Με οκτώ ταινίες, και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει η πολυαναμενόμενη ταινία «Annette» του Λεός Καράξ και η ιστορία τρόμου του Τζέιμς Γουάν «Η Ενσάρκωση του Κακού». Ωστόσο ας δούμε και τις έντεκα ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Η Ενσάρκωση του Κακού», μία ιστορία τρόμου του Τζέιμς Γουάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε φόνος τον φέρνει πιο κοντά σ’ εσένα: αυτό το σύνθημα συμπυκνώνει τη νέα συνταρακτική προσθήκη στο σύμπαν του Conjuring που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του αριστοτέχνη και πολυσχιδή Τζέιμς Γουάν (‘Σε Βλέπω’, ‘Παγιδευμένη Ψυχή’ , ‘Το Κάλεσμα΄) και υπόσχεται μία αξέχαστη ιστορία τρόμου και ανατριχίλας, μία πρωτότυπη προσέγγιση στο σινεμά που βομβαρδίζει τον θεατή με τρομαχτικές σκηνές. Στο φιλόδοξο θρίλερ που αναμειγνύει διαφορετικά είδη μυστηρίου και αγωνίας πρωταγωνιστεί η Άναμπελ Γουάλις (Annabelle).

Σύνοψη

Η Μάντισον παραλύει όταν αρχίζει να βλέπει σοκαριστικά οράματα με φρικτές δολοφονίες. Το μαρτύριό της κλιμακώνεται όταν ανακαλύπτει ότι οι εφιάλτες της δεν είναι παρά τρομακτικές αλήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Annette» του Λεός Καράξ, με τους Άνταμ Ντράιβερ, Μαριόν Κοτιγιάρ

Ο Λεός Καράξ επιστρέφει εννέα χρόνια μετά το «Holy Motors», με το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ «Annette» στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Άνταμ Ντράιβερ και η Μάριον Κοντιγιάρ, Ο χαρισματικός σκηνοθέτης δημιουργεί ένα παραμυθένιο σύμπαν ρομαντικών παθών. Ένας αντισυμβατικός stand-up κωμικός και μια σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. Τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Sparks.

Δραματικό μιούζικαλ, γαλλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Λεός Καράξ, με τους Άνταμ Ντράιβερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Σάιμον Χέλμπεργκ, Ανζέλ κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Τρυφερέ μου Ταυρομάχε» του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα

Στη Χιλή του 1986, η γερασμένη τρανς Λόλα ντελ Φρέντε συναντά τον Κάρλος, έναν νεαρό Μεξικανό αντιστασιακό. Γοητευμένη, προσφέρεται να φυλάξει στο σπίτι της μερικές κούτες του με απαγορευμένα βιβλία. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτές περιέχουν όπλα για τη δολοφονία του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Tengo Miedo Torero

Δραματική 2020

Διάρκεια: 93′

Χιλιανο-αργεντινο-μεξικανική ταινία, σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σεπούλβεδα με τους: Αλφρέδο Κάστρο, Λεονάρντο Ορτίζγκρις, Ζουλιέτα Ζίλμπερμπεργκ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Ξηρασία» με τον Έρικ Μπάνα

Δράμα μυστηρίου με τον Έρικ Μπάνα βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζέιν Χάρπερ. Ένας αστυνομικός επιστρέφει στη γενέτειρά του για την κηδεία του καλύτερου παιδικού φίλου του, όπου και απρόθυμα υποχρεώνεται να πάρει μέρος στην έρευνα για τα αίτια του θανάτου του. Καθώς προχωρά η έρευνα όμως, ο επιθεωρητής ανακαλύπτει πολλά μυστικά από το προσωπικό παρελθόν του.

The Dry

Δραματική 2020

Διάρκεια: 117′

Αυστραλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κόνολι με τους: Έρικ Μπάνα, Τζένεβιεβ Ο’Ράιλι, Κέιρ Ο’Ντόνελ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«After 3: Μετά την Πτώση»

Η Τέσα μετακομίζει στο Σιάτλ για να ξεκινήσει τη δουλειά των ονείρων της, αλλά η ανεξέλεγκτη ζήλια του Χάρντιν δημιουργεί νέα εμπόδια.

After We Fell

Δραματική 2021

Διάρκεια: 99′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Καστίγ Λάντον με τους: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίροου Φάινς Τίφιν, Μίρα Σορβίνο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Γιώργος του Κέδρου» από τους Γιάννη και Γιώργο Κολόζη

Ντοκιμαντέρ για τη Δονούσα από τους Γιάννη και Γιώργο Κολόζη. Ένα προσωπικό ταξίδι στον χρόνο μέσα από τις ματιές δύο γενεών κινηματογραφιστών, στο νησί της Δονούσας από τη δεκαετία του ’70 ως σήμερα. Ο Γιώργος Κολόζης πήγε για πρώτη φορά στη Δονούσα το 1972, όταν δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε τουρισμό το νησί. Μένοντας μόνος του στην παραλία του Κέδρου, απέκτησε το προσωνύμιο “Ο Γιώργος του Κέδρου”. Ο θάνατός του το 2009, οδήγησε τον γιο του Γιάννη να συνεχίσει το έργο του, δημιουργώντας μια ιστορία στην οποίο ο χρόνος αντιμετωπίζεται ως μια αναθεώρηση της παρούσας στιγμής.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Canto Si Tu Cantas, Τραγουδώ Αν Τραγουδάς» του Νίκου Κορνήλιου

Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών και την επέτειό τους στο λατινοαμερικάνικο καφεθέατρό τους. Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται κάθε λογής περαστικοί και θαμώνες, ο καθένας με τη δική του ιστορία.

Δραματική 2020

Διάρκεια: 108′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Παίζουν: Λάμπρος Αποστόλου, Ίρις Μπαγλανέα, Ίρις Χατζηαντωνίου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«PAW Patrol: Η Ταινία»

Ο Ράιντερ και τα ηρωικά κουτάβια της PAW Patrol αναλαμβάνουν να σταματήσουν τον αλαζονικό δήμαρχο Χάμντινγκερ από το σπείρει το χάος στην Πόλη της Περιπέτειας.

PAW Patrol: The Movie

Animation 2021

Διάρκεια: 96′

Καναδο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Καλ Μπράνκερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Τελευταίο Ατού» σε επανέκδοση

Ένας απογοητευμένος πρώην μεγαλοδημοσιογράφος που εργάζεται πλέον για μια εφημερίδα του Αλμπουκέρκι μαθαίνει τυχαία για έναν άντρα που παγιδεύτηκε σε μια σπηλιά. Εκμεταλλεύεται την ιστορία για να ξαναζωντανέψει την καριέρα του, συντονίζοντας και παρατείνοντας την προσπάθεια διάσωσης, ενώ τα αποκλειστικά ρεπορτάζ του γίνονται περιζήτητα.

Ace in the Hole

Δραματική 1951

Διάρκεια: 111′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Κερκ Ντάγκλας, Γίαν Στέρλινγκ, Μπομπ Άρθουρ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία» σε επανέκδοση

Η Ζυλί επιβιώνει από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκαν η κόρη της και ο σύζυγός της, ένας διάσημος συνθέτης. Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τα νέα επώδυνα δεδομένα, προσπαθεί να κόψει κάθε δεσμό με το παρελθόν της, προκειμένου να είναι ελεύθερη και να ξεκινήσει από την αρχή. Ωστόσο, θα αναγκαστεί ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει αλήθειες για τη ζωή του εκλιπόντος συζύγου της, αλλά και για την ουσιαστική της ταυτότητα και σχέση με τους συνανθρώπους της.

Trois Couleurs: Bleu

Δραματική 1993

Διάρκεια: 100′

Γαλλο-πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Κριστόφ Κισλόφσκι με τους: Ζιλιέτ Μπινός, Μπενουά Ρεζάν, Εμανουέλ Ριβά, Φλοράνς Περνέλ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μια Γυναίκα Εξομολογείται» με τους Τζίνα Ρόουλαντς, Πίτερ Φολκ σε επανέκδοση

 

Παντρεμένη με έναν εργάτη κατασκευών και μητέρα τριών παιδιών, η Μέιμπελ παθαίνει νευρικό κλονισμό κάτω από το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεών της. Ο άντρας της προσπαθεί να της συμπαρασταθεί, αλλά αναγκάζεται να την περιορίσει σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

A Woman Under the Influence

Δραματική 1974

Διάρκεια: 155′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Κασαβέτης με τους: Τζίνα Ρόουλαντς, Πίτερ Φολκ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης