Με τρεις νέες ταινίες, και μία επανέκδοση, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για το  βιογραφικό δράμα «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν, το ελληνικό νέο-γουέστερν «Αγέλη Προβάτων, με τους Άρη Σερβετάλη και Δημήτρη Λάλο, και η ταινία τρόμου «Νεκρό Τηλέφωνο» με τον πιο τρομαχτικό Ίθαν Χοκ που έχουμε δει ποτέ. Επίσης, επαναπροβάλλεται και το δράμα του Μάικ Φίγκις «Αφήνοντας το Λας Βέγκας» με την ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ να του χαρίζει Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και την Ελίζαμπεθ Σου να κερδίζει τις εντυπώσεις με μια δυνατή ερμηνεία.

Elvis: Μια δραματική ταινία του Μπαζ Λούρμαν για τον Έλβις Πρίσλεϊ με τον Όστιν Μπάτλερ και τον Τομ Χανκς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίσως μόνο ο εικαστικός δημιουργός Μπαζ Λούρμαν θα μπορούσε να αποδώσει την εξωπραγματική, πληθωρική και καταιγιστική διαδρομή του Έλβις. Το σίγουρο είναι ότι ξέρει να επιστρατεύει τους κατάλληλους συνεργάτες για το μεγαλεπήβολο και φιλόδοξο όραμα του και αυτή τη φορά μεταμορφώνει τον Όστιν Μπάτλερ (Κάποτε στο Χόλιγουντ) στην ασύλληπτη μορφή του Έλβις Πρίσλεϊ.

Δίπλα του, ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τομ Χανκς (Ένας Υπέροχος Γείτονας) ενσαρκώνει αριστοτεχνικά τον διφορούμενο μάνατζερ του, τον Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, ενώ η Ολίβια ΝτεΤζόνζι (Η Επίσκεψη) αναλαμβάνει την εμβληματική αγάπη της ζωή του Elvis, την Priscilla. Πίσω από την κάμερα η τέσσερις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Κάθριν Μάρτιν (MoulinRouge) επιμελείται τον σχεδιασμό παραγωγής και τα κοστούμια σε απόλυτο συντονισμό με την εκρηκτική φύση του ΜπαζΛούρμαν και την πυρετώδη πορεία του Elvis.

Ένα πλούσιο μουσικό έπος, μία καθηλωτική αναπαράσταση διαφορετικών εποχών, ένα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με ανατριχιαστικά σημαντικούς σταθμούς, ένας εντυπωσιακός φόρος τιμής στον άνθρωπο-ορόσημο που άλλαξε τους όρους του θεάματος στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνοψη

Η ιστορία του Elvis (Όστιν Μπάτλερ) μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, «Συνταγματάρχη» Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η PriscillaPresley (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).
 
Σκηνοθεσία: Μπαζ Λούρμαν

Πρωταγωνιστούν: Όστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Έλεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Χαβιέρ Σάμιουελ, ΚόντιΣμιτ-ΜακΦι, Ντάκρι Μοντγκόμερι, Λίον Φορντ, Κέιτ Μάλβανι, Γκάρεθ Ντέιβις, Τσαρλς Γκράουντς, Τζος ΜακΚόνβιλ, ΆνταμΝταν

Διάρκεια: 2 ώρες και 39 λεπτά

 Δείτε το τρέιλερ:

 

«Νεκρό Τηλέφωνο»: Μια ταινία τρόμου του Σκοτ Ντέρικσον με τον Ίθαν Χοκ

Ο σκηνοθέτης Σκοτ Ντέρικσον επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία τρόμου «Νεκρό Τηλέφωνο» και με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Ίθαν Χοκ.

Το τηλέφωνο είναι νεκρό. Και χτυπάει. Ο Φίνεϊ, ένα ντροπαλό αλλά έξυπνο 13χρονο αγόρι, απάγεται από έναν σαδιστή δολοφόνο και παγιδεύεται σε ένα κλειδωμένο υπόγειο όπου οι κραυγές δεν ακούγονται πουθενά. Όταν ένα αποσυνδεδεμένο τηλέφωνο στον τοίχο αρχίζει να χτυπά, ο Φίνεϊ ανακαλύπτει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων του δολοφόνου. Οι νεκροί όμως θέλουν να βεβαιωθούν ότι αυτό που τους συνέβη δεν θα συμβεί και στον μικρό ήρωα.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον

Ηθοποιοί: Μέισον Τέιμς, Μάντελεν ΜακΓκρο, Τζέρεμι Ντέιβις, Τζέιμς Ράνσον, Ίθαν Χοκ.

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Αγέλη Προβάτων»: Ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ του Δημήτρη Κανελλόπουλου με τους εξαιρετικούς Δημήτρη Λάλο και Άρη Σερβετάλη

«Μια μικρή επαρχιακή πόλη, μια ομάδα ντόπιων και δύο ξένοι, ένα καφενείο και ένα μπαρ, ένα παρηκμασμένο μοτέλ, μερικά αυτοκίνητα και μια γερή δόση τοξικής αρρενωπότητας» είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα σύγχρονο φιλμ νουάρ σε μία επαρχιακή πόλη της Ελλάδας του σήμερα. Πρωταγωνιστούν οι εξαιρετικοί Δημήτρης Λάλος και Άρης Σερβετάλης.

Η ταινία κέρδισε Βραβείο Ίρις β’ ανδρικού ρόλου (Άρης Σερβετάλης) από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Θεσαλονίκης.

Pack of Sheep

Σκηνοθεσία Δημήτρης Κανελλόπουλος. Τους κεντρικούς ρόλους κρατούν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Λάλος, Άρης Σερβετάλης, Γιάννης Βασιλώττος και Λευτέρης Πολυχρόνης.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Αφήνοντας το Λας Βέγκας με τον Νίκολας Κέιτζ

Ο Μάικ Φίγκις σκηνοθετεί Νίκολας Κέιτζ σε οσκαρική ερμηνεία. Ένας σεναριογράφος του Χόλιγουντ, ο οποίος έχει χάσει τα πάντα εξαιτίας του αλκοολισμού του, αποφασίζει να φτάσει στο Λας Βέγκας και να πιεί μέχρι θανάτου. Αλλά εκεί συνάπτει μια ιδιαίτερη σχέση με μια γυναίκα που του αλλάζει τη ζωή. Βραβείο Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου για το Νίκολας Κέιτζ.

Σκηνοθεσία: Μάικ Φίγκις

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ελίζαμπεθ Σου, Τζούλιαν Σαντς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης