«Νίκη της Σαμοθράκης» - Online streaming έως 16 Μαΐου 2021

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 14:07
«Νίκη της Σαμοθράκης» - Online streaming έως 16 Μαΐου 2021

Ένα σπάνιο κινηματογραφικό ποίημα από μια πλημμυρίδα εικόνων, οι οποίες αγγίζουν τη νεοελληνική πραγματικότητα και μαζί τη βαθιά πολιτισμική μας μνήμη, που αποθεώθηκε από το κοινό του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1990, η ταινία «Νίκη της Σαμοθράκης» του Δήμου Αβδελιώδη παρατείνει τις διαδικτυακές προβολές της μέσω της πλατφόρμας του ticketservices.gr στις 16 Μαΐου 2021 κατόπιν της θερμής ανταπόκρισης του κοινού. Την ταινία προλογίζει ο Δήμος Αβδελιώδης.

Ταινία πολυεπίπεδη, που παραμένει ακόμα ανεξερεύνητη, έχοντας συνδέσει την αρχαία υπερρεαλιστική ποίηση του Αριστοφάνη μ’ αυτήν του Ανδρέα Εμπειρίκου, με έναυσμα την ανταγωνιστική σχέση μεταξύ δύο γειτονικών επιχειρήσεων της δεκαετίας του ‘80, Σιδεράδων από την Σάμο και Φαναριτζήδων από την Σαμοθράκη, που οι προπαπούδες τους είχαν μετοικήσει στην Αθήνα στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Υπόθεση:

Ο Γρηγόριος και ο Δαρείος Πέρδικας ήρθαν πριν από πολλά χρόνια από τη Σάμο στην Αθήνα και άνοιξαν σιδεράδικο. Γείτονάς τους έγινε ο Μιλτιάδης Παγώνας από τη Σαμοθράκη, όταν άνοιξε δίπλα τους φανοποιείο. Οι σχέσεις τους, από την πρώτη κιόλας μέρα που γειτόνεψαν, ήταν εχθρικές. Η έχθρα τους παραμένει ανεξάντλητη στο χρόνο κι ας περνάνε οι γενεές. Σήμερα, στο σιδεράδικο και στο φανοποιείο δουλεύουν τα εγγόνια των αδερφών Πέρδικα και του Παγώνα. Το σιδεράδικο περνάει δύσκολες μέρες και ο εγγονός Παγώνας επιδιώκει να το αγοράσει. Τα πράγματα όμως, θα πάρουν μια εντελώς απρόβλεπτη τροπή…

Μια πρωτότυπη σάτιρα-κωμωδία του Δήμου Αβδελιώδη, που καταγράφει αλληγορικά και σε πολλά επίπεδα τη Χώρα μας, μέσα από τις έντονες ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ δύο οικογενειών, γειτονικών επιχειρήσεων, ενός σιδεράδικου και ενός φανοποιείου αυτοκινήτων, έτσι όπως εξελίσσονται και μεταβάλλονται μέσα σε τρεις γενιές, από την έχθρα έως τη συμφιλίωση.

Συντελεστές:

ΣΕΝΑΡΙΟ - ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δήμος Αβδελιώδης.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Δημήτρης Παπαδημητρίου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Οδυσσέας Παυλόπουλος.

ΣΚΗΝΙΚΑ: Φαίδρα Οικονόμου, Δημήτρης Παππάς.

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σοφία Παπαχρήστου.

ΠΑΙΖΟΥΝ: Θανάσης Δενδρής, Σπύρος Σακκάς, Δήμος Αβδελιώδης, Δημήτρης Πρίφτης, Μαρία Καραμπάτσου κ.α.

Διάρκεια: 70′

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: https://www.ticketservices.gr/event/niki-tis-samothrakis-online-streaming

Τιμή: 8€

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Μαΐου 2021, 14:07