Ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον, ο Καναδός ηθοποιός που υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας που έγινε επίτροπος, Χένρι Χερστ σε έξι ταινίες της «Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής» ( Police Academy) έφυγε από την ζωή σε ηλικία 89 ετών.

O Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον πέθανε στο Κέντρο Επιστημών Υγείας Sunnybrook στο Τορόντο του Καναδά. Η οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού ενημέρωσε το Hollywood Reporter, για τον θάνατό του σε νοσοκομείο του Τορόντο, όπου και νοσηλευόταν, από την περασμένη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον

O Τζορτζ Ρ. Ρόμπερτσον γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1933, στο Μπράμπτον του Οντάριο. Έπαιξε περίπου 80 ρόλους, συμπεριλαμβανομένων αυτών του πρώην Αντιπροέδρου Ντικ Τσένι στο Path και του αείμνηστου Αμερικανού γερουσιαστή Μπάρι Γκόλντγουοτερ στο Reagans.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διέπρεψε στο ποδόσφαιρο και το χόκεϊ μεγαλώνοντας στον Καναδά και τελικά μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε το MBA του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1959. Εκεί γνώρισε την Adele Probst, η οποία ήταν σύζυγός του για 61 χρόνια.

Ο Ρόμπερτσον εμφανίστηκε ως Hurst το 1994 στην πρώτη ταινία Police Academy, σε σκηνοθεσία του Hugh Wilson, και έμεινε μέχρι το Police Academy 6: City Under Siege (1989). Ο χαρακτήρας του γίνεται όλο και πιο ανεκτικός απέναντι στους τρελούς νεοσύλλεκτους με επικεφαλής τον διοικητή Lassard (George Gaynes) καθώς εξελίσσεται η σειρά. Ο ηθοποιός δεν ταξίδεψε στη Μόσχα για τη σειρά του 1994, αλλά συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της σειράς Police Academy του 1997-98 στο CTV.

Ο Ρόμπερτσον ήταν γνωστός και για την φιλανθρωπική του δράση. Περπάτησε σε όλη τη νοτιοδυτική Γαλλία, μια απόσταση 328 μιλίων, για να συγκεντρώσει χρήματα για ένα ορφανοτροφείο στο Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, και ως αρχηγός Χερστ, ταξίδεψε σε όλο τον Καναδά μιλώντας σε παιδιά γυμνασίου ως πρεσβευτής της UNICEF (έλαβε το βραβείο Danny Kaye UNICEF Canada Award το 1990).

Του απονεμήθηκε επίσης το βραβείο Gemini ως Ανθρωπιστής της Χρονιάς το 2004, τιμώμενος για τον αντίκτυπο που είχε στα παιδιά στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο. Στην πορεία της ζωής του αφιερώθηκε στη ζωγραφική και τη συγγραφή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης