Με έξι νέες ταινίες και μία επανέκδοση ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για την κομεντί «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο», με τον Τομ Χανκς, τη δυναμική περιπέτεια «Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη» του Γκάι Ρίτσι με τον Τζέισον Στέιθαμ, το συγκινητικό δράμα «Η Φάλαινα», με την εξαιρετική ερμηνεία του Μπρένταν Φρέιζερ, αλλά και η ταινία τρόμου «M3GAN». Επίσης, προβάλλονται το ρωσικό θρίλερ «Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε», το παιδικό animation «Μάρμαντιουκ» και σε επανέκδοση το ντεμπούτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Αναπαράσταση».

Ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί στη ταινία του Μαρκ Φόρστερ: «Ένας Άνθρωπος που τον Έλεγαν Όττο»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμερικανικό ριμέικ της ταινίας του Χάνες Χολμ «Ο Κύριος Όβε», που βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σελερ του Φρέντρικ Μπάκμαν. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Όττο Άντερσον (Τομ Χανκς), ενός γκρινιάρη μεσήλικα που έχει πρόσφατα χηρεύσει.

Ο σχολαστικά οργανωμένος και μοναχικός κόσμος του δέχεται ένα δυνατό ταρακούνημα όταν μια νέα ζωηρή οικογένεια μετακομίζει στο απέναντι σπίτι. Ο Όττο συναντά το ταίρι του στην πολύ έξυπνη και έγκυο μαμά της οικογένειας, με την οποία οδηγούνται σε μια απίθανη φιλία που θα ανατρέψει την καθημερινότητά του. Μια αστεία και συγκινητική ιστορία για το πώς οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε ακόμη και στα πιο απροσδόκητα μέρη. Σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστε.

A Man Called Otto

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στο μπεστ σέλερ Ένας Άντρας Που Τον Λένε Ούβε του Φρέντρικ Μπάκμαν (Fredrik Backman) & στην ταινία Ο Κύριος Όβε του Hannes Holm

Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ

Παίζουν: Τομ Χάνκς, Μαριάνα Τρεβίνιο, Ρέιτσελ Κέλερ και Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Φάλαινα»: Mια καθηλωτική ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι με τον έξοχο Μπρένταν Φρέιζερ

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι σκηνοθετεί την ταινία «Η Φάλαινα» με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ, ο οποίος σε έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του, υποδύεται ένα μοναχικό παχύσαρκο άντρα, που βιοπορίζεται εξ αποστάσεως ως καθηγητής αγγλικών και προσπαθεί να συνδεθεί ξανά με την αποξενωμένη κόρη του, σε μία τελευταία απόπειρα να εξιλεωθεί.

The Whale

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Αρονόφσκι

Ηθοποιοί: Μπρένταν Φρέιζερ, Χονγκ Τσάου, Σέιντι Σινκ, Σαμάνθα Μόρτον, Τάι Σίμπκινς

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«M3gan»: Μια κλασική ταινία τρόμου με μια κούκλα δολοφόνο που δημιουργεί χάος!

Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. Είναι μέλος της οικογένειας. Ένας από τους πιο ευρηματικούς δημιουργούς στο σινεμά του τρόμου, ο Τζέιμς Γουάν, ο σκηνοθέτης πίσω από τις σειρές ταινιών «Saw», «Insidious» και «Conjuring», και η Blumhouse, η εταιρεία παραγωγής των ταινιών «Halloween», «Νεκρό Τηλέφωνο» και «Ο Αόρατος Άνθρωπος»- παρουσιάζουν μια νέα ταινία τρόμου.

Η M3GAN είναι ένα θαύμα τεχνητής νοημοσύνης, μια κούκλα που μοιάζει να έχει κανονική ζωή και έχει προγραμματιστεί να είναι ο καλύτερος σύντροφος ενός παιδιού και ο μεγαλύτερος σύμμαχος ενός γονιού. Σχεδιασμένη από την πανέξυπνη ρομποτολόγο μιας εταιρείας παιχνιδιών, Τζέμα (την υποδύεται η Άλισον Γουίλιαμς του «Get Out!»), η M3GAN μπορεί να ακούει, να παρακολουθεί και να μαθαίνει, καθώς γίνεται φίλη και δασκάλα, συμπαίκτης και προστάτης για το παιδί με το οποίο συνδέεται.

Σκηνοθεσία: Τζέραλντ Τζόστοουν

Ηθοποιοί: Άλισον Γουίλιαμς, Βάιολετ ΜακΓκρο, Ρόνι Τσίενγκ, Μπράιαν-Τζόρνταν Αλβάρεζ, Τζεν Βαν Επς, Λόρι Ντάντζι και Στέφανι Γκαρνό-Μοντέν.

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Operation Fortune: Η Μεγάλη Απάτη»: Η νέα ταινία του Γκάι Ρίτσι με τον Τζέισον Στέιθαμ

Ο υπερ-κατάσκοπος Όρσον Φόρτουν (Τζέισον Στέιθαμ) πρέπει να εντοπίσει και να σταματήσει την πώληση μιας νέας θανατηφόρας τεχνολογίας από τον εκατομμυριούχο Μπρόκερ Γκρεγκ Σάιμοντς (Χιου Γκραντ). Αναγκασμένος να συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους μυστικούς πράκτορες (Όμπρεϊ Πλάζα, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν), ο Φόρτουν και η ομάδα του στρατολογούν τον μεγαλύτερο Χολιγουντιανό σταρ Ντάνι Φρανκέσκο (Τζος Χάρτνετ) για να τους βοηθήσει να σώσουν τον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Ηθοποιοί: Τζέισον Στέιθαμ, Όμπρεϊ Πλάζα, Τζος Χάρτνετ, Χιου Γκραντ, Κάρι Έλγουις, Μπάγκσι Μαλόουν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο Σύντροφος Βολκονόγκοφ Απέδρασε

Μεταμοντέρνα παραβολή με στοιχεία μυστικιστικού θρίλερ και ταινίας δράσης, με επίκεντρο έναν Σοβιετικό εκτελεστή που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι έχει ψυχή. Υπάρχει όμως παράδεισος για τους εκτελεστές; Αφήγηση που παραπέμπει στους μεγάλους κλασικούς της ρωσικής λογοτεχνίας και επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Καπετάν Φίοντορ Βολκονόγκοφ, ένα σεβάσμιο και πειθήνιο όργανο του νόμου της Σοβιετικής Ένωσης, γίνεται μάρτυρας κάποιων ύποπτων ανακρίσεων από τις οποίες περνούν οι συνάδελφοί του. Καθώς νιώθει πως η σειρά του πλησιάζει, δραπετεύει και σύντομα τρέπεται σε φυγή, κυνηγημένος από τους πρώην συναδέλφους του. Ευάλωτος και απελπισμένος, συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και ότι η εξιλέωση είναι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει την αιώνια Κόλαση. Όμως ο χρόνος του τελειώνει και ο κλοιός τού ανθρωποκυνηγητού κλείνει ασφυκτικά.

Σκηνοθεσία: Αλεξέι Χουπόφ, Νατάσα Μερκούλοβα

Πρωταγωνιστούν: Γιούρι Μπορίσοφ, Τιμοφέι Τρίμπουνστεφ, Αλεξάντρ Γιατσένκο.

Διάρκεια: 120′

Χώρες Παραγωγής: Ρωσία, Γαλλία, Εσθονία

Έτος Παραγωγής: 2021

Δείτε το τρέιλερ:

 

Μάρμαντιουκ

Animation με τον διάσημο γερμανικό μολοσσό. Ένας θρυλικός εκπαιδευτής σκύλων πιστεύει πως μπορεί να μεταμορφώσει τον Μάρμαντιουκ από ένα απείθαρχο, μα αξιολάτρευτο γερμανικό μολοσσό στον επόμενο νικητή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Σκύλων.

Λίγα λόγια για τον Μάρμαντιουκ

Με παρουσία σε 660 εφημερίδες, 20 διαφορετικών χωρών, δυο ντουζίνες βιβλία που έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκ. αντίτυπα παγκοσμίως, αλλά και νικητής του βραβείου National Cartoonist Society’s, ο Μάρμαντιουκ συντροφεύει τους μικρούς αναγνώστες από το 1954.

O αξιολάτρευτα σκανταλιάρης Μάρμαντιουκ είναι η επιτομή του οικόσιτου σκύλου. Έτοιμος ανά πάσα στιγμή για σκανταλιά, αλλά με βαθιά αίσθηση της αγάπης και της ευθύνης για την οικογένειά του. Έχει κερδίσει την αγάπη του κοινού, επειδή είναι πραγματικό σκυλί.

Marmaduke

Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντιπέ

Ηθοποιοί: Βασίλης Μήλιος, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Τάκης Σακελλαρίου, Αφροδίτη Αντωνάκη, Λένα Μαραβέα, Στεφανία Φιλιάδη, Γιώργος Σκουφής, Σοφία Τσάκα, Άννα Σταματίου, Όθωνας Μεταξάς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Αναπαράσταση»: Το αριστούργημα του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε επανέκδοση

Η Αναπαράσταση είναι το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και προβλήθηκε το 1970. Αποτελεί ταινία-σταθμό για τον Νέο ελληνικό κινηματογράφο (Ν.Ε.Κ), καθώς είναι η πρώτη ταινία που μεταβάλλει το καθιερωμένο «ευθύγραμμο» αφηγηματικό και σκηνοθετικό στυλιζάρισμα που χαρακτήριζε τον εμπορικό κινηματογράφο των προηγούμενων δεκαετιών.

Πρωταγωνιστούν η Τούλα Σταθοπούλου (Ελένη), ο Γιάννης Τότσικας (αγροφύλακας), ο Θάνος Γραμμένος (αδελφός της Ελένης), ο Πέτρος Χοϊδάς (εισαγγελέας), ο Μιχάλης Φωτόπουλος (άντρας της Ελένης), ο Αλέξανδρος Αλεξίου (αστυνόμος), ο Γιάννης Μπαλάσκας (αξιωματικός της χωροφυλακής) και πολλοί άλλοι.

Έπειτα από χρόνια στη Γερμανία, ένας άντρας επιστρέφει στη γενέτειρά του, ένα χωριό της Ηπείρου. Λίγες ημέρες αργότερα η γυναίκα του και ο εραστής της θα τον δολοφονήσουν και θα τον θάψουν στον κήπο, όμως οι συγχωριανοί θα τους υποπτευτούν και θα καλέσουν την αστυνομία.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης