Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, o διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Τζόελ Σουμάχερ, ο οποίος είχε βάλει την υπογραφή του σε επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Τα παιδιά της νύχτας», «Ξεχωριστή Μέρα» αλλά και σε ταινίες Μπάτμαν όταν αποχώρησε ο Τιμ Μπάρτον.

 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
 
 
 
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 

 
 
 

Batman Forever director #JoelSchumacher dies of cancer at 80. A representative for Joel Schumacher said the filmmaker died on Monday in New York after a year-long battle with cancer. Joel Schumacher became one of the preeminent genre filmmakers of the 1990s after the success of St. Elmo’s Fire, with Rob Lowe, Demi Moore, Emilio Estevez and Ally Sheedy, and of the vampire horror-comedy The Lost Boys. #Legend #RIP #Hollywood

A post shared by India Today (@indiatoday) on

Η πρώτη ταινία ήταν το «Μπάτμαν Για Πάντα» με τους Βαλ Κίλμερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζιμ Κάρεϊ και Νικόλ Κίντμαν, με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ωστόσο, επικρίθηκε από πολλούς για την επιλογή του να βάλει δύο κακούς χαρακτήρες στην ταινία. Παρόλα αυτά συνέχισε το 1997 με το «Μπάτμαν και Ρόμπιν», με τον Τζορτζ Κλούνεϊ ως Μπάτμαν και τον Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ως κακό Mr. Freeze. Η ταινία μέχρι και σήμερα θεωρείται ευρέως ως αποτυχία τόσο εμπορικά όσο και καλλιτεχνικά.
 

Ο Τζόελ Σούμαχερ γεννήθηκε το 1939 στην Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής κοστουμιών για σκηνοθέτες όπως ο Γούντι Άλεν και ο Χέρμπερτ Ρος.

Αφού εργάστηκε αρχικά στη βιομηχανία της μόδας, συνειδητοποίησε ότι η αληθινή του αγάπη ήταν η δημιουργία ταινιών.

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες, όπου ξεκίνησε τη δουλειά του ως σχεδιαστής κοστουμιών σε ταινίες του Γούντι Άλεν, μεταξύ άλλων.

Το πρώτο σενάριο του Σουμάχερ ήταν για το μουσικό δράμα Sparkle το 1976.

Έγραψε επίσης τα σενάρια για την ταινία του 1976 Car Wash, το The Wiz του 1978 και μια σειρά από άλλες μικρές επιτυχίες. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ήταν «Η γυναίκα που ζαρώνει» (The Incredible Shrinking Woman)το 1981, με πρωταγωνίστρια τη Λίλι Τομλίν.

Το βιογραφικό του ως σκηνοθέτης περιλαμβάνει σειρά γνωστών και επιτυχημένων ταινιών, όπως «St. Elmo’s Fire», «The Lost Boys», «Flatliners», «Falling Down», τις κινηματογραφικές διασκευές των μυθιστορημάτων του Τζον Γκρίσαμ «The Client» και «A Time to Kill», «Batman Forever», «Batman and Robin», «8MM», «Tigerland», «Phone Booth», «Veronica Guerin» και «The Phantom of the Opera».

Δείτε το  βίντεο:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης