Ο Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινίες δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο ώρες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 09:40
Ο Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινίες δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο ώρες

Ο Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινίες είναι καλύτερες όταν η διάρκειά τους είναι δύο ώρες.
Με αφορμή τη νέα του ταινία «Licorice Pizza» που άρχισε να προβάλλεται πρόσφατα στους κινηματογράφους ο Πολ Τόμας Άντερσον αναφέρθηκε στην ιδανική διάρκεια κινηματογραφικών έργων, όταν ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να γυρίσει τηλεοπτική σειρά.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Άντερσον είπε: «Η περιορισμένη σειρά είναι μια εξαιρετική μορφή όταν λειτουργεί. Είναι συναρπαστική. Δεν έχω δοκιμαστεί σε αυτόν τον κόσμο (των τηλεοπτικών σειρών) αλλά μπορώ να φανταστώ ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσω ζωντανή μια ιστορία για περισσότερες από δύο, τρεις, τέσσερις σεζόν».

Ο Πολ Τόμας Άντερσον ανέφερε ότι κάποιες φορές μπορεί να θεωρεί ότι έχει τόσο πολύ υλικό, που είναι κατάλληλο για σειρά περιορισμένων επεισοδίων. «Στην πραγματικότητα, όχι, δεν είναι, απλά πρέπει να επεξεργαστώ την ιστορία» πρόσθεσε.

«Εννοώ, μια ταινία θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι δύο ώρες. Τότε είναι πολύ καλή. Έχω χάσει αυτό το όριο πολλές φορές, αλλά αυτός είναι πραγματικά ο στόχος» εξήγησε.

Οι πρόσφατες ταινίες του Άντερσον, έχουν φτάσει πολύ κοντά στον στόχο, τα φιλμ Phantom Thread και Licorice Pizza έχουν διάρκεια 130 λεπτά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021, 09:40