Με πέντε νέες ταινίες, και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει η δραματική ταινία «O Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» του Ντόμινικ Κουκ και η ταινία της Κέλι Ράιχαρντ «Η Πρώτη Αγελάδα». Ωστόσο ας δούμε και τις οκτώ ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Κανένας» του Ίλια Ναϊσούλερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βραβευμένος με Emmy Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul, The Post, Nebraska) πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Χατς Μάνσελ, ενός υποτιμημένου και μάλλον παραγκωνισμένου πατέρα και συζύγου, ο οποίος δέχεται τα χτυπήματα της ζωής χωρίς να αντιδρά. Είναι ο καθημερινός «Κανένας».

Όταν δύο ληστές εισβάλλουν ένα βράδυ στο σπίτι του, ο Χατς δεν βρίσκει το θάρρος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία.

Ο έφηβος γιος του, Μπλέικ απογοητεύεται και η σύζυγός του, Μπέκα δείχνει να απομακρύνεται. Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χατς καλείται να σώσει την οικογένειά του από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να διασφαλίσει ότι κανείς στο εξής δεν θα τον υποτιμήσει ως «κανένα».

Σκηνοθεσία: Ίλια Ναϊσούλερ

Σενάριο: Ντέρεκ Κολστάντ

Παίζουν Μπομπ Όντενκερ, Κόνι Νίλσεν, Κρίστοφερ Λόιντ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«O Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

Η αληθινή ιστορία ενός Bρετανού επιχειρηματία του Γκρέβιλ Γουίν που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ένας ταπεινός Βρετανός επιχειρηματίας, ο Γκρέβιλ Γουίν, θα επιστρατευτεί για να λάβει μέρος σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς συρράξεις όλων των εποχών. Για λογαριασμό της βρετανικής MI-6 κι μιας πράκτορα της ΣΙΑ, θα γίνει κρυφά συνέταιρος με έναν σοβιετικό αξιωματούχο, με απώτερο σκοπό να αποσπάσει κρίσιμες πληροφορίες που θα χρειαστούν για να αποτραπεί μια ενδεχομένη πυρηνική αντιπαράθεση, κατά την εποχή της κρίσης της Κούβας.

Τhe Courier

Κατασκοπική ταινία 2020
Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μεράμπ Νινίτζε, Τζέσι Μπάκλεϊ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ»: H δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Δ. Μπαβέλλα με τους Μ. Παπαδημητρίου, Μ. Σαράντη

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν όπως μπορούν, είτε με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν, είτε με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας του Χρήστου. Τους δυο φίλους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας για τη Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν κι αυτοί να πάνε κόντρα στην τύχη τους ξεκινώντας την αναζήτηση της Λώρα.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας
Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης,
Διάρκεια: 98 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Πρώτη Αγελάδα» της Κέλι Ράιχαρντ

Ένας λιγομίλητος μοναχικός τύπος και επιδέξιος μάγειρας (Τζον Μάγκαρο) ταξιδεύει Δυτικά και γίνεται μέλος μιας ομάδας κυνηγών γούνας στο Όρεγκον, εν τούτοις γίνεται φίλος μόνο με έναν Κινέζο μετανάστη (Οράιον Λι) που αναζητεί κι εκείνος την τύχη του. Σύντομα, η συνεργασία τους θα οδηγήσει σε μια επιτυχημένη επιχείρηση, η μακροβιότητα της οποίας θα εξαρτηθεί από τη «μυστική» συμμετοχή της βραβευμένης αγελάδας ενός πλούσιου γαιοκτήμονα. Υπό αυτή την απλή προϋπόθεση, η Ρέινχαρντ εξυφαίνει μια ανάκριση των θεμελιωδών δομών της Αμερικής που ανακαλεί στη μνήμη τον παλαιότερο θρίαμβό της (Old Joy) όσον αφορά την ευαίσθητη απεικόνιση της ανδρικής φιλίας, αλλά ταυτόχρονα ωθείται από ένα συνεχώς αυξανόμενο σασπένς.

Μετά την πρεμιέρα που έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Telluride, η ταινία «First Cow» προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, και διαγωνίστηκε για τη Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το 2020 στα Βραβεία της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Σκηνοθεσία Κέλι Ράιχαρντ.

Παίζουν Τζον Μάγκαρο, Οράιον Λι, Τόμπι Τζόουνς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μια Φορά κι Έναν Καιρό» της Μπρέντα Τσάπμαν

Δύο από τα πιο διάσημα παραμύθια όλων των εποχών «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και ο «Πίτερ Παν» ενώνονται σε ένα υποθετικό πρίκουελ από τη σκηνοθέτιδα του «Brave» της Pixar, Μπρέντα Τσάπμαν.

Παίζουν Ντέιβιντ Ογιελόβο, Άνα Τσάνσελορ, Αντζελίνα Τζολί, Μάικλ Κέιν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τρεις επανεκδόσεις σε νέες ψηφιακές κόπιες

«Καζαμπλάνκα» με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν

Στην Καζαμπλάνκα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Αμερικανός συναντά την παλιά του αγαπημένη, παντρεμένη τώρα με έναν άλλον, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του για να διαφύγει από τη χώρα

Casablanca

Δραματική 1942 

Διάρκεια: 102′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Κέρτιζ με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Κλοντ Ρέινς, Πίτερ Λόρε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Παιχνίδι των Λυγμών» του Νιλ Τζόρνταν

Ο πολεμιστής του IRA Φέργκους γίνεται φίλος με τον αιχμάλωτο Βρετανό στρατιώτη Τζόντι. Όταν ο τελευταίος δοκιμάζει να δραπετεύσει τα πράγματα παίρνουν μια απρόοπτη τροπή, οδηγώντας τον Φέργκους στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσει τη γοητευτική ερωμένη του Τζόντι, Ντιλ.

The Crying Game

Δραματική 1992

Διάρκεια: 112′

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν με τους: Στίβεν Ρία, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζέι Ντάβιντσον, Φόρεστ Γουίτακερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Λαγωνικό 24 Καρατίων» με τους Πίτερ Σέλερς, Έλκε Σόμμερ

O επιθεωρητής Κλουζό καλείται να ερευνήσει μια δολοφονία στην εξοχική κατοικία ενός εκατομμυριούχου. Εκεί, καθώς η μία δολοφονία διαδέχεται την άλλη, όλα τα στοιχεία δείχνουν ως ένοχη την όμορφη νεαρή υπηρέτρια, όμως ο Κλουζό είναι γοητευμένος από την παρουσία της και πεπεισμένος για την αθωότητά της.

A SHOT IN THE DARK

Κωμωδία 1964 

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μπ.Έντουαρντς με τους: Πίτερ Σέλερς, Έλκε Σόμμερ, Χέρμπερτ Λομ, Τζορτζ Σάντερς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης