Με έξι ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Ξεχωρίζουν η δραματική ταινία «Για Πάντα Κοντά σου» του Ουμπέρτο Παζολίνι, η κομεντί «Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό;» του Γεωργιανού Αλεξάντρ Κομπερίτζε και η βιογραφική δραματική ταινία «Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ» του Όσκαρ Ρέλερ.

«Για Πάντα Κοντά σου»: H δραματική ταινία του Ουμπέρτο Παζολίνι με τον εκπληκτικό Τζέιμς Νόρτον

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δραματική ταινία «Για Πάντα Κοντά σου» του Ουμπέρτο Παζολίνι, η οποία βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ο Τζέιμς Νόρτον, ως ετοιμοθάνατος πατέρας που προσπαθεί να βρει μια καινούργια οικογένεια για τον μόλις τριών χρόνων γιο του, είναι εκπληκτικός και δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.

Όταν ο Τζον, ένας τριανταπεντάχρονος χήρος διαγιγνώσκεται με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρόνων γιο του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από τη φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά, ο Τζον σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πώς μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι’ αυτόν; Καθώς ο Τζον αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ..

Nowhere Special

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική ταινία, βρετανικής και ιταλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Ουμπέρτο Παζολίνι, με τους Τζέιμς Νόρτον, Ντανιέλ Λαμόντ, Νίαμ Μαγκρέντι, Βαλένα Κέιν κ.ά.

Διάρκεια: 96′, Έτος Παραγωγής: 2020, Χώρα παραγωγής: Βρετανία, Ιταλία, Ρουμανία

Δείτε το τρέιλερ:

 

Πράκτορες 355: Η νέα ταινία δράσης του Σάιμον Κίνμπεργκ

Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason «Mace» Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με τη σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie, πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah και την επιδέξια Kολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή. Ταυτόχρονα, πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από τη μυστηριώδη Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους.

Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στη Σαγκάη, όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο, είτε να πεθάνει.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ

Ηθοποιοί: Πενέλοπε Κρουζ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Ντιάνε Κρούγκερ.

Διάρκεια: 124 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια Δράσης

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Scream 5»: Η νέα ταινία τρόμου των Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά τη μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μια παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης, με τους Νιβ Κάμπελ («Σίντνεϊ Πρέσκοτ»), Κόρτνεϊ Κοξ («Γκέιλ Γουέδερς») και Ντέιβιντ Αρκέτ («Ντιούι Ράιλι») να επιστρέφουν στους γνωστούς τους ρόλους στο «SCREAM».

Σκηνοθεσία: Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Ζιλέτ

Ηθοποιοί: Κόρτνεϊ Κοξ, Νιβ Κάμπελ, Μελίσα Μπαρέρα, Κάιλ Γκάλνερ, Μέισον Γκούντινγκ, Μάικι Μάντισον.

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τι Βλέπουμε Όταν Κοιτάμε τον Ουρανό

Η νέα ταινία του Γεωργιανού Αλεξάντερ Κομπερίτζε είναι ένα λυρικό, ρομαντικό μοντέρνο παραμύθι, που απέσπασε το Βραβείο Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021.

Όταν η Λίσα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της Γεωργιανής πόλης Κουταΐσι, γεννιέται ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας τούς χτυπάει τόσο αιφνιδιαστικά ώστε ξεχνούν ακόμα και να ρωτήσουν ο ένας το όνομα του άλλου. Προτού χωρίσουν οι δρόμοι τους, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Δεν ήξεραν όμως πως η μοίρα τούς επιφύλαξε κάτι διαφορετικό. Θα καταφέρουν να ξανασυναντηθούν; Και αν ναι, θα ξέρουν ποιοι είναι; Η ζωή συνεχίζεται κανονικά στην πόλη τους, με τα αδέσποτα σκυλιά στους δρόμους, το Παγκόσμιο Κύπελλο να ξεκινά και μια ομάδα παραγωγής ταινιών προς αναζήτηση του αληθινού έρωτα, μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ»

Η ταινία αφηγείται τον βίο του σκηνοθέτη Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, ο οποίος παρότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 37 ετών (πέθανε από υπερβολική δόση το 1982, στο Μόναχο), πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του στο μεταπολεμικό γερμανικό σινεμά, γυρίζοντας 41 ταινίες σε 13 χρόνια και να κερδίσει Χρυσή Άρκτο για την ταινία του «Βερόνικα Φος». Τον Φασμπίντερ υποδύεται ο Όλιβερ Μασούτσι.

Enfant Terrible. Βιογραφικό δράμα, γερμανικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Όσκαρ Ρέλερ, με τους Όλιβερ Μασούτσι, Χάρι Πρινζ, Κάτια Ρίεμαν, Φέλιξ Χέλμαν κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Σχέδιο Διάσωσης»

Ένα περιπετειώδες animation, αμερικανοκινεζικής παραγωγής του 2019, που απευθύνεται στο νηπιακό κοινό, από τους δημιουργούς του «Simpsons», Ντέιβιντ Σίλβερμαν και Ρέιμοντ Σ. Πέρσι. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Δύο flummels, η Οπ και ο Εντ, ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο και καταφθάνουν από τα νησιά Γκαλαπάγκος και το μακρινό 1835 στη σύγχρονη Σανγκάη. Βρισκόμενοι μέσα στην πόλη και, αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις τρομακτικές αλλαγές, ανακαλύπτουν ότι το είδος στο οποίο ανήκουν έχει πλέον εκλείψει.

Extinct

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σίλβερμαν, Ρέιμοντ Σ. Πέρσι
Ηθοποιοί: Τζόελ Η. Κοέν, Τζον Φρινκ, Ρομπ Λάζεμπνικ
Διάρκεια: 84 λεπτά
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης