Η ηθοποιός και πολιτική ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ ταξίδεψε στις ΗΠΑ με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ της «Sea Sorrow» στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Το ντοκιμαντέρ «Sea Sorrow» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με δύο προβολές στις 7 και 8 Οκτωβρίου, μετά τις οποίες η ηθοποιός και σκηνοθέτις θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μία ιστορία για την παγκόσμια κρίση πολιτισμού. Τα μωρά, τα παιδιά, οι μητέρες και οι πατέρες στον κόσμο πεθαίνουν. Πόλεμοι ξεσπούν σε όλη τη Μέση Ανατολή. Είναι διεθνές δικαίωμα της ανθρωπότητας να διασφαλίσει την προστασία τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ασφαλή διέλευση» ανέφερε η ηθοποιός στο Page Six.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρεντγκρέιβ είναι μια έκκληση για μια συμπονετική δυτική απάντηση στην κρίση των προσφύγων και της δηλητηριώδους απάνθρωπης συμπεριφοράς των σημερινών δεξιών και συντηρητικών πολιτικών. Η πολιτική ακτιβίστρια, Βρετανίδα βραβευμένη ηθοποιός τόνισε: «Σκηνοθέτησα το ντοκιμαντέρ. Είμαι 80 ετών. Ο γιος μου, Κάρλο Νέρο και εγώ, χρησιμοποιήσαμε τα δικά μας χρήματα» .

«Πολλοί από τους συμμετέχοντες σε αυτό, όπως η Έμα Τόμσον και ο Ρέιφ Φάινς δεν πήραν χρήματα» ανέφερε. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί στο Μόντρεαλ, το Σικάγο, τη Βιέννη και την Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτάξτε την ιστορία. Λίγοι θυμούνται ότι η Αμερική και η Ευρώπη αρνήθηκαν να δώσουν βίζα σε Εβραίους για να διαφύγουν από τον Χίτλερ. Με το πρόγραμμα Kindertransport, 10.000 παιδιά σώθηκαν, οι γονείς τους όχι. Είναι ένα μάθημα. Η σημερινή αντιμετώπιση δεν διαφέρει» σημείωσε.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Γενεύη, υπάρχουν νομικά δικαιώματα. Ζούμε με νόμους ή όχι. Δεν θα υπήρχαν οι κυβερνήσεις μας» ανέφερε.

Στο εφετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που διεξάγεται από 28 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, στο κύριο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί οκτώ ταινίες γυναικών δημιουργών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης