Το Ισραήλ εκπροσωπείται με δύο ταινίες στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, «Ο θάνατος του σινεμά, αλλά και του πατέρα μου» του Dani Rosenberg και «Άσια» της Ruthy Pribar.

Οι ταινίες θα προβληθούν αποκλειστικά online.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οδηγίες για την παρακολούθηση των ταινιών θα βρείτε στον σύνδεσμο https://online.filmfestival.gr/page/welcome-to-tiff61-online/.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία «Ο θάνατος του σινεμά, αλλά και του πατέρα μου» του Dani Rosenberg συμμετέχει στο κυρίως πρόγραμμα του τμήματος «Γνωρίστε τους γείτονες».

Ένας σκηνοθέτης καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του ετοιμοθάνατου πατέρα του με χειροκίνητη κάμερα, πασχίζοντας να παγώσει τον χρόνο και να θωρακιστεί απέναντι στην επικείμενη απώλεια. Ο πατέρας, αντιθέτως, έχει αποδεχτεί το μοιραίο χωρίς συναισθηματισμούς και απορρίπτει κάθε απόπειρα μεταθανάτιας απόδοσης τιμών. Ένα υβριδικό μείγμα μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, με αυτοβιογραφικές αναφορές, όπου το σινεμά συγκρούεται με το τείχος της πραγματικότητας. Ένα σπαρακτικό ταξίδι αυτοστοχασμού, που αντιπαραβάλλει την αέναη ροή του χρόνου με την τρεμάμενη στιγμή του θανάτου, αναζητώντας την εσωτερική κάθαρση.

Ισραήλ, 2020, 105’

Online προβολή :

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, από ώρα 10:00 έως Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ώρα 10:00

Η ταινία «Άσια» της Ruthy Pribar συμμετέχει εκτός συναγωνισμού στο τμήμα «Γνωρίστε τους γείτονες»

Η Άσια είναι μια νεαρή ανύπαντρη μητέρα που δεν ένιωσε ποτέ οικεία σε αυτόν τον ρόλο. Παγιδευμένη σε μια συνθήκη μόνιμης αμηχανίας, αδυνατεί να έρθει κοντά με τη δεκαεπτάχρονη κόρη της, τη Βίκα. Αυτή η προβληματική ρουτίνα αλλάζει ραγδαία, όταν η υγεία της Βίκα καταρρέει σχεδόν αστραπιαία, και οι δυο τους θα βρουν επιτέλους τον τρόπο να ανοιχτούν και να χτίσουν έναν δεσμό κατανόησης και αγάπης. Μια τρυφερή ιστορία αμοιβαίας ενηλικίωσης, που εξερευνά τους φόβους και τους θησαυρούς της μητρότητας.

Ισραήλ, 2020, 86’

Βραβεία Α’ Γυναικείου, Φωτογραφίας, «Nora Ephron» – Tribeca FF 2020   

Online προβολή :

Τρίτη 10 Νοεμβρίου, από ώρα 10:00 έως Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, ώρα 10:00

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης