Με εννέα ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν τα δράματα «Νύχτα της Φωτιάς»,  και «Νίτραμ», καθώς και η ελληνική κομεντί «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση. Επίσης, ένα νέο γύρο προβολών ξεκινά και η ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ξεχωριστή και αληθινή ιστορία του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν, του οποίου οι παιχνιδιάρικες και συχνά ψυχεδελικές εικόνες βοήθησαν στο να αλλάξει παντοτινά  η άποψη του κοινού για τις γάτες. Ξεκινώντας από τον 19ο αιώνα και φθάνοντας μέχρι τη δεκαετία του 1930, ακολουθούμε τις απίστευτες περιπέτειες αυτού του εμπνευσμένου αλλά αφανούς ήρωα, καθώς επιχειρεί να ξεκλειδώσει τα «ηλεκτρικά φορτισμένα» μυστήρια του κόσμου και να κατανοήσει καλύτερα την ίδια τη ζωή του και τη βαθιά αγάπη που μοιραζόταν με την σύζυγό του Έμιλυ.

The Electrical Life of Louis Wain

Βιογραφικό δράμα, βρετανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Γουίλ Σάρπ, με τους Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς, Κλερ Φόι, Αντρεα Ράιζμπορο, Τόμπι Τζόουνς, Σάρον Ρούνεϊ κ.ά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση

Ρομαντικό road movie του Γιώργου Γούση. Η Έλενα είναι χορεύτρια και οδηγεί μόνη της προς άγνωστο προορισμό, όταν, σε μια απόφαση της στιγμής, αλλάζει πορεία και μπαίνει στο φέρι για ένα νησί. Το εσωτερικό βάρος που κουβαλάει θα το μοιραστεί με έναν άνδρα που συναντάει τυχαία, τον Αντώνη, ο οποίος κουβαλάει ένα μεταλλικό κουτί και μαζί θα ξεκινήσουν να περιπλανιούνται στο νησί, ψάχνοντας ένα ωραίο μέρος για να το θάψουν.

Μαγνητικά Πεδία. Κομεντί, ελληνικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση, με τους Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, Έλενα Τοπαλίδου, Νίκο Σπανίδη κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Κώδικας: Εκδίκηση: Μια συναρπαστική περιπέτεια με τους Σάμιουελ Τζάκσον και Μάικλ Κίτον

Περιπέτεια με τους Σάμιουελ Τζάκσον και Μάικλ Κίτον.  Η Άννα (Μάγκι Κιου) έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι (Σάμιουελ Τζάκσον) που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι – ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση – σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο (Μάικλ Κίτον) που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ
Ηθοποιοί: Μάγκι Κιου, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Μάικλ Κίτον
Διάρκεια: 109 λεπτά
Είδος ταινίας: Δράσης, θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Νίτραμ σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Ο Νίτραμ ζει με την μητέρα του σε ένα προάστιο της Αυστραλίας στα μέσα τις δεκαετίας του 1990. Ζει μια ζωή απομόνωσης και απογοήτευσης όπου δεν μπορεί να ενταχθεί πουθενά. Αυτό μέχρι που τελείως απρόσμενα  βρίσκει μια στενή φίλη στο πρόσωπο της Έλεν. Όταν όμως η φιλία τους λήξει με έναν τραγικό τρόπο , η μοναξιά και ο θυμός του Νίτραμ μεγαλώνουν και ξεκινάει μια αργή κατηφόρα που θα οδηγήσει στην καταστροφή.

Nitram

Δράμα, αυστραλιανής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ, με τους Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζούντι Ντέιβις, Άντονι Λα Πάλια, Έσι Ντέιβις, Σον Κίναν κ.ά.

 

«Σμύρνη μου Αγαπημένη»: Ένας νέος γύρος προβολών για την επιτυχημένη ταινία της Μιμής Ντενίση

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», μία από τις επιτυχίες της χρονιάς, για την ελληνική παραγωγή σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει, για έναν ακόμη γύρο προβολών, με νέο μοντάζ, ταιριαστό με τα θερινά σινεμά, καθώς η διάρκεια της φιλόδοξης ταινίας περιορίζεται στις δύο ώρες. Η Μιμή Ντενίση, παραγωγός και ψυχή τής ταινίας, μαζί με ένα πολυπρόσωπο επιτελείο ηθοποιών, μας θυμίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή, 100 χρόνια από το ιστορικό γεγονός που εξακολουθεί να συγκινεί, όπως είναι λογικό, όλους τους Έλληνες.

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Κοστούμι»: Ένα συναρπαστικό και αριστοτεχνικό θρίλερ από τον Γκράχαμ Μουρ

Από τον Γκράχαμ Μουρ, τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο της ταινίας «Το Παιχνίδι της Μίμησης» (The Imitation Game) έρχεται το «The Outfit» ένα συναρπαστικό και αριστοτεχνικό θρίλερ στο οποίο ένας έμπειρος ράφτης (τον υποδύεται ο βραβευμένος με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς) πρέπει να φανεί πιο έξυπνος από μια επικίνδυνη ομάδα μαφιόζων, προκειμένου να επιβιώσει σε μια μοιραία νύχτα.

The Outfit

Σκηνοθεσία: Γκράχαμ Μουρ

Ηθοποιοί: Μαρκ Ράιλανς, Ζόι Ντόιτς, Τζόνι Φλιν, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

Νύχτα της Φωτιάς

Φιλμ από το Μεξικό που απέσπασε τη Χρυσή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Σε μια απομονωμένη πόλη στα βουνά του Μεξικού, τα κορίτσια έχουν αγορίστικα κουρέματα και έχουν μάθει να τρέχουν προς υπόγεια κρησφύγετα όταν τα μαύρα SUV των καρτέλ εμφανίζονται από μακριά. Μόνο που μια μέρα, ένα από αυτά δεν θα προλάβει να κρυφτεί εγκαίρως.

Prayers for the Stolen

Δραματική ταινία, μεξικανικής (πολυεθνικής παραγωγής) του 2021, σε σκηνοθεσία Τατιάνα Χουέζο, με τους Γκιγιέρμο Βιλέγας, Μάιρα Μπατάλια, Αλεχάντρα Καμάτσο κ.ά.

 

Τα Κορδόνια

Διασκευή του ομότιτλου βιβλίου του Ντομένικο Σταρνόνε. Η υπόθεση τοποθετείται στην παραθαλάσσια Νάπολη της δεκαετίας του ’80. Τότε, ένα φαινομενικά ευτυχισμένο και ερωτευμένο ζευγάρι κάνει την οικογένειά του. Ωστόσο, η εργασία του συζύγου και η απόσταση θα αρχίσει να φέρνει βαθιές ρωγμές στη σχέση τους. Εκείνος δουλεύει σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Ρώμης, ενώ εκείνη είναι αναγκασμένη να μένει πίσω στο σπίτι φροντίζοντας τα παιδιά. Σταδιακά απομακρύνονται όλο και περισσότερο, ένοχα μυστικά κάνουν την εμφάνισή τους και η ζωή του ζευγαριού ανατρέπεται δραματικά.

Lacci

Aισθηματικό δράμα, ιταλικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Ντανιέλε Λουκέτι, Ντομένικο Σταρνόνε. Παίζουν οι Λουίτζι Λο Κάσιο, Λίντα Καρίντι, Σίλβιο Ορλάντο και Αλμπα Ρορβάχερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Άνοιξη Σε Μια Μικρή Πόλη

Κινέζικο πολεμικό δράμα του 1948. Αμέσως μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μια οικογένεια προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της στα συντρίμμια του σπιτού της. Καθώς η κανονικότητα επανέρχεται στη ζωή τους, η μοναχική Γιουέν που νιώθει συναισθηματικά αποξενωμένη από τον άντρα της, βιώνει μια αναταραχή όταν επιστρέφει στην πόλη ο εφηβικός έρωτάς της.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης