Με την πρεμιέρα του «Mayor Pete» στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ του ντοκιμαντέρ των Amazon Studios για τον Πιτ Μπούτιτζετζ που διεκδίκησε την αμερικανική προεδρία το 2020 θα αρχίσει το 33o Φεστιβάλ Ταινιών LGBTQ+ της Νέας Υόρκης, NewFest.

Ο νυν υπουργός Μεταφορών του Τζο Μπάιντεν, πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ, ήλπιζε ότι θα ήταν ο νεότερος και ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υβριδική έκδοση του NewFest 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 15-26 Οκτωβρίου σε κινηματογραφικές αίθουσες της Νέας Υόρκης και ουσιαστικά στην on-demand πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ταινίες και σειρές από 31 χώρες, μεταξύ των οποίων 30 ταινίες και 14 ντοκιμαντέρ.

«Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη σύνδεση. Η κοινότητα LGBTQ+ ευδοκιμεί με τη σύνδεση και έχοντας περάσει το μεγαλύτερο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών χωριστά, διψάει για εμπειρίες που μας υπενθυμίζουν ότι είμαστε μέρος σε κάτι που είναι μεγαλύτερο από τους εαυτούς μας» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του NewFest, Ντέιβιντ Χάτκοφ στο Variety. «Πιστεύουμε ότι οι queer ταινίες δίνουν την ευκαιρία να συνδεθούμε με έναν μοναδικό και εορταστικό τρόπο. Το φετινό πρόγραμμα υπογραμμίζει ότι όλοι στην κοινότητά μας έχουν μια ιστορία να αφηγηθούν και δείχνει πόσο νόημα έχει όταν ακούμε, μαθαίνουμε και περνάμε χρόνο ο ένας με τον άλλο» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Φεστιβάλ σε παγκόσμια πρεμιέρα θα προβληθεί σε 4K αποκατάσταση η ταινία του Τζον Κάμερον Μίτσελ «Shortbus».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης