Με επτά ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν οι ταινίες «Ένας Θρίαμβος», «Μια Τετάρτη του Μαΐου», «Εξαφάνιση Ανηλίκου» και «Δρόμος από Πάγο». Ωστόσο ας δούμε και τις επτά ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Δρόμος από πάγο»: Μία μοναδική ταινία δράσης με τον Λίαμ Νίσον στα παγωμένα τοπία του Καναδά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βετεράνος της δράσης Λίαμ Νίσον (Η Λίστα του Σίντλερ) πρωταγωνιστεί σε μία ακάθεκτη περιπέτεια και διασχίζει με φορτηγό τους παγωμένους δρόμους σε ένα από τα πιο επικίνδυνα και απομονωμένα μέρη του πλανήτη. Ο έμπειρος Τζόναθαν Χένσλι (Ο Άντρας που η Μαφία δεν μπορούσε να Σκοτώσει) υπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί πρωτόγνωρες σκηνές δράσης στα παγωμένα τοπία του Καναδά, όπου ανθρώπινες ζωές κινδυνεύουν και όλοι φαίνεται να έχουν τη δική τους κρυφή ατζέντα.

Σύνοψη

Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ταινία δράσης σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον

Η ιστορία ξεκινάει με την έκρηξη ενός ορυχείου διαμαντιών στον απομονωμένο βορρά, που εγκλωβίζει δεκάδες εργάτες με ελάχιστο οξυγόνο και ελάχιστο χρόνο, πριν ο αέρας τελειώσει. Χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να σωθούν και ο μόνος τρόπος για να μεταφερθεί είναι τρία φορτηγά οχήματα που πρέπει να διανύσουν χιλιόμετρα πάγου πριν λιώσει.

«Η ιδέα ότι μια ομάδα αταίριαστων ανθρώπων πρέπει να κάνει αυτό το ταξίδι, μία τόσο επικίνδυνη διαδρομή, που κανείς χωρίς τις σωστές προθέσεις δεν θα αναλάμβανε, με συνεπήρε» λέει ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Χένσλι.
Ο Τζόναθαν Χένσλι λέει ότι είναι όνειρο κάθε σκηνοθέτη να συνεργαστεί με έναν ηθοποιό σαν τον Λίαμ Νίσον. «Λίγοι πρωταγωνιστές μπορούν να κάνουν αυτό που κάνει ο Λίαμ. Έχει εκτόπισμα και εμπορική απήχηση. Είναι μοναδικός».

The Ice Road

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Τζόναθαν Χένσλι

Πρωταγωνιστούν: : Λίαμ Νίσον, Μάρκους Τόμας, Χολτ ΜακΚάλανι, Ματ ΜακΚόι, Λόρενς Φίσμπερν, Άμπερ Μιντθάντερ

Διάρκεια: 1 ώρα και 43 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Μπλε Βάλτος» του Τζάστιν Τσον

Ένας αφοσιωμένος πατέρας και σύζυγος, ο Αντόνιο, αναζητεί καλύτερο μέλλον για την έγκυο γυναίκα του, Κάθι, ενώ πασχίζει να είναι πρότυπο για τη θετή του κόρη. Ο αμερικανο-κορεάτης σύζυγος και πατέρας, ο οποίος μεγάλωσε στη Λουιζιάνα και εργάζεται σκληρά στη Νέα Ορλεάνη για να χαρίσει μια καλή ζωή στους ανθρώπους του, καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του, προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα.

Blue Bayou

Δραματική 2021 

Διάρκεια: 117′

Αμερικανοκαναδική ταινία, σκηνοθεσία Τζάστιν Τσον με τους: Τζάστιν Τσον, Αλίσια Βικάντερ, Σίντνεϊ Κοβάλσκι, Αλτόνιο Τζάκσον.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ένας Θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ

Μια βαθιά ανθρώπινη συγκινητική κωμωδία του Εμανουέλ Κουρκόλ  εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Cesar, Kad Merad (Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι, Είμαι Καλά, μη σε Νοιάζει, Ο Μικρός Νικόλας Πάει Διακοπές, Τα Παιδιά της Χορωδίας).

Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες.

Un Triomphe.

Δραματική κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Κουρκόλ, με τους Καντ Μεράντ, Πιέρ Λοτέν, Μαρίνα Χαντς, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Εκρηκτικό Κοκτέιλ»

Ακολουθώντας τα χνάρια της μητέρας της, η οποία την εγκατέλειψε όταν η ίδια ήταν έφηβη, η Σαμ έχει εξελιχθεί σε υποδειγματική επαγγελματία δολοφόνο. Όταν, όμως, αποφασίσει να βάλει τη ζωή μιας οκτάχρονης πάνω από τα συμφέροντα της Φίρμας, της εγκληματικής οργάνωσης των προϊσταμένων της, θα έρθει αντιμέτωπη με όλο το αμαρτωλό παρελθόν της.

Περιπέτεια 2021 

Διάρκεια: 114′

Γαλλο-γερμανο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ναβότ Παπουσάντο με τους: Κάρεν Γκίλαν, Λένα Χίντι, Άντζελα Μπάσετ, Μισέλ Γεό, Κάρλα Γκουτζίνο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Εξαφάνιση Ανηλίκου

Μοναχικός και εργασιομανής σε βαθμό που του στοίχισε το γάμο του, ο Εντ μαθαίνει από την πρώην σύζυγό του πως ο εφτάχρονος γιος τους εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής. Συνειδητοποιώντας πως η αστυνομία κινείται αργά και χωρίς αποτέλεσμα για την ανεύρεσή του, ξεκινά μια απέλπιδα προσπάθεια να τον φέρει πίσω.

My Son

Θρίλερ 2021 

Διάρκεια: 95′

Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Καριόν με τους: Τζέιμς ΜακΑβόι, Κλερ Φόι, Τομ Κάλεν, Γκάρι Λιούις.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μια Τετάρτη του Μαΐου» του Βαχίντ Τζαλιλβάντ

Ένας μεσήλικας άντρας βάζει σε μια εφημερίδα μια αγγελία ότι θα δώσει σε έναν από τους ενδιαφερόμενους ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει πραγματικά. Αμέσως κάτω από το γραφείο του επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν. Πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα…

Chaharshanbeh, 19 Ordibehesht

Δραματική ταινία, ιρανικής παραγωγής 2015

 Διάρκεια: 102′

Σκηνοθεσία Βαχίντ Τζαλιλβάντ με τους: Νίκι Καρίμι, Αμίρ Αγκάι, Σαχάρ Αχμαντπούρ, Μιλάντ Γιαζντανί

Δείτε το τρέιλερ:

 

No Heroes

Ντοκιμαντέρ του Γιώργου Βιτσαρόπουλου. Ένα κινηματογραφικό πορτρέτο των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Ανάπηρων Μαρούσι (ΑΣΚΑ) και συγκεκριμένα της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Ντοκιμαντέρ 2020

Διάρκεια: 92′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Βιτσαρόπουλος

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης