Ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτο» Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της προσεχούς Μόστρα της Βενετίας, δίπλα στη Γαλλίδα ηθοποιό Βιρζινί Εφιρά και την Κινέζα κινηματογραφίστρια Κλόε Ζάο, ανακοίνωσαν εχθές οι διοργανωτές.

Η 78η διοργάνωση του διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από 1 έως 11 Σεπτεμβρίου στη Γαληνοτάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβευμένο με τον Χρυσό Φοίνικα το 2019, το «Παράσιτο» κατέγραψε το 2020 διπλό ιστορικό λαμβάνοντας το ‘Οσκαρ «καλύτερης ξένης ταινίας» και το ‘Οσκαρ «καλύτερης ταινίας».

Ο Μπονγκ Τζουν-χο θα μετέχει στην επιτροπή ανάμεσα σε μεγάλα ονόματα, όπως η Κινέζα κινηματογραφίστρια Κλόε Ζάο που κέρδισε μαζί με την ταινία της «Nomadland» τρία ‘Οσκαρ φέτος και μεταξύ αυτών το ‘Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Μέλη της επιτροπής θα είναι η Βιρζινί Εφιρά, η οποία παρουσίασε στις Κάννες την ταινία «Benedetta» του Πολ Βερχόφεν που αναφέρεται στον φλογερό έρωτα μεταξύ δύο καλογριών σε ένα μοναστήρι του Μεσαίωνα, όπως και ο Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σαβέριο Κοστάντσο, δημιουργός της σειράς «L’amica geniale» (“Η υπέροχη φίλη μου”) που είναι η μεταφορά του ομώνυμου μπεστ σέλερ της συγγραφέα Έλενα Φεράντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου Σύνθια Ερίβο, τραγουδίστρια και συνθέτρια, η Καναδή Σάρα Γκέιντον, ηθοποιός και παραγωγός καθώς και ο Ρουμάνος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Νανάου συμπληρώνουν την επιτροπή.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης