Η Σάτσελ και ο Τζάκσον Λι θα είναι οι πρεσβευτές των Χρυσών Σφαιρών του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε το «Hollywood Foreign Press Association».

Τα παιδιά του σκηνοθέτη Σπάικ Λι και της Τόνια Λιούις Λι θα είναι τα πρώτα αδέλφια χρώματος που λαμβάνουν αυτήν τη θέση, με τον Τζάκσον να είναι ο πρώτος μαύρος πρεσβευτής στην ιστορία του HFPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αδέλφια Λι παρουσιάστηκαν ως πρεσβευτές της εφετινής χρονιάς -προσκλήθηκαν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της 78ης ετήσιας τελετής απονομής βραβείων και να εργαστούν για την ευαισθητοποίηση σχετικά με μια φιλανθρωπική δράση της επιλογής τους- κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν οι περσινοί πρεσβευτές, που ήταν οι γιοι του Πιρς Μπρόσναν, Ντίλαν και Πάρις.

 Ο Σπάικ και η Λιούις εμφανίστηκαν σε ένα βίντεο δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά τους, τα οποία και τα δύο θέλουν να ασχοληθούν με τη σκηνοθεσία. Ο Τζάκσον διευθύνει τη δική του σχεδιαστική εταιρεία και έχει σχεδιάσει πολλά ζευγάρια παπούτσια για γνωστές εταιρείες είναι πτυχιούχος του NYU και ήταν ο δημιουργικός διευθυντής του DRØME, ενός queer και διατομεακού περιοδικού τέχνης και πολιτισμού.

 Στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων η Σάτσελ θα επικεντρωθεί στην επέκταση της υγειονομικής περίθαλψης για τις κοινότητες LGBTQIA+ συνεργαζόμενη με την Callen-Lorde, μια οργάνωση που έχει αλλάξει τη ζωή των κοινοτήτων LGBTQIA+ στη Νέα Υόρκη μέσω της ολοκληρωμένης, χωρίς κρίση φροντίδας, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Ο Τζάκσον θα επικεντρωθεί στην καθοδήγηση των νέων σε κοινότητες που δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη μέσω του «Big Brothers Big Sisters of America». Ο κάθε οργανισμός θα λάβει επιχορήγηση 25.000 δολαρίων από το HFPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Είμαστε περήφανοι που μεταφέρουμε την κληρονομιά της αφήγησης του πατέρα μας για να φέρουμε την προσοχή σε κοινότητες που βρίσκονται κοντά στις καρδιές μας», δήλωσε η Σάτσελ.

 «Εφέτος έγινε φανερό το πόσο επηρεάζονται δυσανάλογα οι μαύροι και οι σκουρόχρωμοι άνθρωποι και οι κοινότητες LGBTQ+. Οπότε με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι τιμή για μένα να μπορώ να ρίξω φως στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές του Callen-Lorde που εργάζονται ακούραστα για να φροντίσουν μερικούς από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στη Νέα Υόρκη», πρόσθεσε.

 «Έχοντας τον μπαμπά μου ως μέντορα, με ενέπνευσε να επιλέξω τους Big Brothers Big Sisters, μια φιλανθρωπική οργάνωση που βασίζεται στην αρχή που θεμελιώνουν θετικές σχέσεις μεταξύ των γενεών και μπορούν να έχουν βαθύ αντίκτυπο στις νέες γενιές», δήλωσε ο Τζάκσον.

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα γίνει η εφετινή τελετή εν μέσω της πανδημίας, έχει προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά από το NBC στις 28 Φεβρουαρίου.

   

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης