Το κινηματογραφικό στούντιο NBCUniversal δεσμεύτηκε ότι θα δέχεται σε ακροάσεις ηθοποιούς με αναπηρίες για κάθε μελλοντική παραγωγή του, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει ίσους όρους όσον αφορά την εκπροσώπηση της αναπηρίας στη μεγάλη οθόνη.

Όπως αναφέρει το People, η δέσμευση ήρθε μετά από αίτημα του Ruderman Family Foundation, ενός οργανισμού υποστήριξης των ατόμων με αναπηρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Τζέι Ρούντερμαν, ανέφερε σε δήλωσή του στο περιοδικό ότι το Ίδρυμα  είναι ενθουσιασμένο που βλέπει το στούντιο NBCUniversal να ακολουθεί τις συστάσεις του και να  επιδιώκει την πρόσληψη ατόμων με αναπηρίες στις παραγωγές του.

«Το να έχουμε μια οντότητα τέτοιας επιρροής όπως το NBCUniversal να υιοθετεί αυτήν την τολμηρή στάση, ελπίζουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε και άλλους να συμμετέχουν στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για άτομα με αναπηρία στην ψυχαγωγία».

«Το NBCUniversal παραμένει προσηλωμένο στη δημιουργία περιεχομένου που αντικατοπτρίζει αυθεντικά τον κόσμο, στον οποίο ζούμε και η αύξηση των ευκαιριών για άτομα με αναπηρίες αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού. Είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε στις προσπάθειες του Ruderman Family Foundation, καθώς οι παροτρύνσεις για δράση, όπως η δική του, είναι σημαντικές και ωθούν τη βιομηχανία να τηρήσει υπεύθυνη στάση όσον αφορά το έργο που πρέπει ακόμη να συντελεστεί για να δούμε συστημικές αλλαγές» τόνισε η εκτελεστική αντιπρόεδρος του στούντιο για τη συμπερίληψη στις ταινίες στην τηλεόραση και τις υπηρεσίας streaming, Τζαμίν Τζόουνς Κλαρκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης