και το «Αξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, που τραγούδησε μαζί με το κοινό και το αφιέρωσε «για την πατρίδα μου την Ελλάδα, που αυτή την στιγμή μας χρειάζεται».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης