Ο Σον Πεν κατέγραψε με κινηματογραφική κάμερα τα ταξίδια του στην Αϊτή, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το 2010, για το ντοκιμαντέρ του Discovery + με τίτλο «Citizen Penn».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός συνεργάστηκε με τον οργανισμό CORE και τον σκηνοθέτη Ντον Χάρντι για να δείξει τα επακόλουθα αυτού του μεγάλου σεισμού που επηρεάζει ακόμα και σήμερα τις ζωές των Αϊτινών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Discovery + κυκλοφόρησε τρέιλερ του ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στη συνδρομητική υπηρεσία στις 6 Μαϊου.

Ο Σον Πεν βρέθηκε στο νησί τις πρώτες ημέρες μετά τον σεισμό, στον οποίο έχασαν τη ζωή τους 250.000 άνθρωποι και εκτοπίστηκαν περίπου πέντε εκατομμύρια. Η Αϊτή άλλαξε τη ζωή του Πεν. Ο ηθοποιός πήγε εκεί για αυτό που νόμιζε ότι ήταν μια αποστολή βοήθειας δύο εβδομάδων για να παραδώσει προμήθειες, να βοηθήσει τους γιατρούς να παράσχουν άμεση ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια να φύγει και να επιστρέψει στην κανονική του ζωή. Αντ’ αυτού, έμεινε και δημιούργησε τον οργανισμό J / P HRO (τώρα CORE) που ανέλαβε καθήκοντα διαχείρισης του μεγαλύτερου καταυλισμού για εκτοπισμένους σε ολόκληρη τη χώρα.

Είχε επίσης βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των τεστ για τον Covid -19 στις ΗΠΑ και στη λειτουργία του μεγαλύτερου κέντρου εμβολιασμού, στο Dodgers Stadium του Λος Άντζελες, κάτι που οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ πρόσθεσαν αργότερα στην ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το κλίμα έως την επίλυση συγκρούσεων, τη φτώχεια και τον Covid19, η ιδιότητα του πολίτη απαιτεί όλο και περισσότερη προσφορά βοήθειας» λέει ο Σον Πεν. «Η βοήθεια από μόνη της μπορεί να είναι ένας ανώμαλος δρόμος, αλλά πρέπει όλοι να τον διανύσουμε».

«Ο Ντον Χάρντι τον διένυσε με τον CORE (JP / HRO) για πάνω από μια δεκαετία και ελπίζω ότι η κινηματογραφική ταινία θα αποτελέσει έμπνευση για όσους την παρακολουθούν. Δείχνει το καλό, το κακό και το άσχημο» αναφέρει.

Το «Citizen Penn» είναι μια ταινία για το πώς φτιάχνεις ένα αεροπλάνο ενώ είναι ήδη στον αέρα και πώς το διατηρείς να πετάει αφού μεγαλώνει περισσότερο από ό,τι φανταζόσουν ποτέ. Ας ελπίσουμε ότι το έργο του CORE θα εμπνεύσει τους άλλους να προχωρήσουν για να βοηθήσουν, να γίνουν εθελοντές, να κάνουν δωρεές, να συμμετέχουν. Δεν είναι καιρός να στεκόμαστε στο περιθώριο» δηλώνει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης