Στους ρυθμούς της μουσικής άνοιξε η αυλαία του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον. Μόλις έσβησαν τα φώτα της πλατείας, η οθόνη γέμισε ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Θεσσαλονίκης: Ο Λευκός Πύργος, η παραλία και η πλατεία Αγίας Σοφίας, δρόμοι, γειτονιές και άνθρωποι, συνδυάστηκαν με μια ξεχωριστή μουσική υπόκρουση από τον Θεσσαλονικιό Νίκο Δημηνάκη, ο οποίος συνόδευσε τα πλάνα με beatbox και σαξόφωνο.

O διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Ορέστης Ανδρεαδάκης επισήμανε ότι στο φετινό 19ο ΦΝΘ θα δούμε 213 ντοκιμαντέρ μεγάλου και μικρού μήκους, 64 εκ των οποίων είναι ελληνικά, με τη Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό να προσθέτει ότι είναι ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τους πολέμους και τα πολιτικά προβλήματα, αλλά και για τον έρωτα και την ελπίδα που διαφαίνεται μέσα στο σκοτάδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα ντοκιμαντέρ του φετινού μας φεστιβάλ μιλούν για τον κόσμο μας. Για όλα τα δύσκολα, τα επικίνδυνα, τα παράξενα του κόσμου μας. Αλλά και για τα όμορφα, γι’ αυτά που διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» επισήμανε ο κ. Ανδρεαδάκης. Από την πλευρά της, η κ. Ζαλαντό πρόσθεσε: «Θα δούμε επίσης ταινίες για την ιστορία και την μνήμη, το περιβάλλον, τις μειονότητες και τις μετακινήσεις των πληθυσμών, αλλά και ταινίες για τον ρυθμό της μουσικής, το πάθος των τεχνών, τη μαγεία του ίδιου του κινηματογράφου.»

Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης