Mια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με  πολυαναμενόμενες ταινίες που ορίζουν και ανεπίσημα την αρχή της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Ξεχωρίζουν το αισθηματικό δράμα «Ιστορία Γάμου» και το ντοκιμαντέρ «Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά».

«Ιστορία Γάμου» με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οικογενειακό δράμα οσκαρικών φιλοδοξιών με τους Σκάρλετ Γιόχανσον και Άνταμ Ντράιβερ.
Ο υποψήφιος για Όσκαρ κινηματογραφιστής Νόα Μπάουμπακ σκηνοθετεί αυτήν την προσεγμένη και ανθρώπινη ιστορία για τη διάλυση ενός γάμου και τη διατήρηση μιας οικογένειας, μια ταινία που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και συγκαταλέγεται στις καλύτερες των συντελεστών της.

Ο Τσάρλι και η Νικόλ είναι ένα ζευγάρι τριαντάρηδων καλλιτεχνών στη Νέα Υόρκη. Εκείνος είναι αυτοδημιούργητος θεατρικός σκηνοθέτης. Εκείνη είναι ηθοποιός και κορυφαία του θιάσου του. Για χάρη του Τσάρλι η Νικόλ άφησε μια αμφίβολης ποιότητας καριέρα πρωταγωνίστριας σαχλών νεανικών κομεντί στο Χόλιγουντ για να αφοσιωθεί στις πειραματικές παραστάσεις του συζύγου της. Στο πρόσωπο της Νικόλ ο Τσάρλι βρήκε τη μούσα του. Έχουν μαζί ένα παιδί, τον μικρό Χένρι. Ο Τσάρλι και η Νικόλ αποφασίζουν έπειτα από δέκα χρόνια γάμου να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Αγαπιούνται ακόμα, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν, γι’ αυτό θέλουν η διαδικασία να είναι φιλική, χωρίς διαμάχες στις δικαστικές αίθουσες και χωρίς δράματα. Ακόμα δε γνωρίζουν ότι αυτή η νέα φάση της ζωής τους θα βγάλει από αυτούς στην πορεία τον χειρότερο εαυτό τους. Μέχρι να αγαπηθούν ξανά. Ή και όχι.

Marriage Story

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Νόα Μπάουμπακ

Ηθοποιοί: Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα, Ρέι Λιόττα, Γουάλας Σον, Μέριτ Γουίβερ.

Διάρκεια: 136 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Φαντασία» – Το ελληνικό σινεμά πάει στα μπουζούκια

Τοποθετημένη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, και με τον συμβολικό τίτλο «Φαντασία», η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξη Καρδαρά (Γκίνες, Η Ληστεία), είναι ένας ύμνος στον έρωτα, αλλά και ένας φόρος τιμής στον κόσμο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Το μοιραίο ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα σε μία νεαρή τραγουδίστρια, τον μπουζουξή-μέντορά της και τον καταξιωμένο λαϊκό-ποπ τραγουδιστή της Αθηναϊκής νύχτας, πυροδοτεί τη δράση, καθώς το πάθος των πρωταγωνιστών κλιμακώνεται μέσα από επανεκτελέσεις τραγουδιών του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, αλλά και καινούρια τραγούδια συνυφασμένα με το ύφος της διασκέδασης εκείνης της εποχής. Μιας εποχής που αποτέλεσε σημείο καμπής της ελληνικής λαϊκής μουσικής κουλτούρας, αλλά και ενός ολόκληρου lifestyle.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Καρδαράς

Ηθοποιοί: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάϊνας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Νταλιάνης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Ανδρέας Νάτσιος, Κώστας Ανταλόπουλος, Αντίνοος Αλμπάνης, Βασίλης Βασιλάκης, Μαριάννα Δημητρίου, Γιώργος Καφετζόπουλος, Μαρία Αποστολακέα.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος ταινίας: Ερωτικό δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Oι σκιές του Mπρούκλιν» με τους Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ Έντουαρτ Νόρτον (American History X) σκηνοθετεί, γράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί σε μία συναρπαστική ταινία βασισμένη στο διάσημο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Λέθεμ.

Το ταξίδι άρχισε το 1996, όταν ο δημιουργός διέκρινε την κινηματογραφική δυναμική του βιβλίου με τον αξέχαστο κεντρικό χαρακτήρα. Από την αρχή, ο Νόρτον θέλησε να μεταφέρει τους σύγχρονους χαρακτήρες του βιβλίου σε μία διαφορετική περίοδο και πλοκή για να δώσει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην ταινία, τοποθετώντας το δράμα τη δεκαετία του 1950, μία περίοδο μεγάλων αλλαγών στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Με φόντο τη νουάρ ατμόσφαιρα του 1957 και με μουσική επένδυση τα τζαζ ακούσματα της εποχής, ο Έντουαρτ Νόρτον δίνει σάρκα και οστά σε έναν ανορθόδοξο ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, ενώ μαζί του εμφανίζονται οι Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπάλντουιν, Γκούγκου Μπάτα-Ρο και Μπόμπι Μπόμπι Καναβάλε.

Σύνοψη

Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Έσρογκ (Έντουαρντ Νόρτον), ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα (Μπρους Γουίλις). Έχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης. Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

Motherless Brooklyn

Σκηνοθεσία: Έντουαρτ Νόρτον

Παίζουν: Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπάλντουιν, Γκούγκου Μπάτα-Ρο, Μπόμπι Καναβάλε, Λέσλι Μαν, Φίσερ Στίβενς, Τσέρι Τζόουνς.

Διάρκεια: 2 ώρες και 24 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά

Αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά. Από τα πρώτα χρόνια της στο σινεμά, όταν ταυτίστηκε με τη νουβέλ βαγκ, μέχρι την εποχή που πειραματίστηκε με τα ντοκιμαντέρ και δοκιμάστηκε στα installations, η σπουδαία σκηνοθέτιδα μιλά για τη ζωή και την καριέρα λίγο πριν το θάνατό της.

«Agnes by Varda» Ντοκιμαντέρ, γαλλικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Ανιές Βαρντά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ψυχρά και Ανάποδα ΙΙ

Το πριγκιπικό animation της Disney έχει και σίκουελ. Μετά τη μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία της πρώτης ταινίας, με επιστέγασμα τις δύο οσκαρικές νίκες (καλύτερο animation και τραγούδι), η «χιονάτη» ταινία κινουμένων σχεδίων είναι έτοιμη για το επόμενο κεφάλαιο, όπου όλα ξεκινούν φυσικά… ψυχρά και ανάποδα. Διότι οι μαγικές ικανότητες της βασίλισσας Έλσα, οι οποίες είχαν φέρει σε κίνδυνο το ίδιο της το βασίλειο, τώρα μοιάζουν να μην είναι αρκετές για να το σώσουν. Γι’ αυτό η αδερφή της Άννα και η γνώριμη παρέα του Κριστόφ και του χιονάνθρωπου Όλαφ καλούνται να ταξιδέψουν σε μια άγνωστη, φθινοπωρινή αρχαία τοποθεσία, από όπου πηγάζουν οι δυνάμεις της Έλσα, έτσι ώστε να τη βοηθήσουν να γίνει ακόμη πιο δυνατή και να προστατευτεί ο ειδυλλιακός τόπος τους.

 Frozen 2

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Iuventa» του Μικέλε Τσίνκουε

Ντοκιμαντέρ πάνω στο μεταναστευτικό πρόβλημα στη Μεσόγειο. Μια ομάδα νέων της ανθρωπιστικής οργάνωσης Jugend Rettet αγοράζει το σκάφος «Iuventa», με στόχο τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων και μεταναστών που κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους διασχίζοντας τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη.

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 86′

Ιταλογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Μικέλε Τσίνκουε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Χρυσό Γάντι» του Φατίχ Ακίν

Δραματικό θρίλερ, γερμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν, με τους Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίσελ, Κατιά Σταντ, Αδάμ Μπουσδούκο κα.

Αμβούργο, δεκαετία του 1970. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι» και κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας…

«Der goldene Handschuh»

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης