Με έξι ταινίες ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζει η ταινία «Έκρηξη Θυμού» του  Ντέρικ Μπόρτε με τον Ράσελ Κρόου και η ταινία «Τα Σκυλιά Δε Φοράνε Παντελόνια» – Μια ιστορία για την απώλεια της αγάπης του Τζ.-Π. Βαλκεάπα.

«Έκρηξη Θυμού» – Ο Ράσελ Κρόου τρομοκρατεί μια αβοήθητη Αμερική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρέιτσελ (Κάρεν Πιστόριους) έχει καθυστερήσει να πάει στη δουλειά. Είναι ήδη εκνευρισμένη πίσω από το τιμόνι της, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο οδηγό (Ράσελ Κρόου) με ψυχολογικά προβλήματα. Πολύ σύντομα, η Ρέιτσελ και οι άνθρωποι που αγαπά γίνονται ο στόχος αυτού του άντρα, που αποφασίζει να αφήσει το σημάδι του σε έναν κόσμο που τον αγνοεί, μέσα από διάφορα τρομαχτικά μαθήματα. Έτσι ξεκινά ένα επικίνδυνο παιχνίδι γάτας και ποντικιού που αποδεικνύει ότι δεν ξέρεις ποτέ πόσο κοντά θα βρεθείς σε κάποιον που έχει χάσει κάθε έλεγχο.

Unhinged

Σκηνοθεσία: Ντέρικ Μπόρτε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Ράσελ Κρόου, Κάρεν Πιστόριους, Τζίμι Σίμπσον, Γκάμπριελ Μπέιτμαν

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος ταινίας: Δράσης

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Τα Σκυλιά Δε Φοράνε Παντελόνια» – Μια ιστορία για την απώλεια της αγάπης του Τζ.-Π. Βαλκεάπα

Μαύρη κωμωδία με σαδομαζοχιστικές παρορμήσεις.Έχοντας χάσει τη γυναίκα του σε ένα ατύχημα πριν από χρόνια, ένας άντρας νιώθει ανίκανος να συνδεθεί συναισθηματικά με τους ανθρώπους. Όταν θα γνωρίσει τη Μόνα, μια αφέντρα, όλα στη ζωή του θα αλλάξουν.

Dogs Don’t Wear Pants

Δραματική αισθηματική ταινία

Διάρκεια: 105′,  

Έτος Παραγωγής: 2019,  

Χώρα παραγωγής: Φινλανδία, Λετονία

Σκηνοθεσία: Τζ.-Π. Βαλκεάπα

Πρωταγωνιστούν: Πέκα Στρανγκ, Κρίστα Κοσόνεν, Ιλόνα Χούχτα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 «Η Εκλεκτή» με την Τζανέλ Μονέ

Ταινία τρόμου, αμερικάνικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τζέραρντ Μπους και Κρίστοφερ Ρενζ, με τους Τζανέλ Μονέ, Ερικ Λανγκ, Τζένα Μαλόουν, Τζακ Χιούστον, Κίρσι Κλέμονς κ.ά.

Η Veronica Henley, επιτυχημένη συγγραφέας της σύγχρονης εποχής, βρίσκεται παγιδευμένη σε μια άλλη πραγματικότητα του παρελθόντος, σε μια φάρμα σκλάβων του 18ου αιώνα. Θα πρέπει να λύσει το μυστήριο που ξετυλίγεται στο μυαλό της πριν να είναι πολύ αργά.

Antebellum

Διάρκεια: 105′

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Βασιλιάς Γάιδαρος» του Αζίζ Τζιντάνι

Μία ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, μία εύστοχη αλληγορία που παρακολουθεί ένα επικό ταξίδι στα θολά νερά της σύγχρονης ζωής και μοντέρνας πολιτικής με πρωταγωνιστή έναν αισιόδοξο και ονειροπόλο γάιδαρο. Μία διασκεδαστική ταινία γεμάτη επίκαιρα μηνύματα για τις αξίες της σημερινής κοινωνίας, ένα διαφωτιστικό και απολαυστικό παραμύθι με αξέχαστους ήρωες που σχολιάζει θέματα ισότητας, δημοκρατίας και των μέσων που επιστρατεύουμε για να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Σύνοψη:

Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που – από τύχη – καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος;

 Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αζίζ Τζιντάνι

Διάρκεια: 1 ώρα και 45 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Πολεμιστή» του Γκλόμπερ Ρόσα

H ταινία «Ο Δράκος του Κακού Ενάντια στον Πολεμιστή» του Γκλόμπερ Ρόσα αποτελεί τη συνέχεια του «Ο θεός και ο διάβολος στη χώρα του ήλιου» (1964). 

 Ο «Antonio das Mortes» είναι εκείνος που σκοτώνει τον κανγκασέιρο Κουρίσκου, υπηρετώντας την εξουσία. Τώρα του ανατίθεται μια άλλη αποστολή, να σκοτώσει έναν καινούριο κανγκασέιρο που εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια περιοχή, αρχηγό (καπετάνιο) ξεσηκωμένων αγροτών που θέλουν να τους πάρουν τη γη, με πνευματικό ηγέτη (κομισάριο) την Dona Santa. Την αποστολή τού την αναθέτει ο διεφθαρμένος αστυνομικός διευθυντής. Συνυπογράφει και ο συνταγματάρχης Οράσιο, πλούσιος κτηνοτρόφος, που βλέπει να κινδυνεύει η γη του όχι μόνο από τους αγρότες αλλά και από την κυβέρνηση, για την εγκατάσταση βιομηχανικών μονάδων.

Διάρκεια 100′
Σκηνοθεσία: Γκλόμπερ Ρόσα

Παίζουν: Όθων Μπάστος, Ούγκο Καρβάνα, Λόριβαλ Παρίζ, Ρόσα Μαρία Πένα, Οντέτ Λάρα, Μαουρίτσιο ντο Βάλε, Βινίσιους Σαλβατόρι, Γιοφρέ Σοάρες.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Γιάκαρι: Η Ταινία» των Τόμπι Γκένκελ, Ξαβιέ Τζιακομέτι

Γαλλική ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωα έναν πιτσιρικά ινδιάνο. Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι.

Διάρκεια: 82 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης