Χόλιγουντ-κορωνοϊός: «Η μεγάλη οθόνη επιστρέφει» υποσχόμενη ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 09:12
Χόλιγουντ-κορωνοϊός: «Η μεγάλη οθόνη επιστρέφει» υποσχόμενη ένα συναρπαστικό καλοκαίρι

Οι εταιρείες παραγωγής ταινιών στο Χόλιγουντ υποσχέθηκαν χθες, Τετάρτη, ένα συναρπαστικό καλοκαίρι με καταδιώξεις αυτοκινήτων με υψηλές επιδόσεις, με σκηνές επικών εκρήξεων, αλλά και σκηνές τρόμου που κόβουν την ανάσα, για να προσελκύσουν τους θεατές πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες, δέχθηκαν ένα καταστροφικό πλήγμα από τη διακοπή της λειτουργίας τους στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επαναλαμβάνοντας το σλόγκαν «η μεγάλη οθόνη επιστρέφει», ηθοποιοί και σκηνοθέτες παρακολούθησαν πρώτοι τις ταινίες που πρόκειται να προβληθούν σε μία ευρεία προσπάθεια της βιομηχανίας του θεάματος να προωθήσει τις κινηματογραφικές αίθουσες καθώς οι εμβολιασμοί αυξάνονται και τα περιοριστικά μέτρα κατά του Covid 19 χαλαρώνουν.

«Η επιστροφή πίσω στον κινηματογράφο σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο καλά», δήλωσε ο σκηνοθέτης των ταινιών «Star Wars» Τζέι Τζέι Έιμπραμς, καθώς στέκονταν μπροστά από μία γιγαντοοθόνη σε έναν κινηματογράφο της AMC στο Λος Άντζελες.

«Το να βρίσκεσαι σε μία μεγάλη, σκοτεινή αίθουσα με ξένους, ακούγοντας φωνές και γέλια και βιώνοντας τη δύναμη όλου αυτού, είναι μία ανθρώπινη, φυσική ανάγκη» πρόσθεσε ο ίδιος. «Νομίζω ότι θα επιστρέψει πίσω με πολύ δυναμικό τρόπο».

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν και αυτοί που ανησυχούν ότι το κινηματογραφικό κοινό, που «καταβρόχθισε» τις διαθέσιμες ταινίες μέσω της τεχνολογίας streaming στη διάρκεια της πανδημίας, είναι ενδεχόμενο να μη σηκωθεί εύκολα από τους καναπέδες, κίνηση απαραίτητη ώστε οι νέες ταινίες να γίνουν εισπρακτικές επιτυχίες.

Προκειμένου να δελεάσει τους θεατές, το Χόλιγουντ θα παρουσιάσει μία σειρά από ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών, «Cruella» και «Black Widow» (Walt Disney), Fast & Furious «F9» (Universal), του μιούζικαλ «In the Heights» (Warner Bros.), αλλά και πολλών άλλων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η προβολή αρκετών ταινιών καθυστέρησε από τους υπεύθυνους των εταιρειών παραγωγής, που ήλπιζαν ότι θα μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τη λήξη της πανδημίας, με στόχο να κάνουν εισπρακτικές επιτυχίες με την έναρξη της λειτουργίας των κινηματογράφων.

Οι εταιρείες παραγωγής ταινιών έχουν ανάγκη από μεγάλα έσοδα προκειμένου να αντεπεξέλθουν, καλύπτοντας το μεγάλο οικονομικό κόστος παραγωγής των ταινιών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021, 09:12