Με πέντε νέες ταινίες και μία επανέκδοση ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει το δικαστικό θρίλερ από τη Γερμανία, «Υπόθεση Κολίνι», το ενδιαφέρον κοινωνικό δράμα από τη Γαλλία «Η Ελπίδα του Κόσμου» και η μαύρη κωμωδία από το Μαρόκο «Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου».

«Η Ελπίδα του Κόσμου» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας δράμα του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, το οποίο διακρίνεται από ισχυρή ποιητική αισιοδοξία.

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Υπόθεση Κολλίνι» – Ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ του Μάρκο Κροϊζπέιντνερ

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Φέρντιναντ βον Σιράχ, αφορά έναν νεαρό δικηγόρο τον  Κάσπαρ Λάινεν, ο οποίος παρά τη λιγοστή εμπειρία του αναλαμβάνει μια πολύκροτη και δύσκολη υπόθεση. Πελάτης του ένας ψυχρός δολοφόνος με σημαντικά μυστικά, τα οποία όταν ανακαλύψει ο δικηγόρος θα συνειδητοποιήσει πως έχει εγκλωβιστεί σε μια πολυσύνθετη πλεκτάνη.

The Collini Case

Σκηνοθεσία: Μάρκο Κροϊζπέιντνερ

Πρωταγωνιστούν: Ελίας Μ’ Μπαρέκ, Αλαξάντρα Μαρία Λάρα, Χάινερ Λότερμπαχ, Φράνκο Νέρο.

Διάρκεια: 123 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

Το Θαύμα του Αγνώστου Αγίου

Λίγες στιγμές πριν από τη σύλληψή του από την αστυνομία, ένας κλέφτης σκάβει έναν τάφο για να κρύψει μια τσάντα με χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα και αφού αφέθηκε ελεύθερος επιστρέφει στο μέρος όπου έθαψε τα λάφυρά του ανακαλύπτοντας με έκπληξη ότι έχει γίνει ο βωμός ενός άγνωστου αγίου κι ενός ακμάζοντος μικρού χωριού που χτίστηκε γύρω του.

Le Miracle du Saint Inconnu

Αστυνομική κωμωδία, γαλλομαροκινής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Αλά Εντίν Αλτζέμ, με τους Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπεν Σαλέχ, Μπουσαΐμπ Σεμάκ, Ανάς Ελ Μπάζ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Έλα να Παίξουμε» – Μια ταινία τρόμου του Tζέικομπ Τσέις

Ο ανερχόμενος Ρόμπερτσον («Ιστορία Γάμου») είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ (Τζίλιαν Τζέικομπς και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ) θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

Come Play

Σκηνοθεσία: Tζέικομπ Τσέις

Ηθοποιοί: Άζι Ρόμπερτσον, Τζίλιαν Τζέικομπς, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα 3» του Σον Μακναμάρα

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τη Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Cats & Dogs 3 –  (Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Σον Μακναμάρα

Διάρκεια: 84 λεπτά

Είδος ταινίας: Οικογενειακή κωμωδία δράσης

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Κόσμος σε Μια Έκσταση

Βραβευμένο στις Κάνες βραζιλιάνικο φιλμ κοινωνικού ρεαλισμού από το 1967. Σε μια φανταστική χώρα της Λατινικής Αμερικής, ένας δημοσιογράφος και ποιητής προσπαθεί να φέρει πολιτικές αλλαγές επηρεάζοντας τους κυβερνώντες της.

 

Terra em Transe

Σινεφίλ 1967

Διάρκεια: 111′

Βραζιλιάνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκλάουμπερ Ρόχα με τους: Ζαρντέλ Φίλιο, Πάουλο Αουτράν, Πάουλο Γκρασίνδο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης