Με επτά ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η τελευταία ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «West Side Story», επίσης η ταινία «Μην Κοιτάτε Πάνω» καθώς και η ταινία «Η Ζωή Συνεχίζεται” με τον Χοακίν Φίνιξ», αλλά και η ελληνική ταινία «Ντάνιελ ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Ωστόσο ας δούμε και τις επτά ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«The Black Bachelor»: H 4η ταινία της πιο επιτυχημένης σειράς ελληνικών κωμωδιών των τελευταίων ετών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H 4η ταινία της πιο επιτυχημένης σειράς ελληνικών κωμωδιών των τελευταίων ετών «Τhe Bachelor» έρχεται τον Δεκέμβριο με… τρομακτική φόρα. Αυτήν τη φορά η γνωστή παρέα ταξιδεύει στη Μάνη για να φέρει εις πέρας άλλον ένα γάμο, ωστόσο όλα θα πάνε στραβά – και πάλι- όταν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και πιο «σκοτεινή» Μανιάτικη οικογένεια.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Ηθοποιοί: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Νίκος Βουρλιώτης, Βίβιαν Κοντομάρη, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Τάκης Παπαματθαίου, Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Στικούδη, Παντελής Καναράκης, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Βασίλης Γιακουμάρος, Κάτια Ταραμπάνκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μην Κοιτάτε Πάνω»: Μια δραματική ταινία του Άνταμ ΜακΚέι με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς

Δύο αστρονόμοι καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη. Καταιγισμός αστέρων στη νέα ταινία του Άνταμ ΜακΚέι (“Το Μεγάλο Σορτάρισμα”, “Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία”).

Don’t Look Up

Σκηνοθεσία: Άνταμ ΜακΚέι
Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ
Διάρκεια: 145 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«West Side Story»: Tο ριμέικ του θρυλικού μιούζικαλ από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Εμπνευσμένο από το πρωτότυπο μιούζικαλ του 1957, το West Side Story μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς και ρεαλιστικούς δρόμους του Upper West Side, στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ηθοποιοί: Ανσελ Ελγκορτ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Ντέιβιντ Αλβαρεζ,

Διάρκεια: 156 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Ζωή Συνεχίζεται» με τον μοναδικό Χοακίν Φίνιξ

Ο μοναδικός Χοακίν Φίνιξ (Joker) πρωταγωνιστεί σε μία τρυφερή ιστορία για τους εύθραυστους δεσμούς ανάμεσα στα παιδιά και τους ενήλικες, το παρελθόν και το μέλλον, από τον εξαιρετικό δημιουργό Μάικ Μάιλς (Πρωτάρηδες, 20th Century Women). Η ταινία συνδυάζει άρτια τη χαμηλών τόνων δυναμική ενός δυαδικού σύμπαντος μεταξύ ενός θείου και ενός ανιψιού με την ευρύτερη τεκμηρίωση του οράματος των νέων για το μέλλον του κόσμου. Χωρίς να χάνει το λεπτεπίλεπτο νήμα των πιο μύχιων συναισθημάτων, η ταινία χαράζει μία αξέχαστη διαδρομή από το Λος Άντζελες, στο Ντιτρόιτ, τη Νέα Ορλεάνη και τη Νέα Υόρκη με εργαλεία τις εξαιρετικές ερμηνείες, την αυθόρμητη καταγραφή της σκέψης των νέων παιδιών, την εκπληκτική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Ρόμπι Ράιαν (Η Ευνοούμενη) και την ιδανική μουσική υπόκρουση των Άαρον και Μπράις Ντέσνερ.

Σύνοψη

Με αφορμή ένα οδοιπορικό και μία οικογενειακή κρίση, ο Τζόνι (Χοακίν Φίνιξ), ένας εργένης ραδιοφωνικός παραγωγός, έρχεται κοντά στον χαρισματικό 9χρονο ανιψιό του (Γούντι Νόρμαν). Αυτή η σχέση θα τους μεταμορφώσει.τον πλανήτη.

C’MONC’MON

Σκηνοθεσία: Μάικ Μιλς
Σενάριο: Μάικ Μιλς
Πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φίνιξ, Γούντι Νόρμαν, Γκάμπι Χόφμαν

Διάρκεια: 1 ώρα και 48 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ντάνιελ ’16

Κοινωνικό δράμα του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Σε ένα απομονωμένο χωριό στον Έβρο όπου βρίσκεται μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων, καταφθάνει ένα αγόρι για να εκτίσει την ποινή του. Εκεί θα αναμετρηθεί με τα όριά του, τα προσωπικά άγχη και τις ασφυκτικές απαιτήσεις του νέου περιβάλλοντός του, έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Βραβείο κοινού στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

 Δραματική 2020

Διάρκεια: 101′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος με τους: Νικόλας Κίσκερ, Αλέξανδρος Λιακόπουλος Μπούχολτς, Βασίλη Κουκαλάνι

Δείτε το τρέιλερ:

 

Αλλού, Παντού

Πειραματικό εθνογραφικό ντοκιμαντέρ. Ένας νεαρός άνδρας σε ένα δωμάτιο κάπου στην Αγγλία. Σε μια οθόνη υπολογιστή, εικόνες από όλο τον κόσμο. Το μόνο που χρειάζεται για να περάσεις τα σύνορα είναι ένα κλικ. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε την αφήγηση ενός άλλου ταξιδιού να ξετυλίγεται σε κομμάτια: την πορεία του Σαχίν, ενός εικοσάχρονου Ιρανού που εγκατέλειψε την πατρίδα του μόνος.

Ailleurs, Partout

Ντοκιμαντέρ 2020

Διάρκεια: 62′

Σκηνοθεσία Ίζαμπελ Ίνγκολντ, Βίβιαν Πέρελμουτερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Δικαίωση 3368

Η Ισμήνη Σακελλαροπούλου κινηματογραφεί τα γεγονότα που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το 1943. Επιζήσαντες του τραγικού συμβάντος, ακαδημαϊκοί, ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί μιλούν στην κάμερα της σκηνοθέτριας για όσα έγιναν, με τις μαρτυρίες να συνοδεύονται από δραματοποιημένες σκηνές.

Ντοκιμαντέρ 2021

Διάρκεια: 137′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ισμήνη Σακελλαροπούλου

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης