Ο βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, Όλιβερ Στόουν, θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας, της πρώτης μεγάλης κινηματογραφικής γιορτής της Σαουδικής Αραβίας.
 
Ο διεθνής ανταγωνισμός στον οποίο θα βοηθήσει ο Όλιβερ Στόουν θα επικεντρωθεί στην πρωτότυπη παραγωγή από τον αραβικό κόσμο και τον Παγκόσμιο Νότο.
 
Η κριτική επιτροπή θα απονείμει έξι βραβεία: το Χρυσό Yusr για την Καλύτερη Ταινία μεγάλου μήκους, το Αργυρό Yusr για την Καλύτερη Σκηνοθεσία, το Καλύτερο Σενάριο, την Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία, την Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία και την Καλύτερη Κινηματογραφική Συνεισφορά. Τα βραβεία Yusr φέρουν την ονομασία των μαύρων κοραλλιογενών σχηματισμών που βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα, κοντά στην Τζέντα, την πόλη που φιλοξενεί το Φεστιβάλ.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας θεσμοθετήθηκε το 2018 και εφέτος διοργανώνεται από τις 12 έως τις 21 Μαρτίου 2020.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που έχουμε τον Όλιβερ Στόουν πρόεδρο της κριτικής επιτροπή μας» δήλωσε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Mahmoud Sabbagh.
 
«Διακρίνεται για την πρωτοτυπία, την αριστοτεχνία και τη δημιουργικότητα, αξίες που είναι στον πυρήνα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ερυθράς Θάλασσας. Για μια νέα γενιά κινηματογραφιστών που διαγωνίζονται για τα βραβεία Yusr, το άγρυπνο μάτι του και η αίσθηση δημιουργίας του αποτελούν έμπνευση» συμπλήρωσε.
 
Στο Φεστιβάλ, ο Όλιβερ Στόουν θα παρουσιάσει μία κλασική ταινία που τον ενέπνευσε, το «Ζ» του Κώστα Γαβρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης