Με έξι νέες ταινίες και μία επανέκδοση ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για την «Βαβυλωνία», του οσκαρικού Νταμιέν Σαζέλ, με τους Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι, το ενδιαφέρον δράμα «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου, το δραματικό θρίλερ «Ιερή Αράχνη» ενώ οι λάτρεις του κλασικού κινηματογράφου μπορούν να απολαύσουν το αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν «Ιβάν ο Τρομερός» σε επανέκδοση.

«Ιερή Αράχνη»: Μια δραματική ταινία για την αληθινή ιστορία ενός serial killer, σε σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλήσυχος οικογενειάρχης το πρωί, στυγνός εγκληματίας το βράδυ: Ένας serial killer κυκλοφορεί στους νυχτερινούς δρόμους της ιερής πόλης Μασχάντ εξοντώνοντας ιερόδουλες, γιατί έτσι θεωρεί πως εξαγνίζει τον κόσμο από τους αμαρτωλούς. Μέχρι που μια ατρόμητη δημοσιογράφος αποφασίζει να βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο προκειμένου να τον ξεσκεπάσει.

Η αληθινή ιστορία ενός serial killer του 2001 σε ένα αγωνιώδες θρίλερ που υφαίνεται στον μοχθηρό ιστό της πατριαρχίας, με κάθε λεπτομέρεια να αποκαλύπτει την πίεση και τον μισογυνισμό του συλλογικού ιρανικού ασυνείδητου. Η πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ, με Βραβείο ερμηνείας στις Κάννες και σε σκηνοθεσία Αλί Αμπάσι (Σύνορο).

Holy Spider

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι

Πρωταγωνιστούν: Ζαρ Αμίρ-Εμπραχίμι, Μεχντί Μπαζεστάνι, Αράς Αστιάνι, Φορουζάν Τζαμσιντνετζάντ.

Διάρκεια: 116’

Χώρα Παραγωγής: Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Γαλλία

Έτος Παραγωγής: 2022

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Βαβυλώνα»: Μια ταινία για την ακόλαστη εποχή του Χόλιγουντ με τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Ντιέγκο Κάλβα

Από τον Ντάμιεν Σαζέλ, η «Βαβυλώνα» είναι ένα πρωτότυπο έπος τοποθετημένο στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του ’20 με πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι και Ντιέγκο Κάλβα με ένα πολυπληθές καστ συμπεριλαμβανομένων των Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι και Τζιν Σμαρτ. Μια ιστορία υπέρμετρης φιλοδοξίας και εξωφρενικής υπερβολής, η ταινία ακολουθεί την άνοδο και την πτώση πολλαπλών χαρακτήρων στη διάρκεια μιας περιόδου αχαλίνωτης παρακμής και ακολασίας στις απαρχές του Χόλιγουντ.

Babylon

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ

Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τζιν Σμαρτ, Γιόβαν Αντέπο, Λι Τζουν Λι, Λούκας Χάας
Διάρκεια: 188 λεπτά
Είδος ταινίας: Κωμωδία, Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Πίσω από τις Θημωνιές»: Η Ασημίνα Προέδρου παρουσιάζει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της

Στην ταινία «Πίσω από τις Θημωνιές» ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου

Σενάριο: Ασημίνα Προέδρου

Ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας.

Διάρκεια: 118΄

Χρονολογία παραγωγής: 2022

Κατάλληλη άνω των 15 ετών

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τζος Ο’Κόνορ, Ολίβια Κόλμαν και Κόλιν Φερθ στην ταινία «Η Κυριακή Της Μητέρας» της Εύα Χάσον

Μια ζεστή, ανοιξιάτικη μέρα του 1924, η νεαρή καμαριέρα Τζέιν Φέαρτσαϊλντ καταλήγει μόνη της την ημέρα της Μητέρας. Τα αφεντικά της, ο κύριος και η κυρία Νάιβεν (Κόλιν Φερθ και Ολίβια Κόλμαν), έφυγαν και εκείνη έχει τη σπάνια ευκαιρία να περάσει πολύτιμο χρόνο με τον κρυφό εραστή της, τον Πολ, το αγόρι από την κοντινή έπαυλη με το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονη σχέση παρ’ ότι εκείνος πρόκειται να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα. Ωστόσο, γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει θα αλλάξουν τη ζωή της Τζέιν για πάντα.

Σκηνοθεσία: Εύα Χάσον

Ηθοποιοί: Τζος Ο’Κόνορ, Οντέσα Γιουνγκ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ.

Διάρκεια: 110’

Είδος: Δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

«Άλις, Αγάπη μου»: Ένα ψυχολογικό θρίλερ της Μέρι Νάι με την  Άννα Κέντρικ

Η Άννα Κέντρικ πρωταγωνιστεί στο ψυχολογικό δράμα της Μέρι Νάι και υποδύεται την Άλις, μια γυναίκα που δεν έχει αντιληφθεί πλήρως την ψυχολογική βία που υφίσταται από τον σύντροφό της.

Πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα φτάνει στα όρια της εξαιτίας της ψυχολογικής βίας που της ασκεί ο σύντροφός της Σάιμον. Κατά τη διάρκεια κάποιων διακοπών με δύο πολύ στενές της φίλες, η Άλις επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και κερδίζει την χαμένη της αυτοεκτίμηση. Σταδιακά αρχίζει και σπάει όλους εκείνους τους δεσμούς που την κρατούν συναισθηματικά εξαρτημένη. Όμως το συντριπτικό εκδικητικό μένος του Σάιμον αναπόφευκτα όταν απελευθερωθεί θα δοκιμάσει τις αντοχές, το κουράγιο αλλά και τις βαθιά ριζωμένες φιλίες της Άλις.

Alice, Darling

Σκηνοθεσία: Μέρι Νάι

Πρωταγωνιστούν: Άννα Κέντρικ, Κανιεχίτο Χορν, Τσάρλι Κάρικ

Διάρκεια: 89 λεπτά

Έτος παραγωγής: 2023

Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Μικρή Πυροσβέστης

Από τότε που ήταν μικρή, η Τζόρτζια έχει ένα όνειρο: να γίνει πυροσβέστης, όπως ήταν ο πατέρας της. Δυστυχώς, στη Νέα Υόρκη του 1932 δεν επιτρέπεται στις γυναίκες να ασκούν αυτό το επάγγελμα. Όταν οι πυροσβέστες της πόλης εξαφανίζονται ένας-ένας καθώς προσπαθούν να κατασβήσουν μία μυστηριώδη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Μπρόντγουεϊ, η Τζόρτζια αρπάζει την ευκαιρία και μεταμφιέζεται σε έναν αδέξιο νεαρό εθελοντή πυροσβέστη στα ίχνη του εμπρηστή. Πρέπει να παίξει τον ρόλο της τέλεια, ειδικά μπροστά στον πατέρα της, που είναι επικεφαλής αυτής της επικίνδυνης αποστολής.

Fireheart

Σκηνοθεσία: Τέοντορ Τάι, Λοράν Ζεϊτούν

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

«Ιβάν ο Τρομερός»: Το αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν σε επανέκδοση

Το ανυπέρβλητο αριστούργημα του Σεργκέι Αϊζενστάιν σε επανέκδοση με νέες αποκατεστημένες κόπιες. Η ταινία προβάλλεται χωρισμένη σε Α’ Μέρος και Β’ Μέρος.

Ο Ιβάν ο 4ος, μέγας δούκας της Μοσχοβίας, στέφεται τσάρος το 1547, παρά την αντίθεση και τις πολιτικές ίντριγκες των Βογιάρων και της θείας του Ευφροσύνης η οποία θέλει να ανεβάσει στο θρόνο το γιο της Βλαντιμίρ. Ο Ιβάν πετυχαίνει νίκες κατά των Τατάρων και τσακίζει μια εξέγερση των Βογιάρων. Μετά τη δηλητηρίαση της γυναίκας του από τη Ευφροσύνη, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα εγκόσμια, αλλά ο λαός τον καλεί να αναλάβει ξανά την εξουσία. Δημιουργεί μια προσωπική φρουρά, έρχεται σε ρήξη με τον κλήρο, στρέφει μια συνωμοσία της Ευφροσύνης για τη δολοφονία του, εναντίον των εχθρών του και κυβερνά με τη σκληρότητα που του χάρισε τον τίτλο «ο Τρομερός».

Το «Ιβάν ο Τρομερός» θα προβάλλεται αποκλειστικά στο Studio New Star Art Cinema και ολόκληρος (και τα δύο μέρη) σε μία ενιαία προβολή συνολικής διάρκειας 191′ και το το κάθε μέρος σε ξεχωριστή μέρα και ώρα (Μέρος Α’: 103′ – Μέρος Β’: 88′)

Σοβιετική Ενωση, 1944

Σκηνοθεσία: Σεργκέι Αϊζενστάιν

Πρωταγωνιστούν: Νικολάι Τσερκάσοφ, Λιουντμίλα Τσελικόφσκαγια, Σεραφίμα Μπίρμαν, Μιχαήλ Ζάροφ, Αμβρόσι Μπουχμά, Μιχαήλ Κουζνέτσοφ, Μιχαήλ Ναζβάνοφ.

Διάρκεια: 187 λεπτά

Διανομή: New Star

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης