Με τρεις νέες ταινίες και μία επανέκδοση, ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει το κατασκοπικό θρίλερ «Tenet» του δεξιοτέχνη Κρίστοφερ Νόλαν και η ταινία «Τιμώμενος Επισκέπτης» του Ατόμ Εγκογιάν.

Επίσης, προβάλλεται  σε επανέκδοση και νέα ψηφιακή κόπια, η απολαυστική κωμωδία «Η Γκαρσονιέρα» του Μπίλι Γουάιλντερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Tenet» – Μία επική ταινία δράσης του Κρίστοφερ Νόλαν

Το Tenet έρχεται γεμάτο υποσχέσεις. Όχι μόνο γιατί είναι η νέα ταινία του δεξιοτέχνη Κρίστοφερ Νόλαν (Inception, Interstellar, The Dark Knight), γεγονός που εξασφαλίζει μία συναρπαστική αφήγηση και μία εντυπωσιακή παραγωγή γυρισμένη σε 7 χώρες.

Ούτε γιατί διαθέτει ένα πρωτοκλασάτο καστ με τον ταλαντούχο Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον (BlacKkKlansman), τον λαμπερό Ρόμπερτ Πάτινσον (Twilight), τον σπουδαίο Κένεθ Μπράνα (Murder on the Orient Express) και την ανερχόμενη Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (TV Night Manager). Αλλά γιατί υπηρετεί με πάθος σε όλα του τα επίπεδα την έννοια της καθηλωτικής εμπειρίας που μόνο το σινεμά, ως μορφή τέχνης, μπορεί να προσφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tenet συνεχίζει την παράδοση του δημιουργού του που θέλει τον θεατή να βυθίζεται σε μία αινιγματική πλοκή που πειραματίζεται με τη διάσταση του χρόνου, και που επιστρατεύει κάθε πτυχή της κινηματογραφικής παραγωγής για να διηγηθεί μία περιπέτεια έξω από καθετί συνηθισμένο.

Αυτήν τη φορά, ο Κρίστοφερ Νόλαν στρέφει το βλέμμα στο είδος των κατασκοπικών θρίλερ χωρίς να αποχωρίζεται τα στοιχεία της επιστημονικής φαντασίας, που ξέρει να χειρίζεται καλά, για να παρουσιάσει αυτό που δικαίως θεωρείται η κορυφαία ταινία του 2020.

Σύνοψη:

Οπλισμένος μόνο με μία λέξη, το Tenet, ο Πρωταγωνιστής (Τζον Ντέιβιντ Γουόσινγκτον) αναλαμβάνει μία μυστηριώδη αποστολή για να σώσει ολόκληρο τον κόσμο, με φόντο τον αινιγματικό κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας, σε συνθήκες που τέμνουν τη διάσταση του χρόνου.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν

Ηθοποιοί: Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Πάτινσον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ντιμπλ Καπάντια, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Κλέμενς Ποεσί, Μάικλ Κέιν, Κένεθ Μπράνα.

Διάρκεια: 135 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Δείτε το βίντεο:

 

 «Τιμώμενος Επισκέπτης» του Ατόμ Εγκογιάν

Ο Τζιμ και η κόρη του Βερόνικα, μια νεαρή δασκάλα μουσικής, επιχειρούν να ξεδιπλώσουν τις πολύπλοκες ιστορίες τους και τα αλληλένδετα μυστικά τους. Έπειτα από μια φάρσα που εξελίσσεται πολύ άσχημα, η Βερόνικα καταδικάζεται για ένα σεξουαλικής φύσεως έγκλημα για το οποίο έχει άδικα κατηγορηθεί.

Παρ’ όλα αυτά, η Βερόνικα θεωρεί πως της αξίζει να τιμωρηθεί για κάποια άλλα εγκλήματα του παρελθόντος, που την βαραίνουν, και για τα οποία νιώθει ένοχη. Ο πατέρας της, αδυνατεί να καταλάβει την αδιαλλαξία της κόρης του και προσπαθώντας να τη βοηθήσει, η αγωνία του αρχίζει σταδιακά να επηρεάζει την επαγγελματική του ζωή.

Guest of Honour

Καναδάς – 2019 – Κοινωνικό – 105λ.

Σε σκηνοθεσία του Ατόμ Εγκογιάν

Πρωταγωνιστούν: Ντέιβιντ Θούλις, Λουκ Ουίλσον

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Πατέρας» του Πέταρ Βαλτσάνοφ

Ο Βασίλ και ο Πάβελ έχουν μια τεταμένη σχέση πατέρα-γιου, η οποία επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αιφνίδια απώλεια της συζύγου και μητέρας, που λειτουργούσε καταπραϋντικά. Η κατάσταση πολύ σύντομα θα διολισθήσει στον ακραιφνή παραλογισμό, καθώς μια γειτόνισσα επιμένει πως η εκλιπούσα τής τηλεφώνησε λίγο μετά τον θάνατό της.

Bashtata / The Father
 
Δραματική κομεντί 2019

Διάρκεια: 91′

Βουλγαροελληνική ταινία, σκηνοθεσία Πέταρ Βαλτσάνοφ, Κριστίνα Γκρόζεβα με τους: Ιβάν Μπάρνεφ, Ιβάν Σάβοφ, Τάνια Σάχοβα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Γκαρσονιέρα» του Μπίλι Γουάιλντερ σε επανέκδοση

Οι Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ Μακ Λέιν και Φρεντ Μακ Μάρεϊ πρωταγωνιστούν σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες της δεκαετίας του ’60, που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ.

Ο Σι Σι Μπάξτερ (Τζακ Λέμον) είναι ένας υπάλληλος γραφείου, ο οποίος ευνοεί τους συναδέρφους του δίνοντάς τους το κλειδί της γκαρσονιέρας του για τις εξωσυζυγικές τους περιπέτειες. Ανάμεσά τους είναι και το αφεντικό του, ο Τζέι Ντι Σέλντρεϊκ (Φρεντ Μακ Μάρεϊ), που ο Μπάξτερ μαθαίνει πως χρησιμοποιεί το διαμέρισμά του για να κοιμάται με τη Φραν Κιούμπελικ (Σίρλεϊ Μακ Λέιν), τη γλυκιά χειρίστρια ανελκυστήρων, με την οποία είναι εκείνος ερωτευμένος . Όταν ο Σέλντρεϊκ όμως παρατάει τη νεαρή γυναίκα, εκείνη προσπαθεί να δώσει τέλος στη ζωή της, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Μπάξτερ να σώσει τη γυναίκα των ονείρων του, χάνοντας πιθανότατα τη δουλειά του.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης