Η ταινία «Miss Απειθαρχία» διηγείται τη συναρπαστική, αληθινή ιστορία της διακοπής των καλλιστείων «Μις Κόσμος» του 1970 από το Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση, ένα γεγονός που ήταν στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Εν μέσω μιας από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές αναμεταδόσεις στον κόσμο, με 100 εκατομμύρια θεατές, οι διαδηλώτριες διέκοψαν θεαματικά τη ζωντανή εκπομπή, ενώ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανέτρεψε όλα τα στερεότυπα της εποχής.

Μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, ειπωμένη από διαφορετικές πλευρές, ταξιδεύοντας το κοινό στην ταραχώδη δεκαετία του ’70 με όχημα τους αγώνες, τα όνειρα και την πραγματικότητα διαφορετικών γυναικών εκείνης της εποχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Κίρα Νάιτλι (Το Παιχνίδι της Μίμησης, Περηφάνια και Προκατάληψη) μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ (WildRose), την Γκούγκου Μπάθα-Ρο (Belle) και τον Γκρεγκ Κινίαρ (Καλύτερα Δε Γίνεται).

Η Φιλίπα Λόου θορπ(Το Στέμμα) σκηνοθετεί σε σενάριο της Ρεμπέκα Φρέιν (Η Δύναμη του Έρωτα) και της Γκάμπι Τσιάπε (Η Καλύτερη Στιγμή τους).

Σύνοψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της«Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.

H ταινία «Miss Απειθαρχία»  θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020  από την Tanweer.

Σκηνοθεσία: Φιλίπα Λόουθορπ
Σενάριο: Ρεμπέκα Φρέιν, Γκάμπι Τσιάπε
Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς, Γκρεγκ Κινίαρ

Διάρκεια: 1 ώρα και 46 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης