Ταξί στην Τεχεράνη

Χρυσή Άρκτος στο περσινό Βερολίνο για το οδοιπορικό του Τζαφάρ Παναχί στην ιρανική πρωτεύουσα. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Παναχί ,σε αυστηρό περιορισμό από τις ιρανικές αρχές, οδηγεί ένα κίτρινο ταξί στους γεμάτους δρόμους της Τεχεράνης, εξυπηρετώντας ένα σύνθετο και αντιπροσωπευτικό δείγμα επιβατών κάθε μέρα. Κάθε άντρας, γυναίκα και παιδί εκφράζουν τη δική τους άποψη για τον κόσμο, ενώ ο περίεργος και ευγενικός οδηγός-σκηνοθέτης τους παίρνει μια άτυπη συνέντευξη.

Taxi

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοινωνική 2015
Ιρανική ταινία, σκηνοθεσία Τζαφάρ Παναχί με τους: Τζαφάρ Παναχί, Χάνα Σαεϊντί

Δείτε το τρέιλερ:

Φελίξ και Μέιρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τίποτα κοινό δεν έχουν μεταξύ τους ο Φελίξ και η Μέιρα. Εκείνος διάγει ένα βίο χωρίς ευθύνες ή δεσμούς. Η μόνη του έννοια είναι να σπαταλήσει την οικογενειακή κληρονομιά. Εκείνη, μια νεαρή χασιδική εβραία, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, πλήττει. Τίποτα δεν έδειχνε πως θα συναντιούνταν, και ακόμα λιγότερο πως θα ερωτεύονταν.

Felix et Meira

Κοινωνική 2014
Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες
Καναδική ταινία, σκηνοθεσία Μαξίμ Ζιρού με τους: Χάντας Γιάρον, Μαρτέν Ντουμπρίλ, Λούζερ Τβέρσκι

Δείτε το τρέιλερ:

Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα

Ο Τέρενς Ντέιβις και ένα πορτρέτο γυναικείας χειραφέτησης στη Σκοτία των αρχών του 20ού αιώνα. Αρχές του 20ού αιώνα, επαρχιακή βορειοανατολική Σκωτία. Η κόρη ενός αγρότη, η Κρις Γκάρθι, βρίσκεται να μάχεται ανάμεσα στις δυσκολίες του έρωτα και την οικογενειακή της δυστυχία. Όταν η μητέρα της, μια πάμπτωχη γυναίκα καταστραμμένη από τις αλλεπάλληλες γέννες, δηλητηριάζει τον εαυτό της και τα δίδυμα μωρά της, η ανθεκτική νεαρή Κρις πρέπει να την αναπληρώσει στη φάρμα. Έπειτα, ο πατέρα της παθαίνει εγκεφαλικό και μένει μόνιμα στο κρεββάτι, αφήνει τα όνειρα περί αγάπης και μόνη με τον αδελφό της πρέπει να αναλάβουν τα πάντα.
Sunset Song

Δραματική 2015
 
Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις με τους: Πίτερ Μάλεν, Άγκνες Ντέιν, Κέβιν Γκάθρι

Δείτε το τρέιλερ:

Zoolander 2

Στην ταινία, για ακόμη μια φορά, πρωταγωνιστούν ο Μπεν Στίλερ και ο Όουεν Γουίλσον που υποδύονται δύο supermodels, τον Ντέρεκ Ζουλάντερ και τον Χάνσελ Μακ Ντόναλντ αντίστοιχα.

O Στίλερ και ο Γουίλσον, αγωνίζονται να μπουν στον κόσμο της μόδας και προσλαμβάνονται από την πράκτορα της Ιντερπόλ Πενέλοπι Κρουζ για να ανακαλύψουν ποιος προσπαθεί να σκοτώσει τους πιο όμορφους ανθρώπους του κόσμου.

Την τελευταία φορά που είχαμε δει τα μοντέλα Ντέρεκ (Μπεν Στίλερ) και Χάνσελ (Όουεν Ουίλσον) απασχολούνταν στο «Κέντρο του Ντέρεκ Ζουλάντερ για Παιδιά που Δεν Διαβάζουν Καλά και Θέλουν να Μάθουν να Κάνουν κι άλλα Πράγματα Εξίσου Καλά», ενώ ο Μουγκάτου (Γουίλ Φέρελ) ήταν φυλακή.

Μια απρόσμενη καταστροφή πλήττει το Κέντρο και το ντουέτο εξαναγκάζεται να ζήσει όσο πιο αθόρυβα γίνεται… Δεκαπέντε καθοριστικά χρόνια μετά βρίσκουμε έναν ακόμα ντροπιασμένο Ντέρεκ και τον Χάνσελ να ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας που θα λάβει χώρα στην αρχαία και μυστήρια πόλη της Ρώμης, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης κι έτσι τους ξαναβρίσκουμε πίσω στον πολιτισμένο κόσμο. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας. Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη. Μόνο ο Ντέρεκ κι ο Χάνσελ έχουν τη δύναμη να σώσουν τη μόδα.

Zoolander 2

Κωμωδία
Σενάριο: Tζάστιν Θερού και Μπεν Στίλερ
Σκηνοθεσία: Μπεν Στίλερ. Με τους Μπεν Στίλερ, Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φέρελ, Πενέλοπε Κρουζ, , Γουίλ Φέρελ, Κρίστεν Γουίγκ

Δείτε το τρέιλερ:

Μικρή Άρκτος

Η Ελισάβετ Χρονοπούλου σκηνοθετεί μια ερωτική ιστορία μυστικών και ψεμάτων. Μια ιστορία γυναικείας κακοποίησης μέσα από τα υποκειμενικά πλάνα της ματιάς του θύτη. Η Ελισάβετ Χρονοπούλου («Ένα Τραγούδι Δεν Φτάνει», «Ο Αννίβας Προ των Πυλών» ) βάσισε την τρίτη ταινία της στο διήγημα «Φοράει κοστούμι» και τη γύρισε σε δική της παραγωγή. Αυτή η παροξυσμική ερωτική ιστορία ξεκινά όταν σε κεντρικό ξενοδοχείο ημιδιαμονής ένας άντρας συλλαμβάνεται, ενώ το αναίσθητο σώμα μιας κοπέλας μεταφέρεται με ασθενοφόρο. Μέσα στο περιπολικό ο άντρας ανακαλεί το διάστημα από την ανορθόδοξη γνωριμία τους μέχρι τη δραματική κατάληξη της σχέσης τους.

Δραματική 2015

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Ελισάβετ Χρονοπούλου με τους: Σοφία Γεωργοβασίλη, Γιάννη Κοκιασμένο

Δείτε το τρέιλερ:

Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην «Ανταρσία», η Τρις πρέπει να αποδράσει με τον Φορ και να βγει εκτός του τείχους που περικλείει το Σικάγο. Για πρώτη φορά θα αφήσουν πίσω τη μόνη πόλη και οικογένεια που γνώρισαν ποτέ. Όταν βρεθούν έξω, οι παλιές ανακαλύψεις γρήγορα χάνουν το νόημά τους με την αποκάλυψη νέων σοκαριστικών μυστικών. Η Τρις και ο Φορ πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα ποιον μπορούν να εμπιστευθούν καθώς μια ανελέητη μάχη ξεσπά πέρα από τα τείχη του Σικάγο, απειλώντας όλη την ανθρωπότητα. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.

The Divergent Series: Allegiant

Περιπέτεια 2016 Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε με τους: Σάιλιν Γούντλι, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Ζόι Κράβιτζ, Ναόμι Γουότς

Δείτε το τρέιλερ:

Η δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα

Η κλασική κωμωδία του Γιώργου Τζαβέλλα σε έγχρωμη επανέκδοση. Η ταινία «Η δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα», που έγραψε και σκηνοθέτησε το 1965 ο Γιώργος Τζαβέλλας, εκτός από την απολαυστική ερμηνευτική σύμπραξη του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Μάρως Κοντού, αποτέλεσε και ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια για τη χειραφέτηση της γυναίκας και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικογένειας.

Ένας χωρισμένος πλέον δημόσιος υπάλληλος θυμάται τη μακροχρόνια σχέση με τη γυναίκα του, στην οποία προτού παντρευτούν φερόταν αυταρχικά. Την ημέρα του γάμου τους, όμως, εκείνη αποφασίζει να… πατήσει πόδι.

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλλας με τους: Γιώργος Κωνσταντίνου, Μάρω Κοντού, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου

Δείτε το τρέιλερ:

Το Μυστικό του Δικαστή

Ο Ξαβιέ Ρασίν είναι πρόεδρος κακουργιοδικείου και πλησιάζει στο φινάλε της καριέρας του. Η φήμη του τον θέλει να είναι από τους πλέον σκληρούς του επαγγέλματος, μια και πάντα επιβάλλει ποινές πάνω από δέκα χρόνια. Για αυτό και τον έχουν ονομάσει ο «ο διψήφιος δικαστής». Αλλά αυτή η νέα υπόθεση για ένα νεκρό μωρό είναι κάτι το ξεχωριστό. Στην πλευρά των ενόρκων είναι η Μπριζίτ, μια γυναίκα που θαυμάζει εδώ και έξι χρόνια, και με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

L’ Hermine

Δραματική κομεντί 2015 Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστιάν Βενσάν με τους: Φαμπρίς Λουκινί, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν, Κορίν Μαζιερό

Δείτε το τρέιλερ:

Πού να Κάνετε την Επόμενη Εισβολή

Αφού ο αμερικανικός στρατός αδυνατεί πλέον, ο Μάικλ Μουρ αποφασίζει να εισβάλει ο ίδιος σε μια σειρά από κράτη και να φέρει στις ΗΠΑ τους «εθνικούς θησαυρούς» τους: μια σειρά από ιδέες για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Ο Μάικλ Μουρ σατιρίζει την αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Where to Invade Next

Ντοκιμαντέρ 2015 Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Μουρ

Δείτε το τρέιλερ:

Στις Φλόγες του Έρωτα

Ο Κάι είναι ένας μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος φαίνεται να έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή στη ζούγκλα. Μια μέρα, όπως περπατάει στο φυσικό του περιβάλλον συναντά ένα μικρό ράντσο καπνού. Εκεί γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, Ζουάο και την πανέμορφη κόρη του Βάνια. Την ίδια νύχτα, γίνεται επίθεση στο ράντσο. Οι εισβολείς σκοτώνουν τον Ζουάο και απαγάγουν βίαια την κόρη του. Η Βάνια είναι απελπισμένη, αδυνατώντας να ξεπεράσει την άγρια δολοφονία του πατέρα της. Ο Κάι παραμένει κρυμμένος και βάζει στόχο να βρει τους απαγωγείς και να σώσει τη Βάνια.

El Ardor

Δραματική 2015 Αργεντινομεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Φέντικ με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Άλις Μπράγκα, Τσίκο Ντίαζ

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης