Ο Νταν Άουερμπακ των Black Keys πρόκειται να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον πρωτοπόρο μουσικό της Νέας Ορλεάνης Dr. John.

«Ήταν μία τόσο ξεχωριστή προσωπικότητα και ένα λαμπρό παράδειγμα ότι η αμερικανική μουσική είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι» δήλωσε ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Black Keys.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη μυστηριώδη σκηνική βουντού περσόνα του, τον Dr. John, έως τον πραγματικό, ταπεινό εαυτό τον Μακ Ρέμπενακ- ο ποιητής του δρόμου, ο οικογενειάρχης, ο εθισμένος σε ουσίες, ο νικητής βραβείων Grammy και όλα όσα ήταν μεταξύ αυτών αυτό το ντοκιμαντέρ θα τον συστήσει στον κόσμο με έναν τρόπο που δεν τον έχει ξαναδεί. Εξακολουθώ να μαθαίνω πτυχές του που δεν ήξερα ποτέ, και ελπίζω ότι η ταινία θα φωτίσει την ιστορία της ζωής του Dr. John.

Ο Νταν Άουερμπακ ήταν παραγωγός του άλμπουμ του Dr. John το 2012 «Locked Down», το οποίο κέρδισε βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερου Μπλουζ Άλμπουμ, καθώς και Grammy Παραγωγής στον Άουερμπακ. Το άλμπουμ αποδείχθηκε η προτελευταία κυκλοφορία του Dr. John και το τελευταίο με πρωτότυπο υλικό, καθώς πέθανε μόλις επτά χρόνια αργότερα από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 77 ετών.

Γεννημένος στη Νέα Ορλεάνη το 1941, ο Μάλκομ Ρέμπενακ μεγάλωσε στο Third Ward της πόλης, όπου ανακάλυψε καλλιτέχνες τζαζ στο δισκοπωλείο του πατέρα του και έμαθε μελωδίες από τα μέλη της μεγάλης οικογένειάς του. Αν και δεν είχε κατάλληλη μουσική εκπαίδευση, o Ρέμπενακ είχε μεγάλη πρόσβαση σε στούντιο ηχογράφησης μέσω των επαφών του πατέρα του στην τοπική μουσική σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εφηβεία του έπαιζε κιθάρα με συγκροτήματα. Το 1960 πυροβολήθηκε στο δάχτυλο και άρχισε να παίζει πιάνο, όπως το είδωλο και μέντοράς του Professor Longhai.

Μετακόμισε στο Λος Άντζελες αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Ήταν μέλος του διάσημου συγκροτήματος Wrecking Crew, ηχογράφησε με τους Rolling Stones, Van Morrison, Sonny & Cher, και Frank Zappa.

Το ντοκιμαντέρ που δεν έχει προς το παρόν τίτλο θα κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τη RadicalMedia, την ίδια εταιρεία παραγωγής του Summer of Soul του Questlove.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης