Το  βραβευμένο «Τραγούδι χωρίς όνομα»,  της Περουβιανής σκηνοθέτριας Μελίνα Λεόν  ανοίγει στις 19 Ιανουαρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος  τη σειρά κινηματογραφικών προβολών που διοργανώνει  για το 2020  το  δίκτυο  της WIFT ( Women in Film and Television) στην Ελλάδα. 

«Προβάλλουμε ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα» τονίζουν οι Ελληνίδες  κινηματογραφίστριες  του WIFT GR  και προσκαλούν το κοινό στην προβολή και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει και την οποία   θα συντονίσουν η σκηνοθέτρια Αντουανέττα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατφόρμα του WIFT  Ελλάδας ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος ‘Αντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.

Η ταινία «Τραγούδι χωρίς όνομα» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Μελίνα Λεόν και βασίζεται σε πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του ’80. 

«H αρπαγή της νεογέννητης κόρης της ωθεί την Τζωρτζίνα -μια αυτόχθονη από τις ‘Ανδεις- σε μια απελπισμένη αναζήτηση» αναφέρει η σύνοψη της ταινίας.« Εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της εποχής, ο Πέδρο, ένας εσωστρεφής δημοσιογράφος θα γίνει ο μοναδικός της σύμμαχος στην απελπισμένη αναζήτηση να βρει το παιδί της». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία συμμετείχε   στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019 ενώ   έχει ήδη αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις  σε  φεστιβάλ  στις ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική,Ευρώπη  αλλά και στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης