Συνέντευξη στη Σπυριδωνία Κρανιώτη
Κάμερα: Νίκος Χριστοφάκης

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Ring» της Λεονόρ Κονφινό, μια «άπαιχτη» κωμωδία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα με θέμα τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ταλαντούχοι πρωταγωνιστές ερμηνεύουν με πάθος και πολύ κέφι 18 διαφορετικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Θανάση Τσαλταμπάση στην ανανεωμένη σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης».

Ο έρωτας μας αγγίζει όλους, από την εποχή του Αδάμ και της Εύας έως και σήμερα. Γονείς, εραστές, ξένοι, παιδικοί φίλοι, νέοι, γέροι, σύζυγοι, χήρες, το πάθος μας βάζει πάντα να μονομαχούμε μέσα στην δική του παλαίστρα, στο δικό του ριγκ (Ring).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρίνα καλογήρου και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μίλησαν στο zougla. gr για την παράσταση «Ring» και εξήγησαν τις ιδιαιτερότητες του έργου και των ρόλων τους.

Οι δύο γνωστοί ηθοποιοί αναφέρθηκαν στις ενθουσιώδεις αντιδράσεις των θεατών και τόνισαν: «To Ring είναι μια απόλαυση και για μας και για τον κόσμο».

«Είμαστε ηθοποιοί ανοιχτοί με το κοινό δεν παίζουμε για τον ναρκισσισμό μας παίζουμε γιατί θέλουμε κάτι να επικοινωνήσουμε στον κόσμο» επεσήμανε ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

Η Μαρίνα Καλογήρου αναφερόμενη στις συνεργασίες υπογράμμισε: «Μόνο με ανθρώπους που ταιριάζεις πολύ μπορείς να εξελιχτείς».

Ακόμη η χαρισματική ηθοποιός ερωτηθείσα τι της δίνει χαρά ανέφερε: «Όταν ησυχάζω αναδύετε η χαρά από μέσα μου».

Οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί αναφέρθηκαν στον ρόλο του θεάτρου σήμερα και αποκάλυψαν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Μαρίνα Καλογήρου ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών, που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται, αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους. Ακροβατούν ανάμεσα σε έντονες στιγμές πάθους και ερωτικών συγκρούσεων, που σαν ανεμοστρόβιλοι θα σαρώνουν τη σκηνή του θεάτρου, μαζί με στιγμές γέλιου, χαράς και συγκίνησης. Μια απλή πρόταση του ενός, μπορεί να καταλήξει σε μια τεράστια φασαρία, ένα απλό γέλιο να ξετυλιχτεί σε μια απρόσμενη ιστορία, μια απλή παρεξήγηση να οδηγήσει σε πόλεμο και όλα αυτά στο μόνο μέρος, που έχουν νόημα τα γέλια και τα κλάματα. Κάτω από τα σεντόνια.

Η συγγραφέας του έργου επιθυμεί οι θεατές να βγουν από το θέατρο με ένα πλατύ χαμόγελο και τη συνειδητοποίηση ότι τελικά το μόνο που χρειάζεται στις σχέσεις μας, είναι να θεραπεύουμε γρήγορα τις πληγές μας και να προχωράμε μπροστά αφού στην ουσία ο έρωτας είναι αυτός που πάντα βγαίνει κερδισμένος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Στα 31 της χρόνια, η υποψήφια για βραβείο Μολιέρου (καλύτερο έργο 2014) Λεονόρ Κονφινό, σε μια κωμωδία διαφορετική από τις άλλες, το «Ring» τοποθετεί τους ήρωες της σε ένα δαχτυλίδι που μοιάζει με ριγκ όσο το στριφογυρίζεις στο δάχτυλο, οδηγώντας τους πρωταγωνιστές σε ένα προκλητικό κυνηγητό μέσα στην πόλη και το χρόνο. Το γράψιμό της διαθέτει μια δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το γέλιο όσο και τη συγκίνηση.

Ενα ριγκ με 18 διαφορετικές ιστορίες γεμάτες χιούμορ, συγκίνηση και τρέλα.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Κίνηση: Φρόσω Κορρού
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Κουρούμπαλης – Φρόσω Κορρού
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν
Μουσική: Κώστας Ξενόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα
Φωτογραφίες – Αφίσα – Video: Andrej Dutina
Παραγωγή: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου-Κώστας Ξενόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Θανάσης Τσαλταμπάσης

Έναρξη: 13 Απριλίου 2016 21.15

Ώρες και ημέρες παραστάσεων:

Τελευταία παράσταση: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2016

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 15 ευρώ,

Νεανικό – φοιτητικό – συνταξιούχων 12 ευρώ,
Ανέργων 8 ευρώ

Θέατρο «Ιλίσια Βολανάκης»

Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, τηλέφωνο 210 7223010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης