Πρόκειται για μια αληθινή και σοβαρή υπόθεση, που απασχόλησε τη διεθνή κοινή γνώμη. Ο Γκάβιν Χουντ σκηνοθετεί ένα κατασκοπικό θρίλερ, έχοντας ως συμπαραστάτες μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς της βρετανικής σχολής. Μία ενδιαφέρουσα ταινία, όπου δραματοποιείται η αληθινή ιστορία της Κάθριν Γκαν, μίας μεταφράστριας του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής κυβέρνησης, που λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ένα υπόμνημα, που ζητούσε επιτακτικά τη συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου για να συλλέξουν πληροφορίες από κράτη μέλη του ΟΗΕ, με σκοπό να εκβιάσουν τη θετική ψήφο τους για την εισβολή στο Ιράκ. Η Γκαν διαπιστώνοντας ότι με ψέματα επιχειρείται μία εισβολή και θα αφήσει να διαρρεύσει το υπόμνημα σε δημοσιογράφο του «Observer».

To 2003, η μεταφράστρια του Αρχηγείου Επικοινωνιών της βρετανικής Κυβέρνησης Κάθριν Γκαν διαρρέει ένα άκρως απόρρητο ηλεκτρονικό μήνυμα των αμερικανικών αρχών που ζητούσε από τις βρετανικές υπηρεσίες να κατασκοπεύσουν άλλα κράτη μέλη του ΟΗΕ με σκοπό να εκβιάσουν μία θετική ψήφο από τις χώρες αυτές για την εισβολή στο Ιράκ. Όταν ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος της με βάση τον νόμο περί κρατικών μυστικών, η Γκαν και οι δικηγόροι της κάνουν ό,τι μπορούν για να υπερασπιστούν τις πράξεις της. Καθώς η ζωή, η ελευθερία και ο γάμος της απειλούνται, καλείται να υπερασπιστεί τα πιστεύω της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Official Secrets

 Δραματικό θρίλερ, αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ, με τους Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ρέιφ Φάινς, Ρις Ίφανς, Ίντιρα Βάρμα, Κάθριν Κέλι, Μάθιου Γκουντ κα.

Διάρκεια: 1.52’

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είδος ταινίας: Βιογραφικό δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης