Πέθανε στα 90 του χρόνια ο Γαλλοσουηδός ηθοποιός Μαξ φον Σίντοου, που ξεκίνησε από τη συνεργασία του με τον Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν για να εκτοξευθεί στο διεθνές στερέωμα. Τον θάνατό του ανακοίνωσε η σύζυγός του Κατρίν.

«Με ραγισμένη καρδιά και με απέραντη θλίψη είμαι στη θλιβερή θέση να σας ανακοινώσω ότι ο Μαξ φον Σίντοφ απεβίωσε», την Κυριακή, αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περισσότερο εμβληματικός ρόλος του Μαξ φον Σίντοου είναι στην «Έβδομη Σφραγίδα» (1957) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπου παίζει σκάκι με τον Θάνατο. Άλλοι ρόλοι του που έμειναν στην ιστορία είναι ως Ιησούς Χριστός στην ταινία «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965) και ως ιερέας στην ταινία «Εξορκιστής» (1973).

Ακόμη συμμετείχε στην ταινία  «Η Χάνα και οι αδερφές της» του Γούντι Άλεν το 1986. Πιο πρόσφατα είχε εμφανιστεί στο «Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά» (2011) και στο Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει (2015).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Ο Σουηδός ηθοποιός είχε γεννηθεί στην Λουντ, στη νότια Σουηδία, και σπούδασε στην εθνική δραματική σχολή της χώρας πριν γνωριστεί με τον Μπέργκμαν το 1955. Μπέργκμαν και Μαξ Φον Σίντοφ συνεργάστηκαν στην αρχή σε θεατρικές παραγωγές αλλά σύντομα προχώρησαν στη δημιουργία ταινιών που αποτέλεσαν ορόσημα στην ιστορία του κινηματογράφου.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης