Πριν φορέσει το κόκκινο κοστούμι, ο Ντέιβιντ Χάρμπουρ δίσταζε να παίξει τον όχι και τόσο χαρούμενο Άγιο Βασίλη στο «Violent Night».
 
«Οι αρχικές μου σκέψεις ήταν: “Τι διάολο είναι αυτό;”. Δεν ξέρω για τι μιλάτε», είπε ο Χάρμπουρ στο Variety. «Μου παρουσιάστηκε ως μια χριστουγεννιάτικη ταινία δράσης-κωμωδίας με τον Άγιο Βασίλη στο επίκεντρο -ο οποίος είχε ένα πολύ διαφορετικό παρελθόν και πριν από 10.000 χρόνια ήταν ένας πολύ διαφορετικός άνθρωπος- και ότι έχει αποκτήσει ένα σύνολο δεξιοτήτων που πρέπει να χρησιμοποιήσει για να πολεμήσεις τους κακούς. Σκέφτηκα: “Ουάου, αυτό είναι… Δεν ξέρω τίποτα γι αυτό”».
 
Ωστόσο, έπειτα από συνάντηση με τον σκηνοθέτη Τόμι Βίρκολα και τους παραγωγούς της ταινίας, ο Χάρμπουρ «άρχισε να ενθουσιάζεται» με το concept.
 
«Υπήρχε κάτι τόσο ιδιαίτερο στην προσπάθεια που σκέφτηκα: “Αν μπορούσαμε να πετύχουμε το σωστό σημείο, θα ήταν ένα άλμα, ένα επίτευγμα”», συνέχισε ο ηθοποιός.
 
Το «Violent Night» ακολουθεί τον Άγιο Βασίλη καθώς προσπαθεί να σώσει τα μέλη μιας οικογένειας που έχουν απαχθεί από μια ομάδα μισθοφόρων και κρατούνται ως όμηροι. Μαζί με τον Χάμπουρ, στο χριστουγεννιάτικο θρίλερ πρωταγωνιστούν οι: Τζον Λεγκουιζάμο, Καμ Γκιγκάντετ, Άλεξ Χάσελ, Αλέξις Λάουντερ, Έντι Πάτερσον και η Μπέβερλι Ντ’ Άντζελο.
 
«Ήταν μια από εκείνες τις στιγμές που λες: “Ω ναι, αυτό είναι σωστό”», είπε ο Βίρκολα για τον Χάρμπουρ. «Δεν υπάρχει κανένας άλλος που θα μπορούσε να παίξει αυτόν τον ρόλο».
 
«Είναι τόσο καλός που με εκνεύριζε», είπε για τον Χάρμπουρ ο Λεγκουιζάμο, ο οποίος υποδύεται τον κακοποιό Σκρουτζ. «Είπα στον συντονιστή: “Σε παρακαλώ κάνε με να φαίνομαι καλύτερος από αυτόν”».
 
Για το αν θα υπάρξει συνέχεια της ταινίας ο Χάρμπουρ είπε: «Είναι πραγματικά θέμα του κοινού, αλλά ναι, θα ήμουν θετικός για μία συνέχεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης