Με έξι ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για τέσσερις πρεμιέρες και δύο επανεκδόσεις. Ξεχωρίζουν τα φιλμ «Τα Τρία Πατώματα», του Νάνι Μορέτι και το ισπανικό δράμα «Μαϊσάμπελ» της Ισιάρ Μπολέιν. Ακόμη, οι δύο επανεκδόσεις, το αριστουργηματικό «Blow-Up», που γύρισε το 1966 ο Μικελάντζελο Αντονιόνι, και το εκκεντρικό κωμικό γουέστερν «Τζο ο Λεμονάδας» του Τσέχου Όλντριχ Λίπσκι, θα ικανοποιήσουν τους σινεφίλ.

«Η Χαμένη Κόρη» της Μάγκι Τζίλενχαλ με τους Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία γυρίστηκε εξολοκλήρου στις Σπέτσες αναδεικνύοντας τις ομορφιές της βασίλισσας του Αργοσαρωνικού. Δημοφιλή και πανέμορφα σημεία του νησιού όπως ο απόμερος κόλπος της Ζωγεριάς, η Κουνουπίτσα, το γραφικό λιμάνι της Ντάπιας, το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel αλλά και η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών είναι μερικά από τα γνώριμα μέρη που θα δουν οι θεατές στη μεγάλη οθόνη.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο σπουδαίο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε. Η Leda, μία καθηγήτρια Πανεπιστημίου αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της νότιας Ιταλίας. Οι δύο κόρες της έχουν πάει να μείνουν με τον πατέρα τους κι έτσι εκείνη νιώθει ελεύθερη. Όταν όμως φτάνει εκεί γνωρίζει μία θορυβώδη οικογένεια από τη Νάπολη. Το ζευγάρι και η κόρη τους σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι στη Leda. Όταν όμως αρχίζουν να περιπλέκονται οι καταστάσεις ανάμεσα τους, η Leda έρχεται αντιμέτωπη με τις πληγές και τα τραύματα του παρελθόντος της.

The Lost Daughter

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική ταινία, αμερικανικής και ελληνικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Μάγκι Τζίλενχαλ, με τους Ολίβια Κόλμαν, Ντακότα Τζόνσον, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκααρντ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τρία Πατώματα

Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτηρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης. Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή φέρνει τους πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων. Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

Tre Piani

Δραματική κωμωδία, ιταλικής και γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι, με τους Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μαργκερίτα Μπάι, Άλμπα Ρορβάκερ, Αντριάνο Τζιανίνι, Ντενίς Ταντούτσι κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Μαϊσάμπελ

Πολιτικό δράμα βασισμένο σε αληθινή ιστορία. Το 2000 ένας πολιτικός δολοφονείται από Βάσκους αυτονομιστές της ΕΤΑ, αφήνοντας χήρα την αγαπημένη του γυναίκα, και ορφανή μια μικρή κόρη. Καθώς τα χρόνια περνούν, κάποιοι από τους καταδικασμένους Βάσκους μαχητές αρχίζουν να αναθεωρούν τη στάση τους στη φυλακή, αποκηρύσσοντας την ένοπλη βία, με αποτέλεσμα να απομονωθούν από τους πρώην συντρόφους τους.

Ένας από αυτούς, έχοντας μετανοήσει ριζικά για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει, ζητά να συναντηθεί με τη χήρα του Ισπανού που ο ίδιος, μαζί με έναν σύντροφό του, σκότωσε πριν 11 χρόνια. Ενώ η κόρη της αρνείται κατηγορηματικά, προσπαθώντας να αποτρέψει τη μητέρα της από το να συναντήσει τον φονιά του πατέρα της, η Μαϊσάμπελ τελικά δέχεται να δει τον άνθρωπο που της στέρησε τον αγαπημένο της σύντροφο, σε μια παράτολμη προσπάθεια να ανακαλύψει μια δική της προσωπική δικαίωση για όσα βίωσε.

Ιστορικό δράμα, ισπανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολέιν, με τους Λουίς Τοσάρ, Μπλάνκα Πορτίγιο, Μπρούνο Σεβίγια, Μαρία Σερεθουέτα, Νταβίντ Μπλάνκα κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ουπς 2! Ο Νώε Ξαναέφυγε: Μια συγκινητική ιστορία για όλη την οικογένεια

Οι γνωστοί μικροί ήρωές μας επιστρέφουν σε μια συγκινητική ιστορία για όλη την οικογένεια.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία διεθνώς του «Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…»Αφού κατάφεραν να επιβιαστούν στην Κιβωτό και να γλιτώσουν από τον κατακλυσμό, οι επιβάτες βιώνουν νέες προκλήσεις. Η στεριά δε φαίνεται πουθενά, οι μέρες παιρνούν βασανιστικά και οι εντάσεις ανάμεσα στα σαρκοφάγα και τα φυτοφάγα ζώα ανεβαίνουν επικίνδυνα.

Σε σκηνοθεσία των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ, προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά, με τις φωνές των Άρη Αβραμέα, Νίκη Γρανά, Κώστα Τερζάκη, Κώστα Αποστολίδη κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Blow-Up

Το εξαιρετικό, κλασικό πλέον, φιλμ του Μικελάντζελο Αντονιόνι βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα. Ένας εκκεντρικός φωτογράφος, εξετάζοντας κάποια καρέ του συνειδητοποιεί πως, άθελά του, έχει γίνει μάρτυρας σε μια δολοφονία. Τότε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη.

Η ταινία προβάλλεται σε αποκατεστημένες ψηφιακές κόπιες.

Με τους Ντέιβιντ Χέμινγκς, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Σάρα Μάιλς, Τζέιν Μπίρκιν.

Δείτε το τρέιλερ:

Τζο ο Λεμονάδας

Τσέχικη σινεφίλ κωμωδία του 1964. Ένας καουμπόης φτάνει σε μια πόλη της Άγριας Δύσης λανσάροντας τη Λόκα Κόλα, ένα μη αλκοολούχο αναψυκτικό, σε μια απόπειρα να καταπολεμηθεί ο αλκοολισμός και η παρανομία.

Σε σκηνοθεσία του Όλντριχ Λίπσκι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης