Με έξι νέες ταινίες, και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει το πολυβραβευμένο και με Όσκαρ δράμα του Τόμας Βίντερμπεργκ, «Άσπρο Πάτο», με τον Μαντς Μίκελσεν. Ωστόσο ας δούμε και τις εννέα ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Άσπρο Πάτο» του Τόμας Βίντερμπεργκ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια παρέα μεσηλίκων κολλητών φίλων και καθηγητών σχολείου αποφασίζουν να κάνουν ένα πείραμα. Στο πλαίσιό του οφείλουν καθημερινά να πίνουν συγκεκριμένη ποσότητα αλκοόλ ώστε να συντηρούν τον οργανισμό τους σε προκαθορισμένο βαθμό μέθης, ο οποίος σύμφωνα με μια επιστημονική θεωρία θα τους κάνει πιο ευτυχισμένους. Το αποτέλεσμα θα ανατρέψει την πορεία της ζωής τους…

(Druk) Δραματική ταινία, δανέζικης παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ, Μαρία Μπόνεβι, Λαρς Λάνθε κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

«Ο Προστάτης» με τον Λίαμ Νίσον

Ένας βετεράνος πεζοναύτης θα βρεθεί στο λάθος σημείο και τη λάθος στιγμή. Αναγκαστικά θα κρατήσει υπό την προστασία του ένα μικρό αγόρι ενώ ταυτόχρονα ένα από τα πιο σκληρά καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικό τους καταδιώκουν

Στα σύνορα μεταξύ Αμερικής και Μεξικού, στην Αριζόνα ο Jim, βετεράνος του Βιετνάμ και κτηματίας, περνάει δύσκολες ώρες. Η αγαπημένη του σύζυγος μόλις απεβίωσε και η τράπεζα ετοιμάζεται να κατάσχει την περιούσια του. Η αδιάφορη ζωή του, διαταράσσεται ακόμα περισσότερο από την άφιξη δύο παράνομων μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα διαμέσου της γης του. Πρόκειται για μία μητέρα με τον νεαρό γιο της, οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να διαφύγουν από ένα σκληρό καρτέλ. Μετά από μια συμπλοκή η μητέρα πέφτει νεκρή και ο Jim μένει μόνος με το παιδί. Οι δύο τους θα πρέπει να διαφύγουν όχι μόνο από τους αδίστακτους ανθρώπους του καρτέλ, αλλά και από την αστυνομία.

The Marksman

2020

Διάρκεια: 108

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενζ

Πρωταγωνιστούν: Λιάμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Τερέζα Ρουίθ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου» με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν και Τόμι Λι Τζόουνς

Ένα θρυλικό τρίο οσκαρικών ηθοποιών ενώνει τις δυνάμεις του και πρωταγωνιστεί σε μία ξεκαρδιστική σάτιρα για τις αναποδιές αλλά και τις αναπάντεχες ευκαιρίες που επιφυλάσσει το Χόλιγουντ στους δολοπλόκους κινηματογραφικούς παραγωγούς. Οι σπουδαίοι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς και Μόργκαν Φρίμαν επιστρατεύουν τις κωμικές τους δεξιότητες και πρωταγωνιστούν με τους Ζακ Μπραφ και Εμίλ Χιρς. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζορτζ Γκάλο που συνυπογράφει το σενάριο με τον Τζος Πόσνερ.

Σύνοψη

Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.

Ο Γκάλο κατάφερε να εξασφαλίσει τον Ντε Νίρο, όταν ο ηθοποιός ήταν στο γύρισμα του Ιρλανδού του ΜαρτίνΣκορσέζε. «Μου είπε ότι παίζει έναν ψυχοπαθή για έξι μήνες και θέλει να τον βγάλει από το σύστημα του. Με ρώτησε αν έχω κάτι αστείο. Του είπα φυσικά ναι» λέει ο Γκάλο.

Ο Γκάλο έστειλε το σενάριο στον Ντε Νίρο και δύο μέρες μετά ο Ντε Νίρο συμφώνησε να συμμετάσχει.

Ακολούθησαν οι Φρίμαν και Τζόουνς. «Πήρε μία εβδομάδα για να ολοκληρωθεί το τρίο, αλλά χρειάστηκαν 17 χρόνια για αυτή την εβδομάδα» λέει ο Γκάλο γελώντας.

Μία ταινία για μία ταινία ήταν απολαυστική για τους βετεράνους ηθοποιούς που απόλαυσαν την εμπειρία και την αναπαράσταση της δεκαετίας του ’70, όπου διαδραματίζεται η ταινία. Ο Γκάλο καλλιέργησε ένα χαλαρό κλίμα στο γύρισμα. «Περάσαμε πολύ ωραία. Λέγαμε συνέχεια ότι θέλουμε να περάσουμε καλά και να μην το πάρουμε σοβαρά» λέει ο δημιουργός. «Στο τέλος του γυρίσματος, ο Ντε Νίρο είπε ότι είχε να περάσει τόσο καλά πολύ καιρό. Δεν το ένιωσε σαν δουλειά».

Παρά το καρτουνίστικο ύφος και τη σατιρική προσέγγιση της πλοκής, ο Ντε Νίρο, ο Φρίμαν και ο Τζόουνς έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. «Βάζεις τρεις σπουδαίους ηθοποιούς και το ενδιαφέρον είναι ότι ξέρουν ότι οι άλλοι είναι καταπληκτικοί και δεν θέλουν να μείνουν πίσω» λέει ο Γκάλο. «Οπότε είναι σε επιφυλακή. Είναι σαν να λένε ότι δεν θα αφήσουν τον άλλον να τους κλέψει τη σκηνή, οπότε επικρατούσε υγιής ανταγωνισμός και είχαμε ψυχαγωγικό αποτέλεσμα».

Σε σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο και σε σενάριο : Τζορτζ Γκάλο, Τζος Πόσνερ

Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς, Ζακ Μπραφ, Εμίλ Χιρς

Διάρκεια:1 ώρα και 44 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Κάλεσμα 3: Ο Διάβολος με Έβαλε να το Κάνω» – Μια ταινία τρόμου του Μάικλ Τσάβες

Το πιο επιτυχημένο franchise ταινιών τρόμου του μάστερ Τζέιμς Γουάν επιστρέφει με μια ανατριχιαστική ιστορία δαιμονοληψίας που κατάφερε να συγκλονίσει ακόμη και τους έμπειρους μεταφυσικούς ερευνητές Εντ και Λορέιν Γουόρεν. Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές περιπτώσεις που έχουν στο αρχείο τους: η μάχη για την ψυχή ενός μικρού αγοριού τους κάνει να μπουν σε πρωτόγνωρα μονοπάτια, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες.

Ο Πάτρικ Γουίλσον και η Βέρα Φαρμίγκα επιστρέφουν ενσαρκώνοντας τους Εντ και Λορέιν Γουόρεν, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάικλ Τσάβες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι Ρόρι Ο Κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ και Τζούλιαν Χίλιαρντ. Ο Τσάβες (“The Curse of La Llorona”) σκηνοθετεί βασισμένος στο σενάριο του Ντέιβιντ Λέσλι Τζόνσον ΜακΓκόλντρικ (“Τhe Conjuring 2”, “Aquaman”).

Σύνοψη

Κονέκτικατ 1981: Οι διάσημοι ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανατριχιαστική υπόθεση της καριέρας τους. Ένας νεαρός κατηγορούμενος για στυγνή δολοφονία επικαλείται τη δαιμονοληψία ως ελαφρυντικό. Μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι αθώος;

Σε σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες και σε σενάριο: Ντέιβιντ Λέσλι, Τζόνσον ΜακΓκόλντρικ

Πρωταγωνιστούν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρόρι Ο Κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ, Τζούλιαν Χίλιαρντ, Στιβ Κούλτερ, Σάνον Κουκ, Στέρλινγκ Τζέρινς

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Νησί των Ψεμάτων» της Πάουλα Κονς

Ένα μεταναστευτικό δράμα εποχής, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.

Ένα πλοίο με 260 μετανάστες από την Ισπανία ναυαγεί στις απότομες ακτές του νησιού Σαλβόρα.

Τρεις γυναίκες από το νησί θα σπεύσουν να βοηθήσουν τους ναυαγούς, κατορθώνοντας να σώσουν μερικούς, αλλά η έρευνα ενός δημοσιογράφου για το ναυάγιο θα εντείνει τις φήμες πως υπάρχει δόλος πίσω από την τραγωδία… Μια αληθινή ιστορία από το παρελθόν, στο κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ισπανίδας Πάουλα Κονς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Λούκα» του Ενρίκο Κασαρόζα

Στο animation του Ενρίκο Κασαρόζα, ο Λούκα περνά το καλοκαίρι με τον καλύτερό του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Τρελός Πιερό» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι, προς άγνωστη κατεύθυνση, με την μπέιμπι σίτερ, προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Αφού σβήσουν τα ίχνη τους και απομονωθούν σαν σύγχρονοι ναυαγοί, θα εξασφαλίσουν τα προς το ζην με τα πιο απίθανα κόλπα, φτάνοντας μέχρι τον γαλλικό νότο. Άνα Καρίνα, Ζαν Πολ Μπελμοντό και Ζαν-Λικ Γκοντάρ φιλοσοφούν για τον έρωτα και τη ζωή. 

Δείτε το τρέιλερ:

 

«2046»

Ένας Κινέζος συγγραφέας γράφει ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που εξελίσσεται στο 2046, ενώ οι διάφορες γυναίκες οι οποίες περνούν από τη ζωή του δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεχάσει τον μεγάλο έρωτά του.

Διάρκεια: 129′

Κινέζικη ταινία, σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ-Βάι με τους:Τόνι Λενγκ, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ

Στην Αγγλία του 1910 η αριστοκράτισσα Ρουθ Γουίλκοξ γίνεται φίλη με την πνευματώδη Μάργκαρετ Σλέγκελ, γυναίκα της αστικής τάξης. Αποφασίζει να της κληροδοτήσει ένα παλιό αρχοντικό της, το Χάουαρντς Εντ, αλλά οι δικοί της καταστρέφουν τη διαθήκη. Λίγο αργότερα η Μάργκαρετ γνωρίζεται με τον χήρο Χένρι Γουίλκοξ και τον ερωτεύεται.

Howards End

Δραματική 1992 

Διάρκεια: 142′

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τζέιμς Άιβορι με τους: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Έμα Τόμσον, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Άντονι Χόπκινς

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης