«Βασιλιάς Όττο» - King Otto: «Συγκίνηση, ενθουσιασμός και ιδιαίτερες στιγμές στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 09:40
«Βασιλιάς Όττο» - King Otto: «Συγκίνηση, ενθουσιασμός και ιδιαίτερες στιγμές στη λαμπερή πρεμιέρα της ταινίας»

Μεγάλη προσέλευση του κόσμου κι ένα θερμό χειροκρότημα εισέπραξαν ο Όττο Ρεχάγκελ, που ταξίδεψε από τη Γερμανία και οι ήρωες του Euro 2004, στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Βασιλιάς Όττο» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου, στον θερινό κινηματογράφο Cine Αίγλη.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς παρέθεσαν δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφήθηκαν με το κοινό.

Η ταινία «Βασιλιάς Όττο» θα βγει πανελλαδικά στις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο «Βασιλιάς Όττο» -με τίτλο που επανασυστήνει το όνομα κλείνοντας το μάτι στη βασιλεία του φιλέλληνα Όθωνα- είναι  ένα διαφωτιστικό και εμπνευσμένο ντοκιμαντέρ - φόρος τιμής στον Όττο Ρεχάγκελ, τον θρυλικό προπονητή που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στον θρίαμβο του Euro 2004.

Η ταινία ξετυλίγει ένα από τα μεγαλύτερα έπη στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου το 2004 από τη χώρα μας, στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Σε σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη με εμπειρία στα αθλητικά ντοκιμαντέρ, η ταινία μας ξεναγεί στη διαδρομή που εκτόξευσε την Ελλάδα και μας θυμίζει το θαύμα που ένωσε ένα έθνος.

Γιάννης Τοπαλίδης, Όττο Ρεχάγκελ, Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

Σύνοψη

Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δυσπιστία και δέος τα αουτσάιντερ του θεσμού, μία ομάδα, η οποία χωρίς να έχει καμία απολύτως νίκη σε σημαντική διοργάνωση, κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτό τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο ‘Βασιλιάς’ Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για την χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη Ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πως δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην Ελληνική μυθολογία.

Βασίλης Τσιάρτας, Ζήσης Βρύζας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αντώνης Νικοπολίδης, Γιώργος Καραγκούνης,Όττο Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, Άγγελος Μπασινας, Κώστας Κατσουράνης, Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς, Παντελης Καφές

Τζώζεφ και Μαζντ Σαμανμέ, Όττο Ρεχάγκελ, Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς και οι διεθνείς του 2004

Δείτε το τρέιλερ:

 

Βιβή και Άγγελος Μπασινάς

Ο Βασίλης Τσιάρτας με τη συνοδό του

Κατερίνα Γερονικολού

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, 09:44