Ένα θρυλικό τρίο οσκαρικών ηθοποιών ενώνει τις δυνάμεις του και πρωταγωνιστεί σε μία ξεκαρδιστική σάτιρα για τις αναποδιές αλλά και τις αναπάντεχες ευκαιρίες που επιφυλάσσει το Χόλιγουντ στους δολοπλόκους κινηματογραφικούς παραγωγούς. Οι σπουδαίοι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς και Μόργκαν Φρίμαν επιστρατεύουν τις κωμικές τους δεξιότητες και πρωταγωνιστούν με τους Ζακ Μπραφ και Εμίλ Χιρς. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζορτζ Γκάλο που συνυπογράφει το σενάριο με τον Τζος Πόσνερ.

Σύνοψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.

Ο Γκάλο κατάφερε να εξασφαλίσει τον Ντε Νίρο, όταν ο ηθοποιός ήταν στο γύρισμα του Ιρλανδού του ΜαρτίνΣκορσέζε. «Μου είπε ότι παίζει έναν ψυχοπαθή για έξι μήνες και θέλει να τον βγάλει από το σύστημα του. Με ρώτησε αν έχω κάτι αστείο. Του είπα φυσικά ναι» λέει ο Γκάλο.

Ο Γκάλο έστειλε το σενάριο στον Ντε Νίρο και δύο μέρες μετά ο Ντε Νίρο συμφώνησε να συμμετάσχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν οι Φρίμαν και Τζόουνς. «Πήρε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί το τρίο, αλλά χρειάστηκαν 17 χρόνια για αυτή την εβδομάδα» λέει ο Γκάλο γελώντας.

Μία ταινία για μία ταινία ήταν απολαυστική για τους βετεράνους ηθοποιούς που απόλαυσαν την εμπειρία και την αναπαράσταση της δεκαετίας του ’70, όπου διαδραματίζεται η ταινία. Ο Γκάλο καλλιέργησε ένα χαλαρό κλίμα στο γύρισμα. «Περάσαμε πολύ ωραία. Λέγαμε συνέχεια ότι θέλουμε να περάσουμε καλά και να μην το πάρουμε σοβαρά» λέει ο δημιουργός. «Στο τέλος του γυρίσματος, ο Ντε Νίρο είπε ότι είχε να περάσει τόσο καλά πολύ καιρό. Δεν το ένιωσε σαν δουλειά».

Παρά το καρτουνίστικο ύφος και τη σατιρική προσέγγιση της πλοκής, ο Ντε Νίρο, ο Φρίμαν και ο Τζόουνς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. «Βάζεις τρεις σπουδαίους ηθοποιούς και το ενδιαφέρον είναι ότι ξέρουν ότι οι άλλοι είναι καταπληκτικοί και δεν θέλουν να μείνουν πίσω» λέει ο Γκάλο. «Οπότε είναι σε επιφυλακή. Είναι σαν να λένε ότι δεν θα αφήσουν τον άλλον να τους κλέψει τη σκηνή, οπότε επικρατούσε υγιής ανταγωνισμός και είχαμε ψυχαγωγικό αποτέλεσμα».

Σε σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο και σε σενάριο : Τζορτζ Γκάλο, Τζος Πόσνερ

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς

Ημερομηνία Εξόδου: 1 Ιουλίου 2021

Διάρκεια: 1 ώρα και 44 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης